Kärleken som övervinner mörkret

Hur ska vi egentligen möta det mörker vi lever i? Idag är det rädslor och mörker som driver oss. Rädslor för krig, men också för att inte vara accepterad. Rädslan för att möta blickar. Rädslan för att vara oälskad. Det är så otroligt sorgligt att vårt samhälle är byggt på dessa rädslor, för vi är inte skapade att ha dessa rädslor. Vi är skapade att leva i en kärleksfull relation med våra medmänniskor och sig själv. 
 
Vi är inte längre slavar under synden och rädslor, utan vi är Guds barn. Det är otroligt viktigt att komma ihåg. Jag har länge kännt att jag behöver inte bry mig om vad andra tycker. För det enda som jag bryr mig om är Jesus, och jag vet att Jesus älskar mig precis som den jag är. Spelar ingen roll om jag är skitig i håret eller har en ful tröja. Spelar ingen roll och jag är festklädd. Han älskar mig precis som den jag är. Detta har gjort att jag kan älska mig själv och acceptera detta. För Gud har skapat mig till precis den jag är, då behöver jag inte gå runt och skämmas. 
 
Det är detta folk runt om behöver höra. Kärlek. Att de är älskade. Precis som de är. När jag som älskar Jesus börjar älska andra kommer det hända otroligt mäktiga saker. Plötsligt visar jag på Jesus. För vad gjorde egentligen Jesus här på jorden? Han kom inte för att döma världen, han kom för att älska människor. Han åt med syndare, han gjorde sjuka till friska, han gav av sin oändliga kärlek. Mest av allt dog han på korset i stället för att vi ska dö. Hur stor är inte den kärleken?! 
 
När vi snackar med människor behöver inte inte diskutera abort eller homosexualitet. Nej, vi ska älska. Älska människor. Det är ju faktiskt inte vi människor som ska förändra andra, det är Jesus. Det vi ska göra, det är att älska våra medmänniskor, resten fixar Jesus. 
 
Så vad är det bästa vapnet mot mörkret här i världen? Kärlek. Kärlek. 
Rom 12:21 Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
 

JOHANNES 14:27

FRID LÄMNAR JAG ÅT ER. MIN FRID GER JAG ER. JAG GER INTE DET SOM VÄRLDEN GER. LÅT INTE ERA HJÄRTAN OROAS OCH TAPPA INTE MODET. 
 
Varför skriver hon med caps? Jo, för att denna bibelver är så bra och viktig!!! En av mina favoriter! Jesus lämnade kvar sin frid! Det är så skönt med honom! Vi behöver inte orora oss, han har allt under kontroll. Jag vet att jag tjatar om det, men det är viktigt att komma ihåg. Förra året när vi hade nationella prov var jag grymt nervös. Då skrev jag denna vers på min hand och varje gång jag läste det fick jag frid igen. Gud har koll på provet. Om det går sämst så har han en utväg. Jag behöver inte oroa mig. Jag har ju Jesus, vad mer kan jag begära?
 
Jesus ger inte det världen ger. Världen ger stress, ytlighet, begär, girighet osv. Saker som inte bär någon frukt. Men Jesus, han ger oss något helt annat. Det som världen tror är frid, är egentligen inte den friden man kan få av Jesus.Och den friden är en frid som aldrig försvinner. Som finns genom stormarna och den allra soligaste dagarna! Amen! 
 
Oroa dig inte och tappa inte modet! Våga stå upp för din tro. Jesus finns där 24/7 och ger dig hopp, kärlek och tröst. Jag vet att det är svårt och kämpigt att stå upp för sin tro och sanningen. Men jag lovar, det är värt det. 

Kristen gemenskap - livsviktigt

Något som jag tror är otroligt viktigt är att ha en kristen gemenskap. Kanske det är kyrkan, en bönegrupp eller en kristen skolgrupp. Om man ska våga stå upp för sin tro och våga sprida Jesu kärlek tror jag att det är livsviktigt att ha en gemenskap. Att inte vara ensam. Jag tror till och med att om man ska ha en sund tro och överleva denna värld i sin tro, så måste man ha en gemenskap. Vi är inte gjorda att bära på vår tro själv. Gud har skapat oss till sin avbild. Och Gud är tre personer. Fadern, Sonen och Den Helige Anden. När Gud handlar handlar han inte bara som "Gud". Utan han är alla tre personer samtidigt. Gud skulle inte kunna skapa jorden utan dessa tre. Den helige anden har en del egenskaper, som inte sonen kunde ha. Den Helige Anden är Gud på jorden, fast inte fysiskt. Alla tre personer är en person liksom. Svårt I know.
 
The point är att de kan inte göra något om de inte är tre. Gud är i gemenskap hela tiden. Eftersom vi är hans avbild, så är vi skapade för att vara i gemenskap. I gemenskap med Herren, men också med andra kristna. Varför? Jo, för man behöver bolla tankar, be för varandra och dela vardag. 
 
I mitt liv har förbönen haft en otroligt viktig roll i mitt liv. Att få förbön för olika saker. Denna förbön får jag ibland på gudstjänster, men för det mesta får jag den på små bönegrupper som vi har i församlingen. Varannan tisdag är det hemgrupp hos mig som mina föräldrar leder. Det fokuseras mycket på förbönen, och det är så skönt. Ibland kan jag längta, för att få den där bönen. Att andra lägger händerna på mig och ber. En frid kommer plötsligt, som man sällan känner. 
 
Dessutom tror jag att det är otroligt viktigt att ha en kristen gemenskap i denna tid. Det är många som har fördomar om kristna, många kristna i andra delar i världen blir förföljda av sin tro, en del blir avrättade till och med. Men många av de har en kristen gemenskap och delar tro. Lovsjunger och ber tillsammans, pratar om Bibeln och får undervisning. Jag tror detta är jätteviktigt för att överleva i sin tro. Förr eller senare kommer folk att ifrågasätta dig och din tro. För i många ögon så är det "fel" att vara kristen. Men om du har blivit stärkt i en kristen gemenskap, så kommer det är gå bra. Även om du inte har några svar. 
 
Hos den kristna gemenskapen laddar jag batterierna, får styrka och inspiration så jag kan fortsätta att sprida Jesu kärlek i min vardag! Att lovsjunga med andra, bara det gör att man växer i tro. 
Jag tipsar dig verkligen att söka upp en kristen gemenskap! Jag tror att du kommer lära dig otroligt mycket. Men mest av allt kommer din tro och förtröstan på Jesus att växa!

Tipstips!

Några superbra filmer kommer att streamas fyra dagari rad. Dessa filmer är så inspirerande för att sprida Jesu kärlek!
Dessa filmer kommer att visas:
 • Finger of God
 • Furious Love
 • Father of lights 
 • Holy Ghost
Har dock inte sett alla, men tror att alla är super! Har sett Holy Ghost och wow! Så bra!! Producenten kände att han skulle bli ledd av Den Helige Anden för att göra en film, så hela filmen är på tilltal från Gud, häftigt! Så sätt dig i lugn och ro och titta på dessa filmer/dockumentärer. De är sevärda HELT KLART! 
Kolla in länken för mer info! http://store.wpfilm.com/holyshareathon  
Blessings!

Du är jordens salt

Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det igen? Det duger bara till att kastas ut och trampas ner av människor. Ni är väldens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset. Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen.
 - Matt 5:13-16
 
Jag tycker om detta stället ganska mycket. Här ger Jesus oss ett löfte. Vi som Guds barn är världens ljus och salt. Häftigt! 
 
Men det är viktigt att vi inte hamnar i lagiskheten i detta. Vi ska inte lysa upp mörkret genom saker vi måste göra för att vi är kristna. Nej, då har vi fattat det fel. Jag tror det handlar om Jesu kraft inom oss. Ju närmare vi drar oss honom, ju närmare blir han. Genom Jesu kraft orkar vi att älska andra, genom Jesu kraft orkar vi läsa Bibeln. Det är att leva i Jesu kraft detta handlar om tror jag. För vi är inte människor som kan göra allt bra och sträva efter ett syndfritt liv. Nope, ingen människa kan göra det förrutom Jesus. (Men han var ju Gud samtidigt, så jaa...) Såklart kan vi sträva efter det, men tyvärr kommer det inte gå en dag utan en synd. För vi lever i en mänsklig natur och då ingår synden, sorry. Men genom Jesu kraft orkar vi, lite längre än vad vi kanske själv skulle kunna göra, att älska andra, och handla i kärlek. 
 
I vers 14 står det Ni är väldens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. När du tänder en tändsticka i ett kolsvart rum, så lyser det rätt bra. Mörker kan inte övervinna ljuset. Vilka håller med om det? Testa själv. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite tro du har. Ett litet ljus lyser upp mörkret du är i. Kanske det är skolan, din vänkrets eller på jobbet. Du kan göra skillnad för du är ett ljus för Jesus. 
 
I vers 15 står något mycket bra  Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset. MYCKET VIKTIGT. Jag tror detta handlar om att våga stå upp för sin tro. Varför skymma sitt ljus? Varför skymma Jesus i ditt liv? Det kommer vara värt det, lovar! Folk kommer att märka att vi är kristna. Varför? För vi bär på Jesus. Jesus är något speciellt, något alldeles speciellt. Ibland kanske folk är intresserade, vad är det egentligen hon bär på? Eller så kan det vara negativt. Men Jesus is real, våga stå upp för honom! 
 
Och hur? Hur ska jag stå upp för honom? Än en gång, ju närmre du kommer Jesus, ju närmre kommer han dig. När du umgås med honom, snackar med honom, då kommer han ge dig kraften att våga stå upp för din tro. Frälsningen är GRATIS! Du kan säga ditt ja till Jesus, ha en tro, men inte så mycket mer men samtidigt ha ett evigt liv. (Joh 3:16) Men om du vill leva ett liv med Den Helige Anden och bli ledd av honom så måste man lära känna han, på samma sätt som en helt vanlig relation. 
 
Jag har länge känt att jag vill älska människor mer, våga bli ledd av Den Helige Anden mer. Jag får tilltal då och då, men vågar inte gå. Jag struntar i det. Jag gick till förbönen om detta en gång och jag tycker det var så bra det förbedjaren sa. "Jag kommer be att Gud ska leda dig steg för steg och att han ska ge dig lagom mycket med utmaningar." - Man kanske inte kan älska alla på en gång? Gud kommer att leda dig steg för steg. I början kanske du tycker det inte är tillräckligt mycket, men då får du be. För det är inte genom dina gärningar som du ska visa på Jesus kärlek. Det är genom Jesus vi kan visa på Jesu kärlek, genom ord och handlingar. Alltså, det handlar inte om dig, det handlar om Jesus. 
 
DU kan lysa upp din vardag för att du bär på sanningen, vägen och livet. Han som heter JESUS!
Blessnings!

Andens frukter

Jag fortsätter lite på det jag snackade om igår. Om jag nu har fått ett tilltal, eller jag kanske ställer mig frågan "kommer detta från Gud?" så brukar jag titta på Andens frukter som står beskrivet i Galaterbrevet 5:22 Andens frukter däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. 
 • Kärlek --> Allt som Gud har talat gör han i kärlek. Han ÄR kärlek. Om han har gett dig ett tilltal och du vill inte alls göra detta, eller det känns bara så blääää, då är det troligtvis inte han. Såklart kan man vrida och vända på detta. Men Gud tvingar aldrig, aldrig på något. Utan han gör allt i kärlek. 
 • Glädje --> Jag blir otroligt glad över Jesus. När jag lovsjunger så ler jag så mycket. Jesus gör mig så himla, himla glad! 
 • Frid --> Detta är så värdefullt i mitt liv. Mina tankar kan gå till vänster, höger, uppåt, neråt. Ibland får jag aldrig ro. Då ber jag fader vår. BAM. Frid, frid i hjärtat och i hjärnan. Tack Jesus! När jag inte känner frid, till exempel inför prov, brukar jag läsa Joh 14:27. Då känner jag friden rinna igenom min själ. Om tilltalet ger mig frid så brukar det oftast vara från Gud.
 • Tålamod --> Detta är nog det jag mest får kämpa med. Mitt tålamod. Om jag får ett tilltal från Gud, då vill jag att det ska hända NU. Jag har många visioner i mitt liv och jag vill att det ska hända nu. Men tiden för Gud är helt annorlunda jämfört med min tid. Självklart är detta något positivt, det hänger inte på mig. Men ibland känns det ganska jobbigt. Tålamod är något vi flesta måste kämpa med. 
 • Vänlighet --> En vänlig själ. Love it. De flesta som har Jesus är vänlig. Älska din medmänniska som du älskar dig själv säger Jesus. 
 • Trohet --> Visste inte vad detta var först, så kollade på synonymer. Pålitlighet, trofasthet. Jesus är helt klart pålitlig. Man kan lita på honom. Om tilltalet är pålitligt... Hmmm, kanske är det från Gud?
 • Mildhet --> Jesus var otroligt mild i sitt sätt att leva. Han brusade inte upp, han var lugn och ödmjuk. Vi som kristna kan inte banka in bibeln i folk. Vi måste vara milda. 
 • Självbehärskning --> Ja, vet inte riktigt vad detta innebär. Googla eller fråga Gud. Rekommenderar det sista förslaget:)
När jag får ett tilltal  brukar jag som gå tillbaka till detta och fråga mig själv, stämmer tilltalet i allt detta? Bockar jag av allt, så är det nog från Gud. Dock kan man ju inte göra detta på alla tilltal man får. Det beror helt klart vad tilltalet innebär. Får jag en bild till någon brukar jag oftast dela den utan att "bocka av" (det viktigaste är att det bygger upp, uppmuntrar och är i kärlek!! Om det ej är i kärlek, strunta i det.) Men om tilltalet handlar om något större. Kanske om Gud säger att du ska flytta till en annan stad, eller ta kontakt med en gammal vän. Ja, då kanske man ska checka av lite. Jag brukar också använda mig av detta i handlingar jag gör. Gör jag detta i trohet och vänlighet? Eller om man ska till exempel vara kritisk mot en kyrka eller om man är osäker om den predikanten verkligen predikar på ett kärleksfullt sätt. Kolla frukterna! 
 
Men Gud är dock mycket större än bara dessa fack vi har delat in frukterna i. Men det är en liten hjälp på traven!;)  Och såklart är detta inte ett måste!! Inga krav! Men på något sätt så hjälper det! Och sedan så är detta en tolkning av mig på detta. Allt som jag skriver om på bloggen är utifrån mitt perspektiv och min tolkning. Självklart kan man ha olika tolkningar och tankar! Detta är en tanke av fleeeera tankar om Andens frukter! 
 
Blessings!
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype