Tomrummet som Jesus vill fylla

Haha, nu ska jag försöka att skriva något! 
Jag har beskrivit denna bild förut på denna blogg, men jag gör det igen:)
Jag tror att alla har ett tomrum i sitt hjärta. Det här tomrummet vill man fylla. Ibland kan det vara mörkt och obehagligt i tomrummet, men ibland är det ljust och det finns kärlek. 
Jag tror vi hittar det fyllda, kärleksfulla och ljusa tomrummet hos människor som har Jesus i sitt hjärta. Man ser så mycket runt om oss som försöker att fylla detta hål, som försöker få kärlek och ljus i sitt liv. 
En del ägnar sig till politiska åsikter och känner att det är det man vill göra. En del håller på musik, andra konst eller matte. En del dricker och drogar och tror att det skall funka.
Det som är gemensamt i detta är att man vill ha mer och mer. Tomrummet blir aldrig fyllt, man är girig och vill ha mer och mer. Mer och mer makt, pengar, känd, osv. Det finns ingen botten. Man blir aldrig fylld. Hålet lyser inte upp och den där pusselbiten och man saknar i sitt liv och letar fruktansvärt mycket efter finner man inte. Man finner inte pusselbiten i alkohol, droger, musik, sport, politik eller annat. Pusselbiten, friheten, kärleken, LJUSET, hittar man hos Jesus! Det finns ingen/inget annat som kan fylla tomrummet. Inget annat som man ljusna upp det. Det är Jesus som är nyckeln till frihet! Inget annat!
Jag tror att när man finner Jesus så kan man absolut hålla på med politik, musik, konst osv. Men när man har Jesus letar man inte ivrigt efter något. Man är fylld med något och känner att det är tillräckligt.
 
Nästa år ska jag börja på en skola som är extremt politisk. Både elever och lärare är insatt. Jag har varit lite orolig att denna miljö kommer att påverka mig så mycket att jag dras ifrån Jesus. Att jag liksom ska börja att bli politiskt insatt i stället för att leva för Jesus. Men så kommer det inte vara! Jag har Jesus, han kommer att leda mig! Dessutom är detta tomrum fyllt i mitt hjärta. Jag behöver inte hålla på att söka efter något annat, utan jag har nyckeln! Mannen som är den enda nyckeln. Han som fyller hålet i hjärtat. Tomrummet som endast Jesus kan fylla med kärlek, ljus och styrka! Så jag behöver inte oroa mig. 
Du har ju Jesus! Inget kan stoppa det! 
 
I Johannes 4:14 står det så här:
Jesus svarade: ”Den som dricker av det här vattnet blir törstig igen. Men den som dricker av det vatten jag ger honom blir aldrig mer törstig. Det vatten jag ger blir en källa i honom, med ett flöde som ger evigt liv.”
Kanske det inte är bokstavligen som Jesus menar. Kanske det inte är så att det vatten vi får av Jesus gör så att vi aldrig blir törstig. Det kanske betyder att när vi har Jesus i våra hjärtan så törstar vi inte efter något? När man har Jesus letar man inte ivrigt efter kärlek och ljus i sitt liv, för man har funnit den hos Jesus. Med törstar menar jag att man vill ha mer och mer, man får aldrig nog. Man letar i politik, personer, alkohol, droger osv efter detta. Men det är endast Jesus som kan släcka denna törst. 
Vatten är något vi behöver varje dag för att överleva. Människor vill engagera sig i någonting, och folk letar ivrigt efter något som kan släcka törsten. Men när vi har Jesus i våra hjärtan behöver vi inte leta efter något som släcker törsten, för vi har Jesus och han har redan släckt den. 
 

Konferenser

Är jättedålig på att blogga just nu, sorry... 
Snart är det sommar och det ska bli så härligt! Själv ska jag fara på ungdomsoas och det kommer blir så kul! Årets tema är Mission och Evangelisation, så najjs! Kanske vi ses där? 
Jag älskar verkligen sommaren, för då är det konferenstider! Ingen sommar utan en konferens! Nämen, det känns så tomt utan att ha varit på konferens, haha:)) 
Jag tipsar dig verkligen att fara på en konferens/läger! Man lär sig otroligt mycket, det är härlig lovsång, nya människor och framför allt JESUS! Man får fylla på kraft till vardagen och bara njuta i Guds närvaro! HELNAJS JUU! Man behöver det! 
Kram på dig, och Jesus älskar dig!  
 

Bilder

 

Bethel

 
 

Två vägval

Hej!
Nu är det maj! Snart sommarlov! 
 
Ibland, eller väldigt ofta, undrar man vad som är rätt. Alla har varit vid den situationen man har två vägar att gå. 
Vi kan dra ett exempel. 
Du funderar att studera och du vet inte vad du ska studera. Antingen vill du studera musik, eller så vill du studera konst. 
Båda skulle kännas ganska bra, för du är duktig på båda sakerna. Men ändå känns det som musik är det rätta valet, även fast dina kompisar går konst och du skulle verkligen trivas där. Kanske till och med du skulle trivas bättre på konst än musik, men det känns ändå som att det är musik du ska studera. 
Vid den här situationen måste man chansa och köra på det som känns rätt! 
Jag har varit vid två vägval och jag vet inte vad det är Gud vill. Men samtidigt så vet jag att Jesus inte ger oss en obehaglig känsla för den vägen vi ska gå. 
Gjorde en fin liten bild. 
Tänk dig att musik är den gröna pilen, och konst är den röda pilen. Du känner att egentligen skulle konst vara bäst, men det känns obehagligt. Du får en konstig känsla i magen när du tänker på det, du vill inte. Innerst inne så vill du inte. 
Musik känns rätt, även fast du känner att du skulle trivas bättre på konst, men musik känns ändå rätt. 
Jag tror inte Gud ger oss en obehaglig känsla för den vägen han vill att vi ska ta. 
Så här står det i Jesaja 23:17: "Rättfärdighetens frukt skall vara frid, och rättfärdighetens vinning vara ro och trygghet till evig tid."
Så känns Guds vilja. När det är rätt, när det är Guds vilja, ska man känna ro och trygghet och frid. Inte en obehaglig känsla. 
Om du står mellan två vägval. Du känner att egentligen tror du att den röda pilen blir bättre för dig, men samtidigt känner du ofrid och ett obehag. Medan den gröna pilen ger frid och ro, du bara känner att det är rätt. Gå då den gröna pilens väg! 
Varför ska du gå den vägen som känns fel? Det är ologiskt! Man måste lyssna på sitt hjärta och magkänsla, för även där talar Jesus. Vi kan inte blunda, han varnar oss! Så lyssna på Jesus! 
 
Så: gå den väg som känns rätt, även om du måste riskera saker! Jesus är med dig, och om det blir fel så får du lita på honom så visar han den rätta vägen. Ibland kanske man måste ta ett läskigt steg för att se om det är rätt. 
Hoppas ni förstod vad jag menade! haha

"Läs hela"

Igår hände det en häftig grej!
Ibland när jag försöker lista ut hur Gud talar, alltså vad Gud talar, så brukar jag först be. När jag inte fattar tar jag bibeln, ber "Jesus, tala genom ditt ord!" sedan blundar jag, slår upp bibeln random och pekar på en vers. 
Igår gjorde jag detta. Jag kom till boken Jona. Jag tänkte "Njae, jag vet inte om det är Gud." Det var liksom bara bokens framsida som jag hade slått upp. Så jag slog igen bibeln och gjorde samma sak igen. Och jag kom till Jona igen, "Okej, jag kanske ska läsa det ändå"- tänkte jag. Sedan tänkte "Ska jag läsa hela?" Jag bläddrade igenom och tänkte att det är ju inte så långt. 
I min bibel står det lite kommentarer här och var. Just i Jona stod det "Läs hela!", hahaha, Jesus är rolig! Så jag gjorde det, och jag fick verkligen det jag behövde, TACK JESUS! 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype