Ut på gatan!

Det var jättelänge sedan jag bloggade, jag vet. 
I alla fall, idag har jag varit på en gudstjänst. Det var ganska intressant för perdikan handlade om vad Gud gör i en killes liv. Alltså ett vittnesbörd. Det är väldigt intressant att höra på! 
 
Gud gör så många bra saker i Sverige! Men vi ser inte alltid det han gör. Det kan vara en liten detalj som gör så att hela livet förändras. Det kanske kan vara en dröm. JAg vet inte, men vi lägger inte riktigt alltid märke till saker som händer runt omkring oss som Jesus gör. Man kan hålla sina ögon och öron lite öppna och se vad som händer! 
 
Det är en till sak jag vill ta upp. 
Jag har lagt märke till att kyrkan stänger in sig i kyrkans lokaler. Till exempel, om kyrkan vill locka ungdomar och få ungdomar att gå i kyrkan kan man inte vara i kyrkan hela tiden. Man kan inte nå ungdomar genom att tvinga in dem i en kyrklokal. Man måste ut till dem. Man måste nå de på gatorna, internet eller där de nu är! Kyrkan måste vara där ungdomarna är! Då kan kyrkan nå ut! Och jag vet att det är svårt att vara på gatan. Det finns inte många kyrkor som är på gatan, men man måste ta det första steget! 
Om en ungdom går i kyrkan så kan det vara så att den personen anses att vara töntig. Kyrkan anses att vara töntig ibland. Och om ungdomar tycker att kyrkan är töntig, är det lågiskt då att dem kommer till kyrkan? Nej, jag tror inte det. Därför måste vi gå ut till ungdomarna. Vi måste vara där ungdomarna är. Men det är fortfarande viktigt att ha kyrkan. För om vi ska kunna berätta om Jesus för andra måste vi ha kunskap från bibeln och själv uppleva Gud personligt. Därför måste vi också vara i kyrkan, det blir inte bra om vi flyr från kyrkan. Men kyrkan måste också ut på gatan, då kommer saker att hända! 
*googlebild*

Låt dig inte dras tillbaka!

Just nu väntar jag på Emma, vi ska ha våran grupp, mååååndag ni vet:P
Idag vill jag snacka om lite vad som helst, men jag vill också sjunga lovsång. Är så sjukt sugen på det! Ibland så är man så sugen på en del saker, och jag är sugen att lovsjunga och få ett möta med Gud. Det känns som att Gud kommer tala till oss snart. Men vi ska be. Be för att våran rektor ska förstå att vi inte vill något illa med denna grupp, och att hon ska ändra sig och se det som en positiv sak med gruppen;) 
 
Igår var jag på en gudstjänst. Där pratade dem om saker som tynger en. Saker som gör så att man inte gör den saken man vill göra. Den är tyngden behöver inte vara en synd. Det kan vara att man är rädd att folk ska tycka att man är en tönt, och då gör man inte den saken. Den där grejen drar en tillbaka. Så fort man tänker att jag inte ska göra det här, jag är en tönt, jag klarar det inte, folk kommer tycka jag är en idiot osv, då drar man sig tillbaka. Att samla upp mod kan ta flera år, men att dra sig tillbaka, det behövs bara en tanke så är man där igen. MEn våga lita på Gud, han gör det som blir bäst för dig. Låt dig inte dras tillbaka.
Jag tror att denna bild kan tala för sig själv:

1 år!

Heej!
Idag fyller min blogg 1 år! Tänk vad fort tiden går! Jag hoppas att bloggen har uppmuntrat och hjälpt människor i olika situationer. 
Förra året ville jag starta en blogg för att förmedla Guds ord och kärlek till andra. Jag ville nå ungdomar, och ungdomar är mycket på nätet, så varför inte starta en blogg? Jag tvekade lite, men jag startade en ändå, och det har stärkt mig också i tron. Jag brukar själv titta tillbaka på de inlägg jag har gjort och påmmina mig själv. Så att skriva om det stärker min tro också. 
Gud talar, och har talar till människor genom denna blogg, det vet jag. Men det jag inte vet är vilka. Som det står i Jesaja 55:10-11:
Liksom regn och snö faller från himlen
och inte vänder tillbaka dit
utan vattnar jorden,
får den att grönska och bära frukt,
och ger säd att så och bröd att äta,
så är det med ordet
som kommer från min mun:
det vänder inte fruktlöst tillbaka
utan gör det jag vill
och utför mitt uppdrag.
 
När vi berättar om Jesus, eller skriver om Jesus, som i mitt fall, så kommer ordet inte försvinna utan att ha berört någon. Det är något att ha i baktanken!

Fördomar om kristna

Det finns mycket fördomar om kristna. En av anledningarna varför jag startade denna blogg var för att jag skulle få de som inte är kristna att tänka om, få bort alla fördomar. Det är också en av andledningarna vi har den kristna skolgruppen. 
Idag i matsalen satt jag och mina två andra vänner och planerade vad vi ville göra med den kristna skolgruppen. Jag sa ganska högt att vi skulle dela ut biblar och så. Då hörde jag att killarna i min klass som satt bakom mig började diskutera om vem Gud var. Jag blev väldigt nyfiken och så sa en kille: alltså de tror typ på en Gud som sitter på ett måln. Och så sa en annan kille att de trodde nog inte alls så. Sedan frågade dem mig, om vi trodde på en Gud som satt på ett måln, eftersom att de vet att jag är kristen och jag sa direkt; fördomar. 
Det finns så mycket fördomar om Gud, Jesus, kristendom och kristna. Vi måste få alla att tänka om, att Gud inte alls är en sådan de tror att han är. Vi måste vittna och berätta hur vi upplever Gud, så att de kan tänka om. Det är inte farligt att berätta för sina vänner, Jesus är med dig! Och skit i vad de tänker, det är budskapet som är viktigast! 
 
Att vara kristen, och vem Gud är, det är en ganska svår fråga. Det måste man liksom komma på själv, man måste pröva att vara kristen och ta reda själv på vem Gud är. För jag tror att alla upplever Gud på olika sätt. För mig (och jag tror att det är så för de flesta kristna) är Gud underbar. Han finns på riktigt, och det vet jag, för jag har fått så många tecken på det. Och det är min sak att berätta för mina vänner. Vittna om alla mina drömmar och upplevelser. 

Hur talar Jesus till dig?

Jag vet att Gud kan tala. Gud kan tala mycket. Och han har många olika sätt att göra det på. Han kan tex tala i tanke; Man har fått en tanke att det här ska jag göra eller säga, och det kan komma från Gud. Jesus talar kan också tala genom en annan människa; en människa har fått en tanke eller en dröm eller något meddelnade till en annan person. Min mamma tex har fått en tanke att en kvinna skulle bli lovsångsledare, och hon kände inte den här kvinnan. Men hon gick fram till denna kvinna och berättade för henne. Dagen efter tackade hon så mycket att mamma gick fram till henne. Sedan kan Jesus tala genom drömmar också, och det har jag verkligen varit med om! Gud har talat till mig många gånger. Ibland är man inte riktigt medveten om det. Som sagt, Jesus talar till mig mycket i drömmar. Till exempel så finns det en som jag känner, eller är bekant med, som kommer bli kristen. Jag tror att han inte själv är medveten om det, men Jesus talar till mig genom drömma. För jag har drömt om han många gånger, och alla drömmar är kopplade till Jesus. Det är så häftigt att vakna upp ur sängen och komma ihåg en dröm!
Men om man nu drömmer, så kanske det inte riktigt är som det är i drömmen. Jag har drömmt att vi sjunger lovsång i klassrummet, och det är har gjort många gånger. Men vi kanske inte just kommer att sjunga i klassrummet. Det kan vara så att jag kanske ska nynna på några lovsånger, eller att folk kommer bli kristna genom lovsången, eller att jag kanske ska leda lovsång någon gång i livet. MAn kan tolka drömmarna på många olika sätt, men man ska tänka "Outside the box" lite grann. Men man kan som sagt tolka olika, och då är det viktigt att fråga Gud vad han menar med drömmen, eller tanken, eller hur han nu har talat till dig. 
Ibland så kan vi be, och be och be. Vi ber så mycket så att vi glömmer bort att lyssna på honom. Så det är viktigt att lyssna på Jesus också. Du kanske har bett en sak, och då ber det om och om igen, men du får aldrig något svar. Det kan kännas tungt ibland. Men vi ska lära oss att lyssna på honom. För det kommer vi att behöva! Sätt dig bara ned någon gång och säg till Jesus att här är jag och jag lyssnar på dig. Då kommer han att tala till dig!
Om Gud har talat till dig, tex att den här personen kommer att bli kristen. Då ska du såklart be, be mycket. Men det hänger lite på dig. Om du har fått många signaler att denna personen är det, så måste du ta första steget och börja prata med den personen om ämnet. Det kan kännas hemskt, idiotiskt, löjligt, ja allt, men du kommer att tacka dig själv senare i livet att du gjorde det. För om det är Jesus som talar till dig så kommer han fixa dig genom det också. Om Jesus säger att den här personen kommer att bli kristen, då måste den personen behöva Jesus mycket. Den personen kanske inte mår bra i livet eller så. Så det är ganska viktigt att man tar tag i det. 
MIn mamma berättade igår att en kvinna som hon känner, hennes son brukar vara ute och predika och be för folk på stan. Han har väldigt många Jesushistorier! Men i alla fall så har han sagt att det kan kännas konstigt att göra de här första stegen i början, men man vänjer sig, och framför allt Jesus är med dig!!!

Peppakuten

Hihihihih, är glad nue:D
Har laddat ner (gratiiiiiis och lagligt) noter på "Waiting here for you", och "Solomon", båda är av Martin Smith. Och båda sångerna är med på Jesus Cultures nya skiva:) Ni kan hitta noterna ------->HÄR. Najjsnajss.
 
Idag har vi även haft våran grupp, även om vi inte får det, mwohahah. Nämen vi är i kyrkans lokaler, för de finns i skolan så det är okej. Vi har snackat lite taktik om hur vi ska snacka med rektorn osv. 
 
Idag såg jag en kille som var ledsen på skolan. Eller jag frågade inte honom eller så, men jag kände på mig att det inte var något som stämde. JAg såg att han var lite nedstämd. Så, jag skickade ett mess till honom, eller inte personligen, utan genom Ny Generations peppakut. Man skriver ett mess till Ny Generation där det står: PEPPAKUTEN och nummer till personen som ska få smset. Och då skickar Ny Generation det messet, och man är helt anonym, så det är roligt. Det är roligt att sprida glädje!
Men jag tycker ni ska göra det, skicka ett mess. De flesta har en telefon, och då ska man också utnyttja det. 

Sverige behöver Jesus

Jag kollade nyss på det här videoklippet. Jag kollade inte på allt, för den är så lång, men det sista kollade jag på. Det är Jesus Culture Encounter 2012, en konferans med Jesus Cutlure. 
Spola fram till 1.19.25. 
Jag bara sitter här, i min säng, och jag lovsjunger och ber till Jesus. Det är så, jag vet inte hur jag ska beskriva känslan, men jag fick verkligen ett möte med Gud. 
Det Gud säger är att, och jag tror att de snackade om det på videoklippet, är att vi behöver visa Gud för människor. Vi ska leda dem till tro, Sverige behöver Jesus. Vi ska be för det här. För många, en av mina kompisar tex, har fått en känsla att det kommer bli väckelse i Sverige snart. Men det måste vi kämpa för, det är Gud som skickar oss männsikor. Vi ska gå ut på gatorna, be för andra, predika, vittna, lovsjunga, be och så mycket mer! Och om vi ber, då kommer det är ske. Sverige behöver Jesus. 

Kul att hjälpa andra

Kollade på denna video nyss:
Om man ger kärlek till andra, då får man tillbaka det så småning om. Och dessutom är det roligt att vara snäll och trevlig. Det är kul att hjälpa andra!

Är du kristen?

Fråga dig frågan, är jag kristen? Följer jag Jesus? Vågar jag lita på Gud? Det är inte så att man bockar av de här frågorna. Liksom har ett ja på alla frågor så är man kristen. -Nej. Att vara kristen för mig (glöm inte det att det är jag som skriver;)) är viktigt, det är en del i mitt liv. Det innebär inte att vara ren överallt, som en del tror. Nä, det är inte det kristendomen bygger på. Kristendomen bygger inte på regler. Det är inte tillåtet att slåss och svära, men vi misslyckas ibland. Att vara kristen är att ha en på sin sida hela tiden. Man följer Jesus, ja det gör man. Man har en relation med Jesus. Man vågar lita på Jesus, Man tror på kristus födelse och död. Och vet du varför Jesus föddes och dog? Guds kärlek för oss människor. Gud såg hur vi människor syndade (gjorde dåliga saker), och han ville ändra på det här. Han skickade sin ända son som heter Jesus. Jesus levde ett liv på jorden, liksom vi andra människor. Men jag tror inte att han syndade, eller vad tror du? Men Jesus var en människa, han hade känslor, han kunde vara arg eller glad. Som ett tillexempel så blev han rasande när han såg att man använde templet till en marknad. Han visste att man tillbad Gud i templet, inte köpte massor av saker. Och jag tror att en del tolkar det som en synd, men det tror inte jag. Jga tror att Jesus vill att vi människor ska förstå vad som innebär med Gud. Vi ska använda templet som en helig plats, där man kan finna ro och frid. Där man kan be till Gud. 
Jesus levde, och när han blev 33, tror jag, dog han. Han dog inte av att han hade syndat, inte vad vi kristna tror i alla fall. Men judarna ansåg att Jesus hade syndat, eftersom att han sa att han var Guds son. Så han korstfästes. Men vet du egentligen varför han dog? Han dog för dig. Ja, för dig. Han älskar dig så mycket så att han dog för dig.  Jesus dog för allt dåligt vi har gjort i denna värld. Han dog för alla våra synder. Man kan likna det lite med ordspråket: "En för alla, alla för en". Jesus älskar dig så mycket så att han dog, men. Men, men, men, han UPPSTOD! På tredje dagen uppstod han. 
Att vara kristen innebär att man tror på kristus födelse och död. Man har en relation med Jesus. Man pratar med honom då och då. Men det är en hel del andra saker också. 
Ibland säger man att man blir frälst. Frälst har jag skrivit om förut. Frälst betyder att man blir räddad, av Jesus. Man blir kristen. Och som kristen har jag blivit räddad. Jag söker hjälp hos Jesus. Han finns där på min sida hela tiden, när inte jag orkar gå, ja då bär han mig. Han bär mig genom livet.  Han finns där hela tiden, och ibland glömmer vi det. 
 
Idag frågade jag några i klassen varför vi firar påsk. Vet ni, ingen visste. Det är Jesus död och uppståndelse vi firar på påsken, och det vet inte Sveriges befolkning om. Det är inte bra. Skolan gör inte sitt jobb om inte eleverna vet varför vi firar jul och påsk. Vi kristna måste dela det  vidare och be över det, för annars kommer det spåra ur. Julen handlar inte så mycket om Jesus nu för tiden, nu är det tomtar hit och dit. det är julklappar och allt. Påsken är det godisfrossande osv. Det är trots allt Jesus vi firar, och det ska vi också firar, eller vad tycker ni?
*Googlebild*
 

The new abum!

 
"Walk With Me"-Jesus Culture.
 
 
"Song Of Solomon"-Martin smith. Älskar denna låt<3 
 
"Fire Never Sleeps"-Jesus Culture and Martin Smith
 
Denna låt la jag ut, men den är så bra! Jag blir rörd varje gång jag hör den. Jag tvingar mig själv att inte lyssna på den för mycket för då blir familjen lite less på den och till slut blir jag också det...:/
Alla låtar på denna skiva är så bra! Och det finns så mycket på youtube!

waiting here for you~Martin Smith and Jesus Culture

Nu har man den, Jesus Cultures nya album, och jag bara älskar den!!!! Det är verkligen ett tips!! Min favoritlåt från albumet är denna låt:
Men alla låtar i albumet är så bra! Önskade jag var där och var med och lovsjöng i New York med Jesus Culture;P De är helt underbara! Sådant här vill jag också göra när jag blir äldre. Lovsjunga och be. Sprida Guds kärlek till alla människor! Det är underbart:D

The best is yet to come

Nu ska berätta ett vittnesbörd. Vittnesbörd är att man har varit med om något, haft en dröm, bett för någon, man har varit med om något och man berättar det vidare. Man berättar det för folk, man vittnar. 
Så, igår så kollade jag på Facebook. Jag kollade på en kristen sida som brukar lägga upp bibelord. Brukar kolla på det då och då. Och då hittade jag ett bibelord: The best is yet to come. Bibelordet kommer från romans 8:18-39 eller något sådant. Men i alla fall så kom jag på... En kille i min klass, som jag haft en känsla att han kommer att bli kristen i ett år nu (har skrivit om det förut) hade den texten, The best is yet to come, till sin profilbild. Jag tror inte att han är medveten om att det är ett bibelord. Visst är det häftigt! Gud liksom gör tecken lite diskret så där. Och bibelordet betyder: Det bästa kommer i framtiden. Och ja, han kommer att få ett nytt liv i framtiden, och det är bättre, för det är med Jesus! Det är så Häftigt!!!! Ska fortsätta att be för honom, för han kommer att hitta till Jesus, det är jag helt säker på. Men om jag inte ber, så kanske inte han blir kristen... Så be, det kommer du aldrig ångra! Nu får ni ha det så gött! Har ni några vittnesbörder som ni vill dela med er? Släng en kommentar! Om ni vill att jag ska publicera om det som ett inlägg, så skriv det! Ha det så gött och Jesus älskar er!!!!! 
 

Våga

Gott nytt år! 2013.. Jaaa, varför inte? Nytt år= Nya underbara saker med Gud. Nya utmaningar. 
I söndags var jag ju på ett ungdomsmöte. Kul var det xD Lite tråkig lovsång dock, men predikan talade till mig. Hon pratade med att våga. Att vara kristen innebär också att våga. Kanske inte våga vara modig eller våga vara så eller så. Utan våga lita på Gud. Våga lite på att Gud har kontroll. Gud älskar dig så himla mycket, så han vill att du ska ha det bra. Och han gör situationen så bra som möjligt. Våga lite på Gud. För han finns där för dig. Han vill vara med dig, han älskar dig så mycket, så det ända är att han vill att du ska ha det bra. Våga lita på Jesus. 
.
En del människor vet inte riktigt vart de ska stå. Är de kristna, eller är de inte kristna? De vet inte riktigt. De kanske tror att det finns en större makt. De kanske tror att det som står i bibeln är sant, men de har aldrig upplevt känslan hos Jesus. De kanske inte har sett någon bli helad. De har som aldrig upplevt Jesus på ett sådant sett som tex jag gör. De har inte upplevt Jesus kärlek. De litar inte riktigt på Jesus. De vågar inte riktigt det. De har inte tagit det här första steget att öppna upp sina ögon och se sig runt och ropa på Jesus. 
Till de personerna vill jag säga en sak; Jesus älskar dig så himla mycket! Det är inte fel att tvivla, det gör vi människor. Men öppna upp dina ögon och öron. Du kommer se så mycket om du vågar göra det! Våga göra det. Och be. Prata med Jesus. Jag vet att det kan kännas ganska hopplöst. Men ändå, bara ett hjälprop behövs. Det behövs inte mer en så. Det är inte fel att skrika på hjälp. Tron kan hänga på en lös tråd lite då och då. Men för mig hjälper det att be. Be att Jesus ska hjälpa dig i din tro. För det kommer han att göra! Kanske inte direkt. Men förr eller senare. Och han kanske inte gör det "personligen", utan det kan vara genom en annan människa. På ett eller ett annat sätt kommer han hjälpa dig! 
.
Det är inte fel att fråga Jesus om hjälp i sin tro. Och det är inte fel att tvivla, för det gör vi. Och det vet Jesus om. Ta små steg i taget så kommer det att fixa sig! Våga ta det steget som du egentligen inte riktigt vågar. Våga ta det läskiga steget. 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype