Att skydda sitt hjärta

Att skydda sitt hjärta - så viktigt, så bra, så svårt. 
 
Vi möter varje dag reklam, personer som nedvärderar en, som pikar på oss. Något vi behöver göra, varje dag, är att skydda vårt hjärta. Vi behöver faktiskt skydda våra hjärtan. Hålla hjärtat rent, från synd, men också från personers tankar och åsikter. Jag menar inte att vi ska isolera oss från samhället. Snarare tvärtom, kristna människor behövs i samhället. Det jag menar är att vi måste bevara våra hjärtan, så att vi kan vara kvar i samhället. Vi matas hela tiden med negativa tankar - hur ska vi kunna hålla oss rena och bevara våra hjärtan? 
 
Kärlek. Sanning. Jesus. Det är svaret. Vi behöver Jesus, som är vägen, sanningen och livet, för att bevara våra hjärtan. Vi måste läsa bibeln, umgås med Jesus, för då kommer det fram en himmelsk kärlek från våra hjärtan. Då kan vi plötsligt älska människor utan att veta varför. Trots att du aldrig har gillat den personen, så kan du älska den människan eftersom Jesus älskar den personen. Är det inte bra? 
 
Att bevara sitt hjärta kan man göra på så många olika sätt.
1. Läs Bibeln. Bibeln är våra fötters lampa. Om något går emot Bibeln - är det inte från Gud. I Bibeln kan vi hitta svar. Himmelska svar. Vi kan finna hur vi ska leva våra liv. Men framför allt, vi kan hitta Jesus och hans oändliga kärlek till oss. 
2. Älska Jesus. När vi älskar Jesus, när vi förstår vad han har gjort för oss på korset, då kan vi börja älska. Allt börjar med Jesus. Vi älskar för han har älskat oss. När vi älskar Jesus bevarar vi hjärtat, för vi blir mer och mer lik honom. 
3. Älska andra. Även de som du inte tycker om. Även de som är emot dig. Även de som inte alls tycker som dig. Även de som mobbar dig. Även de som du absolut inte klickar med. Att älska människor bevarar hjärtat. Det finns en ENORM kraft i att älska andra människor. För när du ser andra, när du älskar andra, händer det något med ditt hjärta. Du kanske får nöd för människor. Du kanske vill börja göra saker för andra. Men din kärlek till andra föds när du älskar Jesus. 
4. Sanning. Guds sanning om personer i din närvaro. Guds sanning i den situation du är i. Guds sanning över Sverige, världen. Guds sanning som hans församling. Guds sanning om dig. Du är älskad. Du är fri. Du är förlåten. Du har en framtid. Du är inte ensam. Du är inte en slump. 
 
Men det viktigaste: allt börjar med Jesus. När vi umgås med honom föds en kärlek, en himmelsk kärlek, till våra medmänniskor. Det föds tro. Det föds mirakel. Det föds sanning. Det föds längtan efter att läsa mer i Bibeln. Det föds så otroligt mycket. Det är där, i Jesu närvaro, som vi kan förvandlas. Som våra hjärtan kan förvandlas. Det är där vi kan bevara hjärtat. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet. - Ordspråksboken 4:23
 Kom ihåg mig?
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro,lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype