G O O D F R I D A Y

Någon var tvungen att dö,
Du eller människan. 
Då gav Du ditt liv
för att ge människan evigt liv. 
Du besegrade döden 
och räddade oss. 
Du gjorde den största, 
vackraste kärlekshandlingen 
genom hela världshistorien. 
På grund av Din kärlek till oss
är vi fria. 
Och jag vill tacka Dig 
för evigt. 
 
 
 

Evangelisation - en livsstil

Efter denna helg har jag blivit ännu mer uppmuntran i evangelisation. Jag älskar att snacka om Jesus med människor. Få dela det bästa som finns. Ibland får man be för personen. Ibland får man be för sjuka. Ibland får man be och de blir otroligt berörda. Ibland behöver man inte ens be för en person för att den ska bli berörd. Ibland behöver man inte ens nämna Jesus. 
 
Evangelisation handlar så mycket mer än att bara nämna namnet Jesus. Det handlar mycket mer än att bara vara ute på gatan varje fredagkväll och dela ut bullar och kaffe. Evangelisation är en livsstil. Evangelisation handlar om att dela Jesu kärlek, och det kan man göra på så många olika sätt. 
 
Vi är kallade att leva ett övernaturligt liv. Vi är kallade till att sprida Jesus kärlek. Vi är kallade till att be för sjuka, kasta ut demoner och göra folk till lärungar. Det är det som apostlarna för i Apostlagärningarna. Vill du veta hur lärjungarna spred Jesus, titta i Apostlagärningarna. Där kan man läsa mycket spännande saker. De bad för sjuka, och folk blev friska. De drev ut onda andar, och folk blev befriade. Allt detta gjorde de i Jesu namn. Och det häftigaste av allt - vi kan också göra det! 
 
Ibland vill jag ta bort ordet "evangelisation" eller "evangelist". För många mäniskor är rädda för de orden. "Jag kan ju inte vara evangelist..." eller "jag har inte den gåvan..." Bullshit. Sorry, men det är det. Älskar du Jesus? Vill du se hans rike spridas? Grattis, du är evangelist! Svårare än så är det inte. Krångla inte till det, för alla kan. Alla är kallade. Jesus bor i oss, det han han själv sagt, och han vill spridas. 
 
Det bästa som är att vi har inte bara ett budskap. Många har budskap. Olika idrottsföreningar, politiker, religioner, alla har budskap. Men vi har inte bara ett budskap - vi har en person, en levande Gud. Och han bor i oss?! Wow. Vi får vara en kanal för honom, för han vill spridas. Han vill beröra. Där du går är det en öppen himmel. Där du är kommer folk få känna på Guds närvaro, eftersom han bor i dig. De kanske kommer förstå att det är Gud, men det är det i alla fall. Tänk vad häftigt?! 
 
Evangelisation handlar om så mycket mer än vad många tror.
1. Det är inte svårt. 2. Alla kan. 3. Gud vill. 
Fyll dig ännu mer av den helige Anden. Låt han fylla dig varje dag, då blir det lättare. Då kommer du få göra ännu fler kärlekshandlingar, vilket leder till att du sprider Jesu kärlek. För inget handlar om dig. Inget ligger på din prestation. Nej, låt dig fyllas av DHA så kommer det hända saker. Det är han som gör jobbet - ditt jobb är att vara tillänglig. 
Säg hej till någon ensam, be för någon, sätt dig bredvid han/hon som sitter ensam i matsalen. Ge ett leende till tiggaren. Bjud någon på en bussresa. Krama någon som ser ledsen ut. Ser du någon i kryckor? Varför inte be för den - personen kan ju bli frisk! 
 
Det handlar om att älska, hörni. Det är det som evangelisation handlar om. En livsstil i kärlek. Att dela med sig med det bästa som finns. Att dela Jesus och se han beröra andra. 

Tacksam

Woah. Vilken helg. Wow. 
Jag är så berörd. Gud har förvandlat mig, jag är som en ny person, fast ändå samma. Helt otroligt. En otrolig Gudsnärvaor. Så påtaglig. Varje dag. Känner fortfarande att jag är fylld av DHA. Så oändligt tacksam. 
 
Teamet från Norge, det var verkligen en välsignelse att ha de här. Vilka bönemänniskor, men framför allt, vilka hungriga människor, som hungrar ännu mer efter Jesus. Deras törst var så tydlig. De drevs av sin hunger efter ännu mer av Jesus, och deras kärlek till Jesus som de bara ville sprida vidare. 
Ibland kan det kännas som att människor som har en tydlig kallelse inom det profetiska är "så mycket bättre", även fast det inte är så. Men detta team gjorde allt i kärlek, och det kändes verkligen inte som att de var "bättre". 
 
De undervisade otroligt mycket om evangelisation. I lördags hade predikanten ett viktigt och utmanande budskap. Vi kristna i Umeå måste resa oss upp, våga sprida Jesu kärlek. Våga predika Jesus offentligt. Varför skulle vi inte kunna göra det när alla andra gör det? 
Oerhört starkt budskap, och det tror jag att alla som var där kände. 
 
Varje möte hade de kunskapens ord, eller en profetisk hälsning. Oftast stämde det de sa, och man blev berörd. Kanske någon gång det inte träffade till hundra procent. Men hallå, det gör ju inget. Vi är alla barn i samma familj, ibland blir det fel. 
Men jag gillar verkligen det där. Att man delar kunskapens ord och profetiska hälsningar inom gudstjänsten. Oftast blir folk otroligt berörda, och det öppnar verkligen upp för DHA. Vi fick se folk helade och berörda av Gud.
 
Det som jag mest tar med mig från helgen är Gudsnärvaron. Den var otroligt påtaglig, och jag känner mig fortfarande fylld av DHA och otroligt uppmuntrad. Kommer leva på denna helg i månader! Gud gjorde så mycket mer än vad jag hade förväntat mig! 
Tack Jesus för allt du har gjort denna helg. Du är så otroligt bra!!
 

Möteshelg

I helgen blir det riktigt spännande här i Umeå. Det kommer att vara en möteshelg med mycket fokus på evangelisation. Jag är medverkande eftersom vi kommer ha Pannkakskyrka på lördag! Blir fett! Möteshelgen leds av ett team från Veien Bibelskole från Norge. Det är en bibelskola som har just mycket fokus på evangelisation, Andens gåvor, det profetsika och att leva i det övernaturliga. Jag träffade teamet igår plus andra medverkande för bön och lovsång. Wow. Vilka bönemänniskor vi har runt om oss! Det var otroligt starkt att be för Umeå och de människor vi kommer att träffa på gatan. Bara att stå och lovsjunga med människor som hungrar efter Jesus lika mycket som en själv är så uppmuntrande och starkt! Vi har en levande Gud, ingen tvekan! Gud talade till mig, på många olika sätt. Men främst att det blir så otroligt kraftfullt när vi kristna går ihop för att be och lovsjunga. Wow. Jag kommer leva på den kvällen i flera veckor! Tack Jesus! 
 
Jag vill verkligen uppmuntra dig att ha en kristen gemenskap, det är så otroligt viktigt! Blessings!
 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype