Now is the time

 

Jesus är det levande tecknet

Matteus 16
1 Fariseerna och saddukeerna kom fram och ville pröva Jesus och bad honom visa dem ett tecken från himlen. 2 Men han svarade dem : "På kvällen säger ni: Det blir vackert väder, för himlen är röd. 3 Och på morgonen: I dag blir det oväder, för himlen är röd och mulen. Himlens utseende förstår ni att tyda, men tidernas tecken kan ni inte tyda. 4 Ett ont och trolöst släkte söker ett tecken, men det ska inte få något annat tecken än Jonas tecken ." Och han lämnade dem och gick sin väg.
 
Hmm... Jag har undrat rätt länge vad Jesus menar här... Vad menar Jesus med Jonas tecken?
Jag såg nyss på liten förklaring, men som ändå klarnade upp det lite. (Länk längre ned) 
Jonas tecken, han var i fisken i tre dagar och blev levande på tredje dagen. Samma sak som hände med Jesus. Han dog och uppstod på tredje dagen.
Men det är mer än det. Jonas var tecknet för Nineve. Han personligen var tecknet. 
Samma sak är det med Jesus. Han är tecknet för de alla. 
 
5 När lärjungarna kom över till andra sidan sjön hade de glömt att ta med sig bröd. 6 Jesus sade till dem: "Akta er för fariseernas och saddukeernas surdeg!" 7 De sade till varandra: "Vi fick inte med oss något bröd."

8 Jesus märkte det och frågade: "Varför säger ni till varandra att ni inte har något bröd? Så lite tro ni har! 9 Förstår ni fortfarande inte? Kommer ni inte ihåg de fem bröden till de fem tusen och hur många korgar ni fick? 10 Eller de sju bröden till de fyra tusen och hur många korgar ni fick? 11 Varför förstår ni inte att det inte var bröd jag talade om? Akta er för fariseernas och saddukeernas surdeg." 12 Då förstod de att han inte talade om att akta sig för surdeg i bröd, utan för fariseernas och saddukeernas lära.
 
Till och med lärjungarna glömmer bort vem Jesus är. De har varit med om mirakler, folk har blivit helade, friska, brödundret. Men glömmer fortfarande bort vem Jesus är, de börjar tvivla. Så kan det vara i våra liv också. Vi kan se otroligt mycket i våra liv som Gud gör, folk bli friska, bönesvar. Man tänker "Jag ska aldrig mer tvivla på dig, Herre!" - Men så glömmer man bort det och tvivlar igen. Jag har hört många beskriva att de ska börja tro när de blir helade på dödsbädden. Men tror du verkligen att det kommer hända? Vi människor är så giriga efter mer och mer och mer. Om vi har fått ett tecken, så kanske vi tror att det är slumpen. 
 
13 När Jesus kom till trakten av Caesarea Filippi, frågade han sina lärjungar: "Vem säger människorna att Människosonen är?" 14 De svarade: "Vissa säger Johannes Döparen, andra Elia och andra Jeremia eller någon av profeterna." 15 Han sade till dem: "Och ni? Vem säger ni att jag är?" 16 Simon Petrus svarade: "Du är Messias, den levande Gudens Son."
 
 
Här får vi veta vem Jesus är. Messias, Guds son. Lärjungarna tvivlade på honom när de hade glömt bröd. Men tillslut fattar de. Han är Guds son. Wow! 
Det är det jag tror vi behöver tänka på. Jesus är det levande tecknet. Kolla på honom, fokusera på vad han gör i ditt liv! Läs i Bibeln och lär dig Jesu personlighet! Jag tror det är oerhört viktigt. 
Dock tycker jag inte att det är fel att fråga om tecken. Jag tror att Jesus ger oss tecken, men kanske inte på de sätt vi tror han ska göra det och ibland blir vi blinda för de böndesvar vi faktiskt får. Gideon frågade om tecken, innan Petrus gick på vattnet frågade han Jesus om det verkligen var Jesus. 
 
Fokusera på Jesus! Svårt, I know, men så viktigt! 

JOYYY!

 

Good Friday

Good Friday. 
Tycker att det är en ganska bra titel, bättre en långfredagen. Jesu död. Det är en otroligt hemsk dag, men tänk egentligen vad bra den är ändå! Jesus dog för oss. När han hängde fastspikad på korset, piskad och blodig, tänkte han på dig. Du var i hans hjärta. Jesus dog för just dig, för 2000 år sedan. Wow. 
Igår såg vi "The Son Of God" med familjen. Filmen handlade om Jesu liv. Den var helt underbar! Det blir alltid lika hemskt när man kommer till korsfästelsen. Ibland blundade jag. När han hängde på korset, då grät jag. Inte för att det var så sorgligt, utan för att han gjorde det för mig. Jag såg på filmen och tänkte "tänk att han gjorde det för mig..." - fatta vilken stor kärlek! 
Innan Jesus dog på korset var man tvungen att offra ett lamm till Gud för att få förlåtelse. Men Jesus dog en gång för alla. För att vem som helst ska kunna leva i relation med Gud. Genom den Heliga anden får vi en direktkanal till Gud. I Gamla Testamentet fanns det profeter och Gudsmän som talade med Gud. Men när hjälparen kom, den Helige anden, fick vi en direktkontakt med Gud. Men om aldrig Jesus hade dött på korset hade vi inte fått den kontakten.
- Vet du varför Gud offrade sin enda son?
Jo, för att han älskar dig så otroligt mycket. Han vill ha en relation med dig. Men vi människor syndar så otroligt mycket att vi inte är värdiga att vara med Gud. Straffet är döden. Någon var tvungen att dö. Antingen var det hans son, eller vi människor. Och han valde hans enfödde son för att vi ska få ett evigt liv, eftersom att han älskar oss så otroligt mycket. 
Du behöver inte göra saker för att leva i denna relation. Det enda du måste göra är att titta på Jesus och säga JA. Han vill vara med dig, forever. Han jublar när han hör din röst. Han vill bara krama om dig. Han älskar dig så mycket. Så, så, så mycket. 
Jag vet, jag tjatar på och man har hört det många gånger. Men Jesus älskar dig verkligen så mycket, och det är så lätt att glömma bort. 
 
Good friday is a good day with a good message. 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype