Att skydda sitt hjärta

Att skydda sitt hjärta - så viktigt, så bra, så svårt. 
 
Vi möter varje dag reklam, personer som nedvärderar en, som pikar på oss. Något vi behöver göra, varje dag, är att skydda vårt hjärta. Vi behöver faktiskt skydda våra hjärtan. Hålla hjärtat rent, från synd, men också från personers tankar och åsikter. Jag menar inte att vi ska isolera oss från samhället. Snarare tvärtom, kristna människor behövs i samhället. Det jag menar är att vi måste bevara våra hjärtan, så att vi kan vara kvar i samhället. Vi matas hela tiden med negativa tankar - hur ska vi kunna hålla oss rena och bevara våra hjärtan? 
 
Kärlek. Sanning. Jesus. Det är svaret. Vi behöver Jesus, som är vägen, sanningen och livet, för att bevara våra hjärtan. Vi måste läsa bibeln, umgås med Jesus, för då kommer det fram en himmelsk kärlek från våra hjärtan. Då kan vi plötsligt älska människor utan att veta varför. Trots att du aldrig har gillat den personen, så kan du älska den människan eftersom Jesus älskar den personen. Är det inte bra? 
 
Att bevara sitt hjärta kan man göra på så många olika sätt.
1. Läs Bibeln. Bibeln är våra fötters lampa. Om något går emot Bibeln - är det inte från Gud. I Bibeln kan vi hitta svar. Himmelska svar. Vi kan finna hur vi ska leva våra liv. Men framför allt, vi kan hitta Jesus och hans oändliga kärlek till oss. 
2. Älska Jesus. När vi älskar Jesus, när vi förstår vad han har gjort för oss på korset, då kan vi börja älska. Allt börjar med Jesus. Vi älskar för han har älskat oss. När vi älskar Jesus bevarar vi hjärtat, för vi blir mer och mer lik honom. 
3. Älska andra. Även de som du inte tycker om. Även de som är emot dig. Även de som inte alls tycker som dig. Även de som mobbar dig. Även de som du absolut inte klickar med. Att älska människor bevarar hjärtat. Det finns en ENORM kraft i att älska andra människor. För när du ser andra, när du älskar andra, händer det något med ditt hjärta. Du kanske får nöd för människor. Du kanske vill börja göra saker för andra. Men din kärlek till andra föds när du älskar Jesus. 
4. Sanning. Guds sanning om personer i din närvaro. Guds sanning i den situation du är i. Guds sanning över Sverige, världen. Guds sanning som hans församling. Guds sanning om dig. Du är älskad. Du är fri. Du är förlåten. Du har en framtid. Du är inte ensam. Du är inte en slump. 
 
Men det viktigaste: allt börjar med Jesus. När vi umgås med honom föds en kärlek, en himmelsk kärlek, till våra medmänniskor. Det föds tro. Det föds mirakel. Det föds sanning. Det föds längtan efter att läsa mer i Bibeln. Det föds så otroligt mycket. Det är där, i Jesu närvaro, som vi kan förvandlas. Som våra hjärtan kan förvandlas. Det är där vi kan bevara hjärtat. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
 
Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet. - Ordspråksboken 4:23
 

Take me back to my first love

Hej fina läsare. Som ni märker är jag inte så duktig på att blogga nu för tiden. Det är helt enkelt mycket annat som händer. Vi försöker få igång Pannkakskyrkan här i Umeå, sedan är det en del med skolan och annat. Det är mycket jag står i, vilket jag tycker är superkul! Men tyvärr är inte bloggen i prio ett. Jag skriver när jag har tid och inspiration. 
 
En sak som Gud påminde mig här om dagen var vår relation. Som jag nämnde står jag i mycket. Jag leder mycket, och jag älskar det. Jag älskar att se människor blomma ut i sina gåvor. Jag älskar att se Jesus göra saker. Men bara för att jag gör alla dessa saker, får jag inte glömma min relation till Gud. Min personliga relation till honom. Att ta mig tid. Umgås med honom. Ibland kan det vara så svårt. Trots att det vi brinner för mest är att se Hans rike tränga igenom. 
 
Men det är det som gör oss speciella. Det är det som gör en ledare till en bra ledare. Det är det som gör något sunt. Att personen sitter hemma, kanske ensam på sitt rum, och söker Gud. Pratar med honom face to face. Om ledare inte gör detta kommer de falla, de kommer gå in i väggen, de kommer gå i egen kraft. När vi går i egen kraft så funkar det inte. Men när vi gör det i Gud, kan vi göra det omöjliga. När vi söker Gud ensam kommer det hända kraftfulla saker!
 
Jag kan bara titta tillbaka till förra terminen. Det var så mycket som hände, som jag drog och drev. När jag tänker tillbaka förstår jag inte hur jag inte gick in i väggen. För det var verkligen så mycket. Men jag var varken stressad eller orolig (eller jo, lite orolig var jag). Men skolan gick över förväntan, allt annat med. Det var verkligen Gud som bar mig, hela terminen. Han har gjort det förrut och kommer göra det igen. Men jag tror inte det var för att jag är en supermänniska, utan det är för att jag hade Gud. Han bar mig, han var med. Han gav min motivation och kraft. Han älskade mig när jag kände mig ensam. Han gick med mig varje steg, när det kändes som att jag var den enda på hela jorden. Han tröstade mig, han skrattade med mig. 
 
Och det kommer han fortsätta att göra. Men glöm aldrig bort din relation till Gud. Den är så mycket viktigare än vad du gör i din stad, din församling, på din skola. Din relation till Gud är A och O. Utan den kan du inte göra något. Glöm aldrig det. 
 
Jag känner dina gärningar, ditt arbete och din uthållighet. Jag vet att du inte kan tåla onda människor. Du har prövat dem som kallar sig apostlar men inte är det, och du har funnit att de är lögnare. Ja, du är uthållig, och du har uthärdat mycket för mitt namns skull utan att tröttna.
 Men jag har en sak emot dig: att du har övergett din första kärlek. - u p p e n b a r e l s e b o k e n 2 : 2 - 4
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype