Glädje - det viktiga vapnet

Något som fienden inte tycker om är glädjen. Glädjen är något han försöker ta bort från det liv. När du förlorar glädjen förlorar du självförtroendet, livsglädje, kärlek, jaa allt. Man blir deprimerad. Glädjen är så viktig!
En gång var jag SÅ arg på Jesus. Jag hade spelning och jag hade förväntat mig att Gud skulle göra något den spelningen. Det var något som skulle hända. Jag hade förväntningar. 
Men allt gick SKIT! Allting. Jag spelade fel, jag var sur, inget bra humör osv. Plus jag trivdes inte jättebra i gruppen. Jag var typ väldigt arg. När jag kom hem släppte jag fram gråten och längtade till Jesus och lägga mig i hans famn, även om jag var sur på honom. När jag satte på lovsång och började klaga så kände jag att Jesus sa "Evelina, le. Le." Om, och om igen. 
Jag glömmer det inte. När jag började le så kände jag att det släppte lite grann. Det kände bättre. Jag var fortfarande sur på Gud, jag fattade fortfarande inget. Men det släppte ändå lite. 
När jag började le så kände jag Guds närvaro. Han var där. Han tröstade mig.
Glädje är ett vapen. Det är så kraftfullt! Jag brukar tänka på att le i korridoren mot folk. Man kanske inte får ett leende tillbaka, men whatever? Ett leende kan förändra en dag hos en del. Det är så mäktigt! 
Varje gång jag lovsjunger ler jag jättemycket. Det är bara så, jag kan inte sluta. Jag blir alltid lika förvånad när jag står med mina armar uppe luften, ögonen stängda och mungiporna näsan vid näsan. Tack, tack Jesus att jag får leva det här livet! Tack för att du älskar mig! Jag äääääälskar dig Jesus!! aaaahhhh!! 
Jesus ger mig en sådan stor lycka. Det är ganska ofta man kan känna sig värdelös. Ibland kanske man har en dålig dag. Fula kläder, trött, känner sig lite utanför. Då brukar jag tänka Jag har faktiskt Jesus. Jag har allt jag behöver. Han håller detta i hans hand.  ---> Jag blir glad. Jag har ganska ofta ett leende på läpparna, nu vet ni varför. Jag älskar Jesus. Han håller mitt liv i hans hand, wow. 
Det är en sådan otroligt lättnad! Tack Jesus! Låt ingen ta ifrån dig din glädje! Det kan förändra liv, rädda liv! 
 
 

Bekräftan

I fredags sa min pappa "ska vi fara på det där kvällsmötet ikväll?" Då kom jag ihåg att det skulle vara en minikonferens i en kyrka här i Umeå. Jag sa ja direkt, visste att det skulle bli något kul!
Jag hade höga förväntningar på Gud när jag kom. Innan vi for hade jag gjort upp en deal med Jesus. Jag ville ha en bekräftan. Jag har nämligen bett för en person väldigt länge nu och jag vet inte riktigt om jag ska fortsätta ha förväntnigar. Kanske är det bara jag som har kommit på allt. Jag vet inte. Så jag ville ha en bekräftan från Gud. Är det enligt hans vilja eller är jag bara ute och cyklar? Ska jag kanske sluta upp med det och tänka på ett annat sätt?
Efter predikan var det bön. Det som är så skönt i den kyrkan är att folk vågar verkligen gå fram och be för folk utan att det ska bli konstigt. Så under bönen kom en man till mig och började be. Han sa att Herren sa att jag inte behöver oroa mig och framtiden. Jag kommer att leva med Jesus och han håller i min framtid. Herren är på min sida, konkret. Jag har en tid framför mig att se framemot. 
Det blev verkligen en bekräftan. Jag har börjat gymnasiet och jag har varit lite smått orolig om min framtid, men jag behöver inte oroa mig! Amen! Dessutom sa han Herren står på din sida, konkret. - Det är Guds vilja att jag har en den där personen på mitt hjärta. Så jag ska fortsätta att be för personen. Ganska mäktigt! 
Predikanten gick runt och profeterade över folk och han kom även till mig. Och han bara sa "God is greater". Yes he is! Han är större! Större än våra beskymmer, större än univerum, större än allt! Kan du tänka dig att han håller i din och min framtid?! Häftigt! 
Jag var hellt fylld av den heliga anden den kvällen. Glad blev jag, helt klart! Gud är bara bäst! Underbar!! 
Jag fick den bekräftan som jag behövde. En vinkning. Han håller i mina beskymmer. Wow. Tack Jesus! 
Det är ganska häftigt att känna när Gud har lagt en person på sitt hjärta. Jag tänker inte gå in detaljerat in på denna person, för det kan bli känsligt. Men Gud använder verkligen männsikor för att han ska nå människor! Just har han lagt en person på mitt hjärta och jag ber så mycket för personen! Och jag vet att man ska lita på att Jesus gör saker! Bön gör så stor skillnad! Glöm inte det! Bön är så mäktigt, det Bhar så mycket kraft! 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype