No Longer Slaves

No Longer Slaves
You unravel me, with a melody
You surround me with a song
Of deliverance, from my enemies
Till all my fears are gone
 
I’m no longer a slave to fear
I am a child of God

From my mothers womb
You have chosen me
Love has called my name
I’ve been born again, into your family
Your blood flows through my veins

You split the sea
So I could walk right through it
All my fears were drowned in perfect love
You rescued me
So I could stand and sing
I am child of God

Detta är en underbar lovsång. Jag tycker verkligen att ni ska lyssna på denna och njuuuuta! Den har en otrolig innerbörd. Vi är inte slavar under rädslan. Nej, vi är Guds barn! Herrarnas Herre, konungarnas Kung, - det är vår far! WOW! Du är verkligen Guds barn! Han älskar dig, han är sååå stolt över dig! 
Han har kallar dig in i hans kärlek! 

Säg inte: Jag är för ung

Herrens ord kom till mig. Han sade: "Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. Jag satte dig till en profet för folken." Men jag svarade: "O, Herre, Herre ! Jag förstår inte att tala, ty jag är för ung." Då sade Herren till mig: "Säg inte: Jag är för ung, utan gå vart jag än sänder dig och tala vad jag än befaller dig. Frukta inte för dem, ty jag är med dig för att rädda dig, säger Herren ."Och Herren räckte ut sin hand, rörde vid min mun och sade till mig: "Se, jag lägger mina ord i din mun. Jag sätter dig i dag över folk och riken, för att du skall rycka upp och bryta ner, förgöra och fördärva, bygga upp och plantera." (Jeremia 1:4-10)
 
Hela denna text berör mig väldigt mycket. Redan här fanns "jantelagen"  i light-version. Jeremia kommer med en ursäkt, han säger att han är för ung. Inte kan han göra det då? Nej, man måste vara tillräckligt gammal. 
Samma sak hände med Moses "Då sade Mose till Herren : "Men Herre, jag är ingen talför man. Jag har inte varit det tidigare, och jag är det inte heller nu sedan du har talat till din tjänare. Jag är trög att tala och har en trög tunga." " (2 Mos 4:10) 
På ganska många ställen i Bibeln kallar Gud de som är svaga, inte är så "bra" i deras egna ögon. Men Gud kallar även dem. Det tycker jag är väldigt häftigt! Gud vill kalla de som är svaga. För där det är svagt kan Jesu kraft skina igenom som mest, det tror jag verkligen! För när vi svaga människor förtröstar oss på Gud så kan vi göra saker som vi aldrig skulle kunna göra utan honom. 
Det ger reaktioner som "Wow, om Gud kan använda henne, då kanske han kan använda mig?" - Ja, det kan han! Och jag är 110% säker på att han vill!
 
Tillbaka till Jeremia. Han säger att han är för ung. Och det var han också. Men Gud säger "Säg inte: Jag är för ung, utan gå vart jag än sänder dig och tala vad jag än befaller dig. Frukta inte för dem, ty jag är med dig för att rädda dig," Vi ska lita på Gud. Även om vi är unga. Jag tror att vi unga har en otrolig viktig uppgift i Guds rike. Det är så mycket som står mellan Guds rike och ungdomen idag. Droger, alkohol, internet och grupptryck, för att bara tala om några. Det är en tjock mur. Men i Jesu namn kan vi bryta och förkrossa den muren. 
När vi ungdomar visar på Jesus kärlek i vardagen, genom handlingar, ord och kanske berätta om Jesus så kommer ungdomar få upp ögonen för Jesus. Vi har en otrolig uppgift! 
Vad skulle hända om en vuxen säger till ungdomarna "sluta droga", eller "Jesus älskar dig", skulle det beröra lika mycket som när en person i deras ålder säger det? Nej, jag tror inte det. Om vi kristna ungdomar vågar stå upp för sig tro så kommer det hända något! 
Jag säger inte att det kommer bli lätt. Men glöm inte det Gud sa till Jeremia. Frukta inte för dem, ty jag är med dig för att rädda dig, säger Herren ."Och Herren räckte ut sin hand, rörde vid min mun och sade till mig: "Se, jag lägger mina ord i din mun.
Detta står i Nya testamentet också. Det är ett löfte Jesus har gett. Vi behöver inte vara rädda när vi berättar om vår tro. Han kommer att finnas där. Lita på honom! 
Ha det bra! Och glöm inte att i Guds rike är det inga måsten! Denna text är en uppmuntran! Och jag lovar dig, när du säger ja till detta kommer det ske häftiga saker i ditt liv! 
 
 

Jesus vill vara med dig!

Varför är det så lätt att vara "kristen" på kristna läger? 
Jag brukar inte vilja säga katogorisera kristna. Vi kristna är Guds barn, oavsett hur mycket man tro, det finns inte olika "nivåer", det är mycket viktigt att komma ihåg!
Men om man frågar så här: Varför är det så lätt att tro, läsa bibeln, be och lovsjunga under kristna läger? 
Jag har nyss varit på ett kristet nyårsläger, Livskraft Norr! Väldigt bra, har fått mycket därifrån. 
En av predikanterna sa något så bra! Han frågade just denna fråga. "Varför är det så lätt att tro, läsa bibeln, be och lovsjunga under kristna läger?" - Svaret är logiskt. På kristna läger umgås du väldigt mycket med Jesus. Du går upp, äter frukost och sedan är det morgonbön. Efter det är det gruppsamling, där pratar man om Jesus. Seminarium, bibelstudium och sedan kommer det som jag tycker är det bästa. Kvällsmötet. Sedan får du möjlighet till förbön, växa i din tro och fråga saker som du kanske inte har vågat fråga annars. 
Du är med Jesus vädligt mycket. Du är omringad av kristna, kristna vänner, bekanta och ledare. Man har ett fokus på Jesus. Klart det är lättare att tro när man umgås med Jesus hela tiden. 
Det är som en vanlig relation. Om du är tillsammans med någon och ni vill växa varandra närmare, då måste man tillbringa tid med varandra, fråga jobbiga saker, säga sanning. Då växer man varandra närmre. Men om ni inte har tid med varandra kommer realtionen att gå sönder. Den kommer inte att hålla. 
Samma sak är det med Jesus. För att växa i tro och komma nämre Jesus måste ju tillbringa tid med honom. Det är så logiskt. Det kan vara tufft och svårt. Men du kommer märka att det är värt det, för du får så mycket tillbaka. Frid, kärlek, glädje och så mycket mer! Jesus älskar ju dig! Han vill vara med dig! 
Han vill alltid vara med dig, han vill umgås med dig. Han har ALLTID tid för dig! Men frågan är om du tar dig tid med honom? 

Kontakta mig!

Om du har någon fråga, vill snacka eller av någon anledning vill ha kontakt med mig, kan du gärna göra det på denna mailadress: kristeen.blogg.se@gmail.com
Ingen fråga är för liten eller för stor! Men fortsätt att kommentera också, det blir en uppmuntran till mig att fortsätta! Ibland är det nämligen lite trögt...:)) 

Gott nytt år!

Hej!
Ny är det ett nytt år, nya tag. Ganska klyschigt, jag vet. Men det har sin poäng. 2014 var ett bra år för mig, men som alltid finns det nedgångar i livet, i perioder har det varit tufft.
Har du haft ett tufft 2014? Har det känts svårt att ta upp sig ur sängen och ta sig till skolan eller jobbet? Kanske har du haft det tufft i din tro? Finns verkligen Gud, är han verkligen där hela tiden?
Oavsett vill Jesus dra upp dig, upprätta dig och börja om. Om du har haft ett grymt år, vill han fortsätta att glädjas med dig, och vara där när det blir tuffare. 
Men för dig som det har varit tufft, verkligen tufft. Jesus finns där. Han vill upprätta dig, han säger "Du, det gör inget, vi börjar om. Jag älskar dig, jag har en otrolig plan för dig! Följ mig!" - Jesus vill börja om med dig. Jag brukar tänka "Jesus, nu gör vi detta liv tillsammans!" Och det är en skön tanke tycker jag. Tänk att få leva sitt liv med någon annan som verkligen älskar mig så mycket att han har dött för mig? Och han är världens största och bästa plan för mitt och ditt liv, hur häftigt är inte det?! 
Gör livet tillsammans, han vill det! Det kommer att komma tuffa dagar, men Jesus finns där hela tiden. Han bär dig när du inte orkar längre. Han kommer att trösta dig. Titta inte bak i ditt liv. Titta framåt! Sikta in dig på Jesus, lita på hans plan, fokusera på Jesus. Det kommer att komma stormar, men Jesus stilla stormen. Det finns inget som är för litet eller för stort för honom. 
Det är ett nytt år. Kanske kommer det bli ett tufft år, eller ett grymt år... Men jag vill uppmana dig att lita på Jesus och fokusera på honom. Sök först Guds rike, sedan kommer allt annat. Ta dig tid med Jesus. Han vill umgås med dig. Läs Bibeln, lovsjung, ha en kristen gemenskap, snacka med Jesus. Det är så viktigt! Sätt på lovsång. 
Jag lyssnar otroligt mycket på lovsång, och jag tycker nästan synd om min familj som får stå ut med lovsång ur högtalarna hela tiden. Men lovsången hjälper mig att ta mig tid till Jesus och fokusera på honom i mitt liv. Även om jag inte lovsjunger när jag lyssnar, om jag inte ens tänker på Jesus, så känner jag en frid när jag lyssnar. Oavsett vad jag gör. Kanske gör jag läxan eller städar. Det händer något när vi lyssnar på lovsång. Det hjälper mig att hålla mig till Jesus. Jag tröttnar inte på lovsången, för det är något speciellt! 
 
Ha ett bra 2015! Jesus finns där HELA tiden! 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype