Fix your eyes on Jesus

"Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också." - så står det i Matteus 6:33. 
Jag tror detta är väldigt viktigt. Vi behöver inte oroa oss för morgondagen, för Gud håller redan i den. Vi ska söka Guds rike så kommer allt falla på plats. 
Att fokusera på Jesus är så viktigt. - För genom Jesu kraft kan vi gå igenom alla stormar. Ingen storm i livet är för stor, för Jesus är ännu större. 

I Matteus 14:22-33 står det såhär:
Omedelbart därefter bad Jesus lärjungarna att sätta sig i båten och fara över till andra sidan sjön. Själv stannade han kvar för att se till att folket gick hem. Sedan befallde han sina lärjungar att stiga i båten och fara i förväg till andra sidan sjön medan han skickade hem folket. Så snart han hade gjort det gick han upp på berget för att vara för sig själv och be. Där var han ensam när det blev kväll. Båten var då redan långt från land och kämpade mot vågorna, eftersom det var motvind. Strax före gryningen kom han till dem, gående på sjön. När lärjungarna fick se honom gå på sjön blev de förskräckta och trodde att det var en vålnad, och de skrek av rädsla. Men genast talade Jesus till dem och sade: ”Lugn, det är jag. Var inte rädda.” Petrus svarade: ”Herre, om det är du, så säg åt mig att komma till dig på vattnet.”Han sade: ”Kom!” och Petrus steg ur båten och gick på vattnet fram till Jesus. Men när han såg hur det blåste blev han rädd. Han började sjunka och ropade: ”Herre, hjälp mig!” Jesus sträckte genast ut handen och grep tag i honom. ”Du trossvage”, sade han. ”Varför tvivlade du?” De steg i båten, och vinden lade sig. Och de som var i båten föll ner för honom och sade: ”Du måste vara Guds son.” (Bibel 2000)
Det är ganska häftigt det Petrus gjorde. När man är förälskad så kan man inte göra något än att tänka på den personen, man gör ganska knäppa saker. Petrus är så förälskad i Jesus, att han ger sig ut på vattnet. Han ser Jesus på vattnet, han vill så gärna komma ut till honom, där Jesus är. Petrus vill vara där Jesus är. Han ser inte det som kan distrahera honom, utan han ger sig ut på vattnet och fokuserar på Jesus. 
Men sedan kommer tvivlet och rädslan, det som distraherar Petrus från att fokusera på Jesus. 
 
Detta kan man se i våra liv idag. När vi inte fokuserar så sjunker vi. Det finns så mycket som distraherar dig från Jesus. Rädslor, tvivel, tänk om, eller till och med i de bra stunderna kan vi tappa kontakten med Gud. 
Men låt inte detta distrahera dig! Låt det inte komma mellan din och Jesus relation! För din relation med Jesus är så viktig! Genom den kan han lugna alla dina stormar i livet. 
Dessutom får vi det så mycket bättre när vi är med Jesus. Hallå, han känner ju dig! Han planerar ditt liv, och om du inte litar på honom vad händer då? Jesus vill bara ditt bästa, han älskar dig så mycket! Vi ska lita på honom, för han har så stora planer i våra liv! Ännu större än vad vi kan ana! 
Därför måste vi fokusera på Jesus. Jag brukar intala mig det när jag ser att jag tappar kontakten med Jesus. "Fokusera på Jesus, bara fokusera" - jag intalar mig det ganska ofta. Det känns ganska najjs faktiskt, för jag vill leva med Jesus hela mitt liv. Och när jag känner att jag tappar kontakten så säger jag till mig själv. Då får jag ett lugn i mig och känner att Jesus har kontroll och jag överlämnar allt i hans händer! Tänk vilken lyx! Tack Jesus! 
So, just fix your eyes on Jesus!
 

Säg JA

I Johannes 3:13 säger Jesus "För många är kallade, men få utvalda." 
När man ser det såhär tänker man "Jaha, jag är alltså inte utvald. Nä, skit i det då Jesus. Jag har mitt eget liv." Ganska lätt att tänka så eftersom att vi människor är ganska trångsynta. 
Alla är kallade står det. Jesus säger i Bibeln att vi ska predika evangeliet, bota de sjuka, väcka upp de döda. Det är ganska lätt som människa och tänka "det gäller inte mig!". Men jo, det gör det! Du är kallad, frågan är om du vill? Frågan är, är jag utvald? 
Men om jag nu vill bli utvald, hur gör jag? Hur jag ska bli utvald? 
Säg JA! Ja till Jesus. Jesus tittar på sina barn, vilka är det som vill? Vilka är det som vill leda? Vem är det som vill leda människor till mig? Den som räcker upp handen och säger "Jesus, jag vill." - säger ett ja, då säger Jesus "dig väljer jag!". 
Det krävs inte så mycket, ett ja. J A. Kallelsen har alla, men få väljer att säga ja. 
Men vad är det då som skiljer sig mellan de utvalda och den som bara har kallelsen? Varför är det folk som säger nej? 
När du säger ja, säger du inte bara ja för stunden, utan för hela ditt liv. Gud frågar inte bara efter dig, utan hela dig. Han vill ha hela ditt hjärta. Du kan inte säga "Jesus du kan få musiken, pojkvännen och datorn. Men fotbollen får du faktiskt inte, den vill jag ha kvar." Nej, Jesus gör inte så. Jesus vill ha allt! Han vill att du ska leva med Jesus till 100%. De som säger nej orkar inte, eller vill inte, omge sig med Jesus till 100%. 
Jesus kommer inte till dig och säger "Hej mitt barn! Du, här är dealen. Jag får musiken, du tar fotbollen!" När Jesus kommer frågar han "Jag vill leva med dig hela mitt liv, är du på?" 
Att följa Jesus kostar hela sitt liv. Och det är inte enkelt. Man måste ge allt, allt vad man äger, har, och bara omge sig i Jesu kärlek. 
Men hallå? Varför ska jag då, om det är tufft att följa Jesus, varför ska jag ens följa han då?
Jo, du får tillbaka SÅ mycket! För Jesus är så mycket större än dina egna planer, saker, och framtidsdrömmar! Så mycket större! 
I Johhannes 6:9-10 står det "Här är en pojke som har fem kornbröd och två fiskar. Men vad förslår det till så många?" 
Situationen var att det fanns ingen mat. Det var ca fem tusen män + kvinnor och barn, och det fanns ingen mat. 
En pojke klev fram, han hade sina 5 bröd och 2 fiskar, kanske skulle det kunna räcka till några. Han gav allt till Jesus. Och vad gör Jesus? Jo, han multiplicerar allt så alla kan bli mätta! Han gör bröden och fiskarna så många fler. Ser ni, pojken gav allt han hade, och Jesus gör det så mycket större! Egentligen kunde ju Jesus ha tagit bara ett brön och en fisk. Men han tog allt. 
Tänk att de här bröden och fiskarna är ditt liv. Ge allt till Jesus och du kommer få så mycket mer och bättre tillbaka! Det spelar ingen roll hur mycket du har syndat, spelar ingen roll hur mycket du har i ditt liv. För Jesus kan göra det så mycket bättre! 
"För många är kallade, men få utvalda." Du är kallad - frågan är om du vill? 
Hela den här texten som jag skrev kom från den här videon. ^ Om du vill veta ha mer, eller bara få grundidén, så kolla på videon! Den berör! Sätt dig framför den ikväll, umgås med Jesus, ta fram din bibel, anteckningsblock och penna! 

Tydlighet är en grej Gud är bra på

Ibland kan man undra om det är Jesus som talar eller inte. Jag har varit där ett antal gånger, och det är ganska svårt och veta vad man ska göra. 
Men om man läser bibeln så ser man att Jesus är TYDLIG! 
När Mose ska föra folket till den nya landet så klyver han havet med en stav. Hallå, egentligen kunde Gud bara ha gett de några båtar, eller varför inte bara ett annat land som var enklare att transporteras till? 
Nej, Gud valde att klyva havet. 
Mose fick också träffa Gud genom en brinnande buske och en röst som viskade hans namn. Det var något speciellt med denna buske för den brann, fast brann inte upp? + den hade börjat brinna av sig själv + det var i en grotta? Ehm...
Du ser, Gud är tydlig! 
Du kommer att veta när något är fel! Ibland behöver man ta ett steg i förtröstan på Jesus, men om det blir fel så kommer han att leda dig tillbaka om du litar på honom. 
Jag tycker även att Jesus var ganska tydlig i Nya testamentet också. Det skedde helande och tecken hela tiden! Är inte det tydligt? 
Ibland kan det vara svårt att se Guds vilja eftersom att man har människoögon och är lite lat och orkar inte riktigt fatta. Men om vi sätter på oss våra Jesuögon och ser med ett kristet perspektiv, ser vi livet på ett annat sätt! Plötsligt har vi hopp! Hopp i Jesus! 
Om det är något som Gud är tydlig med så våga lita på det! Gud har en plan vem du ska gifta dig med, då kommer du att få veta det i framtiden! Kanske inte just nu, men Jesus vet när det passar bäst, när tiden är inne! 
Om du känner att du inte vet vad du ska jobba med i framtiden, lita på Jesus! Det finns inget i bibeln som säger "jobba med läkare" eller "bli psykolog" osv. Ibland kanske vi får välja? Men om Jesus har ett speciellt yrke åt dig kommer han vara tydlig! 
 
Alltså, han kanske inte är tydlig på det sättet vi tror han ska vara tydlig. Man kanske får tänka lita "outside the box".;)
 

En kärlek som aldrig, aldrig dör

Det finns ett ganska najjs bibelställe i Johannesevangeliet. Där står det såhär:
Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (John 3:16)
Ett väldigt kännt bibelställe, även kallad lilla bibeln. 
Men det förvånar mig inte, för denna text är SÅ HIMLA NAJJS!!! 
Jag menar, Gud älskar oss så otroligt mycket. Han som är så himla stor, skapat hela universum (det är ganska stort), hela jorden, solen, stjärnorna, havet, ja, allt! Han har valt att ge sin ende son. Han har bara en son, och han väljer att skicka den sonen till världen!? Världen som är så grym, hård och hemskt. Gud beskrivs väldigt helig, och han väljer att skicka sin son till världen? Ja, han gjorde faktiskt det.
Men vet du varför han gjorde det? Jo, för dig. Han vill inte att du skall gå förlorad. Gud vill leva med dig i all evighet. 
Gud hade en ganska smart plan med hans son, Jesus. Han gav sin son till jorden för att alla ska ha möjlighet att kunna leva med Gud. Vi syndar varje dag, du och jag, hela tiden. Tankar, saker vi gör och säger, dumma saker helt enkelt. Detta drar oss från Gud. Det fanns ett glapp mellan Gud och männsikan. Men Gud som är så smart, gav sin son. Korset är bron mellan Gud och människan. 
Gud är en fader, tänk dig själv att stå i dilemmat att rädda hela världen eller sin egen son? Jag tror många skulle välja sin son, för det är något man gör som förälder. Men Gud väljer världen. Tänk dig hans sorg när han såg sin son lida så mycket? Men han gjorde det för dig- ja, just dig! Tänk vad häftigt! 
Vi har ett uppdrag här på jorden. Det finns faktiskt en anledning varför vi är på jorden och inte i himlen. Jesus vill rädda ALLA. Inte bara de som redan tror. Jesus älskar ALLA, och vill ha en relation till alla! Vi som har Jesus i våra hjärtan måste sprida Jesus till våra medmänniskor! 
Jag tycker att det minsta vi kan göra i jämförelse med det Jesus gjorde på korset, är att berätta om den enorma kärlek som finns i det Jesus gjorde. 
 
Detta är den största kärlek som har funnits! Skulle du kunna dö får någon? 
Och det bästa är att Jesus kärlek dör aldrig! Den finns alltid där! Han står med utsträckta armar och vill bara svepa in dig i en enorm kram! 
 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype