Evangelisation - en livsstil

Efter denna helg har jag blivit ännu mer uppmuntran i evangelisation. Jag älskar att snacka om Jesus med människor. Få dela det bästa som finns. Ibland får man be för personen. Ibland får man be för sjuka. Ibland får man be och de blir otroligt berörda. Ibland behöver man inte ens be för en person för att den ska bli berörd. Ibland behöver man inte ens nämna Jesus. 
 
Evangelisation handlar så mycket mer än att bara nämna namnet Jesus. Det handlar mycket mer än att bara vara ute på gatan varje fredagkväll och dela ut bullar och kaffe. Evangelisation är en livsstil. Evangelisation handlar om att dela Jesu kärlek, och det kan man göra på så många olika sätt. 
 
Vi är kallade att leva ett övernaturligt liv. Vi är kallade till att sprida Jesus kärlek. Vi är kallade till att be för sjuka, kasta ut demoner och göra folk till lärungar. Det är det som apostlarna för i Apostlagärningarna. Vill du veta hur lärjungarna spred Jesus, titta i Apostlagärningarna. Där kan man läsa mycket spännande saker. De bad för sjuka, och folk blev friska. De drev ut onda andar, och folk blev befriade. Allt detta gjorde de i Jesu namn. Och det häftigaste av allt - vi kan också göra det! 
 
Ibland vill jag ta bort ordet "evangelisation" eller "evangelist". För många mäniskor är rädda för de orden. "Jag kan ju inte vara evangelist..." eller "jag har inte den gåvan..." Bullshit. Sorry, men det är det. Älskar du Jesus? Vill du se hans rike spridas? Grattis, du är evangelist! Svårare än så är det inte. Krångla inte till det, för alla kan. Alla är kallade. Jesus bor i oss, det han han själv sagt, och han vill spridas. 
 
Det bästa som är att vi har inte bara ett budskap. Många har budskap. Olika idrottsföreningar, politiker, religioner, alla har budskap. Men vi har inte bara ett budskap - vi har en person, en levande Gud. Och han bor i oss?! Wow. Vi får vara en kanal för honom, för han vill spridas. Han vill beröra. Där du går är det en öppen himmel. Där du är kommer folk få känna på Guds närvaro, eftersom han bor i dig. De kanske kommer förstå att det är Gud, men det är det i alla fall. Tänk vad häftigt?! 
 
Evangelisation handlar om så mycket mer än vad många tror.
1. Det är inte svårt. 2. Alla kan. 3. Gud vill. 
Fyll dig ännu mer av den helige Anden. Låt han fylla dig varje dag, då blir det lättare. Då kommer du få göra ännu fler kärlekshandlingar, vilket leder till att du sprider Jesu kärlek. För inget handlar om dig. Inget ligger på din prestation. Nej, låt dig fyllas av DHA så kommer det hända saker. Det är han som gör jobbet - ditt jobb är att vara tillänglig. 
Säg hej till någon ensam, be för någon, sätt dig bredvid han/hon som sitter ensam i matsalen. Ge ett leende till tiggaren. Bjud någon på en bussresa. Krama någon som ser ledsen ut. Ser du någon i kryckor? Varför inte be för den - personen kan ju bli frisk! 
 
Det handlar om att älska, hörni. Det är det som evangelisation handlar om. En livsstil i kärlek. Att dela med sig med det bästa som finns. Att dela Jesus och se han beröra andra. 


Sarah    •     •   http://sarahannamaria.blogg.se

Så sant och vackert inlägg. En livstil med Jesu kärlek! ❤


Kom ihåg mig?
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro,lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype