Evangelisation?

Som jag skrev förrut så hade jag tänk att skriva lite om evangelisation.
Vad är evangelisation? Hur gör man? Ska jag göra det?
Evangelisation, jag har inte så jättemånga erfarenheter. Men whatever. Evangelisation handlar egentligen om att berätta om Jesus på olika sätt helt enkelt. Många, även jag, förknippar evangelisation med att gå ut på gatan, berätta om Jesus och dela ut biblar. Det kan vara ett sätt av flera tusen sätt. 
Kanske handlar det inte att berätta om Jesus bokstavligen. När du bjuder på en glass, då blir personen glad, eller hur? Jesus säger att vi ska älska våra medmänniskor. Evangelisation handlar om att älska sina medmänniskor. När du bjuder en snubbe på en korv så visar du kärlek. Du bär på en skatt, du bär på Jesus. Folks liv kommer att förändra på grund av dig - för du har Jesus i ditt hjärta! 
Jag är glad ofta, och det har mina kompisar märkt. -Jesus skiner igenom! Det är ju han som lever i mig! Han skiner igenom, och folk kommer att märka det! De kanske inte vet att det är Jesus, men de vet att det är något speciellt. 
Alla är evangelister. 
Jag är en dotter och älskar min far. Jag vill sprida hans kärlek till andra = EVANGELIST! Säg inte "Jag håller mig i kyrkan och gör det jag är bäst på. Sedan får de som har kallelsen till evangelist gå ut och be för folk." ---> DU ÄR KALLAD! Älskar du Jesus? Vill du att andra ska lära känna honom? 
Evangelisation är att låta Jesus kärlek skina igenom dig i vardagen! Genom att köpa en korv, säga hej, eller bara krama en person. Att alla personer runt om dig får se Jesu kärlek genom dina ord, handlingar, beteende, i skolan osv. Att sitta och prata med folk. 
Evangelisation måste inte alltid vada crazy och läskigt. Gör det naturligt! Du är Guds avbild, den heliga anden lever i dig! Du är inte skapt för att smälta in. Du är annorlunda, för du har Jesus! Du är en ny människa genom Jesus! 
Det bästa av allt är att man inte gör det själv! När du går ut och evangeliserar gör du det med Jesu kraft till 100%! Lita på hans power! För jag lovar dig, han har kraften! 
Var mänsklig och kärlekfull. Det är okej att inte veta vad man ska säga.
 
Evangelisation är inte svårt. Det handlar om att låta Jesus kärlek skina igenom. Inget annat. Låt dig inte skrämmas! Jesus är med dig! Folk kommer att se att du har Jesus! Kom ihåg mig?
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro,lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype