Min dotter, din tro har frälst dig

Det finns ett underbart ställe i Markus 5:25-34:
Där var en kvinna som hade haft blödningar i tolv år. Fast hon hade lidit mycket hos många läkare och lagt ut allt hon ägde, hade hon inte fått någon hjälp. Det hade bara blivit sämre med henne.  Hon hade hört talas om Jesus, och nu kom hon bakifrån i folkmassan och rörde vid hans mantel.  Hon tänkte: "Om jag så bara rör vid hans kläder blir jag frisk." På en gång upphörde hennes blödningar, och hon kände i kroppen att hon var botad från sin plåga.  När Jesus märkte att det hade gått ut kraft från honom, vände han sig om i folkskaran och frågade: "Vem rörde vid mina kläder?"  Hans lärjungar sade till honom: "Du ser hur folket tränger sig inpå dig, och du frågar: Vem rörde vid mig?" Han fortsatte att se sig omkring efter kvinnan som hade gjort detta. Hon visste vad som hade skett med henne och kom förskräckt och darrande och föll ner för honom och talade om hela sanningen för honom. Då sade han till henne: "Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid och var frisk och fri från din plåga!"
Jag bara beundras av denn kvinnans tro! Hon är svårt sjuk, utrfryst ur samhället och det är helt otänkbart att gå ut och nudda andra människor. Men hon går den smala vägen och hittar Jesus. Hon visste att Jesus kunde bota henne, varför inte gå dit liksom? Hon tänker "Om jag så bara rör vid hans kläder blir jag frisk.". - Wow, vilken tro!
Så fort kvinnan rörde i Jesus blev hon helad, och Jesus kände detta. Han frågade vem som hade rört vid honom, men kvinnan vågade inte gå fram. Lärjungarna tvivlade också på vad Jesus sa, hallå det var ju trångt! 
Men kvinnan kom fram till slut, på vacklande ben. Hon skämdes lite, hon fick ju egentligen inte vara där och nu vill Jesus se henne. 
Jag kan bara fantisera hur Jesus såg på denna kvinna när hon klev fram. Inte var han sur, snacka om att han måste ha varit glad! Han stod säkert där med öppna armar och kramade om henne. Ett brett leende hade han också, det tror jag! 
Han säger "Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid och var frisk och fri från din plåga!" - MIN DOTTER! Fattar du hur kärlekfull Jesus är? Nä, tror inte det, jag fattar inte heller. Min dotter säger Jesus. Föräldrar älskar sitt barn mycket, och Jesus säger dotter? Åhh, det berör så mycket! 
Sedan säger han din tro har frälst dig. - Jag tror inte att man måste tro tillräckligt mycket för att bli helad. Nej, denna kvinnan vågade gå fram. Hon hade en pytteliten tro, men den räddade henne. Hon vågade stiga fram. Hon kanske inte trodde alls, men hon steg fram i alla fall. 
När vi ber för sjuka kanske vi inte tror att personen ska bli helad, men vi ber i alla fall! Där har vi ju tro! 
Det är så häftigt det Jesus gör! Så fort vi kommer fram till Jesus så händer det saker! Så fort vi umgås med honom, det händer saker! 
Love you Jesus! 
 
 
 
 
 

Jesus har övervunnit

I Johannes 15:18-19 står det så här: 
"Om världen hatar er, skall ni veta att den har hatat mig innan den hatar er. Om ni vore av världen, skulle världen älska er som sina egna. Men ni är inte av världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er." 
Det låter ganska tufft. Det är tufft att följa Jesus, det är det. Jag har mött motstånd otroligt mycket, eftersom jag följer Jesus. I min förra skola fick jag otroligt mycket motstånd när jag startade en kristen skolgrupp. På min skola får vi kristna väldigt mycket motstånd också. Överallt i världen ser vi kristna som blir förföljda på grund av sin tro. Just nu i Syrien och Irak blir folk mördade på grund av sin tro. Vi kristna är inte av världen, vi kommer få motstånd. Vi är annorlunda för vi har blivit utvalda av Jesus. (Hur blir man utvald? Det kan du läsa om HÄR) Folk märker att det är något annorlund med oss, ju nämre vi kommer Jesus ju nämre kommer han oss, det kommer folk att se på olika sätt. Kanske vet de inte bokstavligen att det är Jesus, men det kommer märkar, Jesus skiner igenom! Lovar! Ibland kan det hända att folk ser negativ på en, men whatever! 
Det kan vara lite läskigt. Kommer alla att veta då att jag är kristen? Måste jag läsa bibeln och snacka med Jesus extra mycket då? Måste jag vara en sån där "duktig" kristen?
Inga krav, glöm inte det! Det som är så najjs är att ju mer du umgås med Jesus, ju mer du söker Guds rike kommer allt annat falla på plats. Du kommer få styrka och mod från Jesus att stå upp för honom. Han kommer ge dig glädje och hopp, det har han lovat. (Matt 6:33). 
Du kan vara lugn i honom. Jag har märkt i mitt liv att ju mer jag är med Jesus så får jag styrka och mod att berätta om honom, stå upp för mig själv, står upp för min tro. Det kanske inte alltid handlar om Jesus, det kan handla om matteläxan, relationer och andra saker. Det kommer falla på plats! Sök först Guds rike. 
Men hallå? Om världen hata mig, hur ska jag då göra? Du behöver inte vara rädd. "Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har redan övervunnit världen." - Johannes 16:33. BAAAAAM! Vi behöver inte vara oroliga, Jesus har redan övervunnit! Vi har ju segern! Åh, så mycket glädje! Fattar ni?! Vi har segraren! Vi har sanningen, vägen och livet. Vattnet som gör att vi aldrig törstar, brödet som gör att vi aldrig hungrar. Det är en otrolig skatt. Wow! 
Glöm inte detta nästa gång du får motstånd! Du är älskad av en som redan har övervunnit världen! Tack Jesus!
 
(Vet att jag inte har skrivit på länge. Ursäkta för det. Har varit mycket på sistone, menmen:) Ska försöka blogga mer i framtiden, men det kanske händer inte så ofta som jag skulle vilja. Men kul att ni tittar in lite då och då och fortsätt gärna med det! Jag kommer med inlägg när jag har tid, trots allt är jag en människa!:))
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype