Build your kingdom here!!!!

 
JOOOOOYYYY!!! 

Att lita på Jesus

Rubriken är ganska tuff. Det är tufft att lita på Jesus. Riktigt svårt faktiskt. Tex när jag skulle be för den där killen i förra inlägget så var jag rädd. Det var bara att lita på Jesus, det fanns liksom inget annat. Men sedan fick jag ju veta att det gick bra. För det gjorde det ju. Det var Guds vilja, det var han som berörde. Inget annat. 
Det kan vara riktigt svårt som sagt. Läskigt, tufft, rädslorna kommer, man börjar tvivla helt enkelt. 
Så varför? Vad är vitsen med att lita på Jesus om det helt enkelt bara är läskigt? 
Jag jobbar själv med att lita på Jesus mycket. Det är svårt, men man lär sig. Jesus vill ju inte dig något ont. Han är bara kärlekfull. Därför kan man lita på honom, för då kommer det bli bäst. Det kan vara vilken skola man ska gå på, eller om man ska fortsätta med något eller något helt annat. Ibland kanske det handlar om något relation. Han har skapat hela universum, så han vet ganska mycket mer. Han känner ditt hjärta, han vet vad som är bäst för. Du är hans avbild. Du är hans älskade barn. 
En förälder vill inte att det ska hända något med dig. Så är det med Gud också. Han blir orolig, han blir glad när du pratar med honom. Han är såååå stolt över dig! Du fattar inte!! Han är SÅ stolt! 
Så här står det i Lukas 5:1-11
1En gång när han stod vid Gennesaretsjön och folket trängde på för att höra Guds ord 2fick han se två båtar ligga vid stranden; fiskarna hade gått ur för att skölja näten. 3Han steg i den ena båten, som tillhörde Simon, och bad honom att ro ut ett litet stycke. Sedan satte han sig ner och undervisade folket från båten. 4När han hade slutat tala sade han till Simon: ”Ro ut på djupt vatten och lägg ut näten där.” 5Simon svarade: ”Mästare, vi har hållit på hela natten utan att få något. Men eftersom du säger det skall jag lägga ut näten.” 6Och de gjorde så och drog ihop en väldig mängd fisk. Näten var nära att brista, 7och de vinkade åt sina kamrater i den andra båten att komma och hjälpa till. De kom, och man fick så mycket fisk i båda båtarna att de höll på att sjunka. 8Då kastade sig Simon Petrus ner vid Jesu knän och sade: ”Lämna mig, herre, jag är en syndare.” 9Ty han och de som var med honom greps av bävan när de såg all fisken de hade fångat – 10likaså Jakob och Johannes, Sebedaios söner, som hörde till samma fiskelag som Simon. Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från denna stund skall du fånga människor.”11Då rodde de i land, lämnade allt och följde honom.
 

Okej, att lita på Gud var rubriken. Vad har denna text med det att göra?
När Jesus hade slutat tala så bad han Simon att ro ut på djupt vatten och kasta ut nätet. Men Simon sade att de redan hade försökt, men eftersom att Jesus sa att de skulle göra det så gör de det ändå. 
Kanske kan det vara så i ditt liv? Gud säger att du ska göra något, men du har bett så mycket för det och ger nästan upp. Ge inte upp! Gud håller sina löften! Ibland kan det kännas djupt, som djupt vatten. Det är läskigt, svårt, obehagligt, och otryggt. Men eftersom att Jesus är med, och det var han också i båten, så kan man göra det! Men om Jesus säger en gång till, gör det! Tveka inte! Han är där till 100%! Han älskar dig och skulle aldrig skada dig. Så därför kan du känna dig lugn! 
Och vad händer? Jo, de får hur mycket fisk som helst! 
Fattar du? När man litar på Jesus får man så mycket mer tillbaka! Det kan kännas läskigt, men Jesus är med dig! Han multiplicerar allt! Han håller ditt liv i hans händer. Han känner dig och ditt hjärta. Han vet vad du älskar och vad du hatar. Du kan känna dig trygg i hans vilja. Lita på honom! VÅga göra det! Det blir bäst! 

UngdomsOas dag 4

Åhh, denna dag är favoritdagen på hela lägret! Haha, nämen det var så mycket najjs som hände! Alltså woooww, jag vill bara återuppleva det! Tänk att Jesus kan vara så bra?!
Om jag inte har berättat det så var UngdomsOas i Kungälv, utanför Göteborg. Så då vet ni lite var vi har varit osv;) 
Dag 4, som var en lördag, for vi ut ett gäng ungdomar + ledare för att evangelisera på Marstrand, vilket är en ö på havet utanför Kungälv. Vi var runt 20 frivilliga ungdomar och 7 ledare. Vi fick 2 biblar var för att dela ut och vi delades upp i grupper med ca 3 personer i varje. Jag var i samma grupp som mina kompisar N och B.
När vi kom till Marstrand slog vi upp ett tält så några ledde lovsång och andra gick runt och snackade med folk. Jag och mina kompisar började med att gå runt.
Vi kom fram till en liten butik där det satt en man och höll på att göra något. Vi frågade vad han gjorde och han började berätta. Han var en sjöman, runt 80 år, sålde sina egna handgjorda grejer. Han delade sitt liv med oss, och det var verkligen värt! Jag tror att han behövde det! Vi frågade om han kände Jesus, och han berättade att han var ateist. Men vi berättade att Jesus älskar honom ändå. Han blev ändå glad tror jag! 
Det man måste komma ihåg när man är ute och evangeliserar är att Gud jobbar genom oss. Folk kommer att bli berörda, även om de är ateister. Du har ju Jesus till 100%, lite på det då! 
Sedan gick vi vidare och jag kände att jag ville be för någon. Vi stannade för att be och lyssna på Gud. Då pekade N på en kvinna som gick framför oss. "Hon behöver bön!" och B instämde "Ja, det gör hon!". Men det kändes lite konstigt att följa efter så jag bad en kort tyst bön "Jesus om du vill att vi ska be för henne, gör så att hon stannar!" Och vad gör hon inte? Hon stannar framför en meny. Så min kompis gick fram till henne och frågade om vi fick be för henne. Vi berättade att vi trodde på Jesus och att vi har sett han göra stora saker i våra liv och andra. Hon sa okej, och då slank det bara ur mig "Har du smärta någonstans?" och hon pekade på foten och nickade. Så vi fick lägga händerna på hennes fot och bad för den. Hon kände att det hände något, en konstig känsla i foten. Vi bad igen, men den blev inte 100% helad. Min kompis B frågade om hon ville ha en bibel och då sa hon "Ja, man kanske ska börja tro nu då!" och skrattade lite! 
Dock blev hon inte helt helad, men det där är så svårt att förstå. Det är inte hennes fel, och det är absolut inte vårt fel som ber för personen! Det är bara Gud som vet vad det är. Det är något som vi inte kan förså, helt enkelt. Vi berättade det och även om hon inte blir helad så älskar Jesus henne otroligt mycket! 
Hon blev i alla fall berörd! 
När vi var klar gick vi till tältet och satte oss för att snacka med några andra. Då kom en tjej som hade varit med och lett lovsång i tältet fram till oss och frågade om någon av oss spelade gitarr. Så då slog jag till, jag spelar ju gitarr. Jag fick helt enkelt vara med och leda lovsång i en 30 minuter. Helnajjs! Det är så underbart att leda lovsång med någorlunda duktiga musiker + de älskar Jesus + DE ÄR UNGDOMAR!!! Åhhhhh, Gud är så bäst! 
När jag satt där med gitarren såg jag den här kvinnan vi hade bett för stå framför tältet och lyssnade när vi lovsjöng! 
 
Men det mest fantastiska på detta läger var sista kvällsmötet! W O W!!
Efter att talaren hade talat klart så välkomnade han fram de ungdomar som ville ha mer av Den Heliga Anden i sitt liv. Nästan alla deltagare kom fram och vi bara välkomnade den heliga andren och vi fick se han göra de saker som han ville. Mina tårar började rinna, jag stod med armarna rätt upp i luften och bara log, log och log. "Tack Jesus, tänk att jag får leva detta liv!" Folk gick ned på knä. Det händer lite konstiga saker när Den Heliga Anden får beröra, men Gud är vild! Han är sådan! Och man behöver inte vara rädd! Det är ju Jesus vi snackar om! 
Sedan började lovsången dra igång och jag älskar att bara kolla på ungdomar när de lovsjunger. Alltså att se deras hunger! Åhh!!
I större delen av lägret kände jag att jag ville be för en kille. Jag visste inte vad han hette, jag hade aldrig snackat med honom, vi hade inte gemensamma vänner osv. Men jag kände att han ville jag be för. 
Jag hade ingen aning hur. Det var sista mötet, jag hade inte ens snackat med honom. Men så står han snett framför mig i lovsången och jag ser hans hunger. Jag kände hur känslan kom, känslan som jag känner igen. Pirret i magen, fast samtidigt ett lugn. Jag kände hur Jesus sa "Gör det, gå fram och fråga om du får be för honom!!" och jag frågade Jesus "är det här du?" och känslan bara växte och växte. Så jag gjorde det bara. Med Guds kraft, läsikigt var det, men jag gjorde det. Jag var tvungen att knacka på hans axel för han var så inne i losvången. 
"Du, skulle jag kunna få be för dig?" Han kollade på mig. "Ehm... är du en ledare eller något?" 
"Nä, jag kände bara att jag ville be för dig." Han frågade om vi skulle gå någonstans osv. Men vi stod där, nästan framför scenen och jag fick lägga mina hände på honom och be. Efter min bön så gav han mig en stor, stor kram och frågade "Skulle jag kunna få be för dig?" Absolut sa jag. Vi snackade lite och satte oss och han började be för mig. I hans bön tackade han Jesus för mig om och om igen. I bönen så sa han att det kan ha varit ett tecken som han har väntat på i månader. Han bad också "Tack Jesus för att min blyghet har förvunnit!" Vi satt där, nästan framför scenen. Alla kunde se oss. Men han kände sig inte blyg, TACK JESUS!!  
Efter den bönen frågade han mig och vi bara kunde be igen tillsammans och lägge stunden i hans händer. Ja, sa jag såklart. Så vi bad igen. Sedan drog han upp mig och vi började lovsjunga. 
Alltså wow!! Snacka om att Gud gör saker! Jag hade fått en känsla och jag tog ett steg i tro och litade på Jesus. Och jag får SÅ mycket mer tillbaka! TACK JESUS!!! 
 
Jag kan bara säga tack till Jesus om och om igen för detta fantastiska läger. Om du får tillfälle att fara på det, just do it! Du kommer inte ändra dig! Alla människor är öppna, stor gemenskap och du kommer får vänner! Men framför altt kommer Gud möta dig på ett sätt som du inte skulle ha anat! 
 
Kolla in deras hemsida för att se vad de gör mer än bara sommarläger! '
http://www.u-oas.nu/ 
Hare bra så länge så skriver jag snart igen! 

UngdomsOas dag 3

Nu har jag börjat skolan och det känns väldigt bra faktsikt! Ska gå musik på gymnasiet så det ska nog gå bra:) 
Jag är jättepeppad att sprida Jesu kärlek till den skola jag är på. Åhhh, det ska bli så kuuul!! Är också jättepeppad att joina den kristna skolgruppen som faktiskt får befinna sig på skolan;) Plus de är ganska många, så det ska bli sktikul! Gud har stoea planer! Woohhooo!!
 
Nu ska jag snacka om Oas dag 3! 
Man har gruppsamlingar varje dag. Denna dag så lyssnade vi på Guds röst när vi bad för varandra och vi fick dela bilder. Helt enkelt så som vi gjorde på seminaret dagen före som jag berättade om. Jag fick en jättehäftig bild av min kompis B. Hon fick en groda. Jahapp, tänkte jag då. Jag visste ju som inte riktigt vad det handlade om. Men lite senare på dagen så fick jag veta vad det betydde och det hjälpte mig otroligt mycket! Jag har bett om en sak väldigt länge nu, och det blev en bekräftan att snart får jag det jag ber för. Men jag ska fortsätta be, Jesus hör mina böner liksom. Det är bara att vara ihärd! Ganska jobbigt ofta, men man får så mycket mer tillbaka för Gud är så mycket större! Hans planer är så mycket större än våra planer! Amen! 
Evangelisationen denna dag var så bra! Verkligen! Åhh, vad jag bara längtar tillbaka! 
Jag gick med en kille och en annan tjej. Vi kände inte varandra, de två kände inte heller varandra. Vi kom fram till att vi var lika gamla och vi snackade lite om livet osv. Jag kände att jag verkligen ville be för folk. Så vi gick fram till två tjejer och berättade att vi tror på Jesus och han har gjort stora saker i våra liv. Sedan frågade vi om vi fick be för dem. De sa ja, tittade på varandra, fnittrade lite, sedan bad vi. Vi bad en enkel bön. Inte så lång och så. Sedan frågade vi om de kände något. De kollade på varandra, fnittrade (sådär som tjejer i 15/16 åringar gör) och sa "Njaee"... Men jag tror de kände något för annars beter man inte sig så, haha. Det var riktigt roligt! 
Vi fortsatte och gick till en kvinna som satt och väntade på bussen. Vi pratade lite med henne och frågade om hon kände Jesus. Hon berättade att hon hade varit katolik. Sedan frågade vi om vi fick be för henne, och hon sa ja, bara jag hinner till bussen! Så vi fick lägga händerna på henne och be! 
När vi hade bett färdigt så ropade några taxichaufförer på oss. De var 3 stycken. De vinkade och ropade "Kom, kom! Han behöver bön!" Så vi fick be för några taxichaufförer också! Sedan började de snacka med oss och berättade att de var muslimer som trodde på Jesus. De var verkligen jätteglada att vi var ute och bad för folk och spred kärlek. Sedan berättade de om sin tro och så. Det kändes lite påhoppande, men märkte verkligen att de hade en längtan till Jesus! Wow! 
Efter ett tag så kom en ledare från evangelisationsteamet och hjälpte oss lite. Det kan bli lite svårt med muslimer ibland. Vi gick vidare och träffade på ett annat team.
En deltagare föreslog att vi skulle be tillsammans på busstationen innan vi skulle samlas med de andra teamen. Så vi stod och bad, helt öppen. Taxichaufförerna såg oss, folk såg oss. Men vi bara stod och bad och prisade Jesus. Sedan kom en man fram till oss och frågade om vi väntade på bussen. Då sa en deltagare "Nej, vi ber!" Mannen kollade på oss och tog fram sitt kors runt halsen. Han berättade att han hade varit på VuxenOas på ett kvällsmöte. Sedan berättade han hur han blev frälst. Sedan frågade samma deltagare om han ville vara med och be. Då sa han "Okej!!" Och man såg hur hans ögon bara fylldes av glädje! 
Känslan jag hade var liksom "Wow! Tänk att de törstar efter Gud lika mycket som jag! Tack Jesus, Tacktacktack!!" 
Snacka om att mannen blev berörd, och inte minst jag! Jag blev så otroligt berörd av denna dag! Snacka om att Jesus gör saker! Man ska bara lite på honom! Det är så COOLT!!
A M E N!! 
 
Dag 4 kommer inom kort! Ha det bra! Våga nu, våga berätta om Jesus! Och om du inte vågar, be att du ska få frimodighet! Jag lovar, med Guds hjälp kommer du få styrka! I honom finns kraften! Inte i någon annan människa! 
 

Evangelisation?

Som jag skrev förrut så hade jag tänk att skriva lite om evangelisation.
Vad är evangelisation? Hur gör man? Ska jag göra det?
Evangelisation, jag har inte så jättemånga erfarenheter. Men whatever. Evangelisation handlar egentligen om att berätta om Jesus på olika sätt helt enkelt. Många, även jag, förknippar evangelisation med att gå ut på gatan, berätta om Jesus och dela ut biblar. Det kan vara ett sätt av flera tusen sätt. 
Kanske handlar det inte att berätta om Jesus bokstavligen. När du bjuder på en glass, då blir personen glad, eller hur? Jesus säger att vi ska älska våra medmänniskor. Evangelisation handlar om att älska sina medmänniskor. När du bjuder en snubbe på en korv så visar du kärlek. Du bär på en skatt, du bär på Jesus. Folks liv kommer att förändra på grund av dig - för du har Jesus i ditt hjärta! 
Jag är glad ofta, och det har mina kompisar märkt. -Jesus skiner igenom! Det är ju han som lever i mig! Han skiner igenom, och folk kommer att märka det! De kanske inte vet att det är Jesus, men de vet att det är något speciellt. 
Alla är evangelister. 
Jag är en dotter och älskar min far. Jag vill sprida hans kärlek till andra = EVANGELIST! Säg inte "Jag håller mig i kyrkan och gör det jag är bäst på. Sedan får de som har kallelsen till evangelist gå ut och be för folk." ---> DU ÄR KALLAD! Älskar du Jesus? Vill du att andra ska lära känna honom? 
Evangelisation är att låta Jesus kärlek skina igenom dig i vardagen! Genom att köpa en korv, säga hej, eller bara krama en person. Att alla personer runt om dig får se Jesu kärlek genom dina ord, handlingar, beteende, i skolan osv. Att sitta och prata med folk. 
Evangelisation måste inte alltid vada crazy och läskigt. Gör det naturligt! Du är Guds avbild, den heliga anden lever i dig! Du är inte skapt för att smälta in. Du är annorlunda, för du har Jesus! Du är en ny människa genom Jesus! 
Det bästa av allt är att man inte gör det själv! När du går ut och evangeliserar gör du det med Jesu kraft till 100%! Lita på hans power! För jag lovar dig, han har kraften! 
Var mänsklig och kärlekfull. Det är okej att inte veta vad man ska säga.
 
Evangelisation är inte svårt. Det handlar om att låta Jesus kärlek skina igenom. Inget annat. Låt dig inte skrämmas! Jesus är med dig! Folk kommer att se att du har Jesus! 

UngdomsOas dag 2

Dag 2 var väldigt najjs den med! 
Jag var på ett semnarium med Jan Sköld som talade om det profetiska. Jag gör nästa alltid anteckningar när jag lyssnar på en undervisning. Det är för att jag själv blir med aktiv under undervisningen, men det är också bra att kolla vidare på sedan och fråga Gud vad det är han menar med denna undervisning. Sedan är det ju kul att titta tillbaka, eller få inspiration till bloggen:)
I alla fall handlade detta seminarium om den Profetiska gåvan. Så jag hade tänk att skriva lite om det, med hjälp av mina anteckningar.
Vad är det profetiska? Det är när Gud talar genom en människa. Oftast handlar det om uppmuntran till personer.
Vi är soldater i Guds arme i det profetiska. Gud utmanar oss. Någon gång har jag upplevt att den personen behöver bön och Jesus säger till mig "gå fram och fråga om du får med för den personen". Då börjar tvivlet komma. Men den här känslan att Gud talar till mig. Den här pirriga känslan i magen, men samtidigt ett lugn. - Gud utmanar oss. Han vill använda dig! Han utmanar oss för han vill använda dig! Och när det blir fel säger han inte "Ja, du. Du klarade inte det här, nä, du får sköta det själv! Lycka till!" - NEJ! Han säger "Res dig upp, vi börjar om! Du kan göra så här i stället, jag kommer inte lämna dig!" Han kommer ALDRIG att lämna dig! Det kommer att gå fel, men om man litar på Jesus så går det bra! Även om det blir fel. GUD GER ALDRIG UPP! 
Om du upplever att Jesus talar till dig, JUST DO IT! Vad har du att förlora? Du har Jesus, och han kommer inte överge dig. Så WHATEVER! JUST DO IT! 
 
När Jan hade talat färdigt så fick vi praktisera. Vi delade upp oss i grupper med 3 personer i varje. Jag hamnade i en grupp med två andra tjejer. Jag berättade lite hur man kan göra när man praktiserar detta. (I vintras var jag på ett seminarium om just detta. Men jag hade bara gjort det en gång förrut.) Vi var alla tre nybörjare, men jag berättade hur man kunde göra. 
Det vi gjorde var att be för varandra en och en. Vi la handen på ena personen och bara lät Gud tala och lyssnade på honom. Oftast är det det första som "Poppar" upp i huvudet som kommer från Gud. Och då är det bara att berätta, även om det känns jättekonstigt. Kanske är det du tycker är jättekonstigt precis vad den personen behöver!
Tex fick jag upp färgen grön, har ingen aning varför. Men jag berättade det för henne och nu får hon pröva detta. Vi är människor och det är därför det är så viktigt att pröva det som folk berättar över. 
När de bad för mig så fick ena tjejen en bild på en sprakande brasa. Den bilden har en annan person gett mig. Jag berättade det för henne och då blev hon glad! 
Men det var i alla fall mäktigt att se vad Gud gjorde och jag blev verkligen berörd! Ännu mer motivation i min tro och den växte verkligen under det seminariet! Häftigt! 
 
Sedan fortsatte dag  2 med kvällsmöte och evangelisation. På evangelisationen så gick jag med en kille och vi fick inte snacka med så många personer, men vi snackade mycket med varandra. Det tror jag betydde! I alla fall för mig! 
 
Dag 3 kommer snart! Hare najjs och Jesus älskar dig! Och han vill SÅ GÄRNA använda dig! Frågan är om du vill?

UngdomsOas dag 1

Nu var det så läge sedan jag skrev sisst... Har liksom inte riktigt haft tid + ingen dator, så just nu skriver jag på mobilen;) 
min sommar har varit så bra! Jag har varit i stugan mycket, svettats, träffat släkt. Men framför allt har jag varit på ett UNDERBART läger! Alltså WOW! 
Jag har då varit på UngdomsOas, så bra! Kanske någon av er var där?! 
Hade tänkt att skriva lite ombdet, vad Gud gjorde. För man kan typ säga att han gjorde mer än vad man hade förväntat sig. Jag tänker dela upp skrivningen dag för dag. 
Första dagen så var jag med mina kompisar. Vi kan kalla de för B och N. vi hade inte riktigt valt seminarium, men jag hade tänkt att gå på ett seminarium om praktisering av bön för helande. Det jag inte visste var att det egentligen inte var ett seimmarium och jag visste egentligen inte vad det handlade om. (Det var lite dålig info) men jag och N gick till detta "seminarium" och det visade sig att det endast var jag och hon av deltagarna på lägret + två ledare. Vi hade ingen aning var vi skulle och när vi gick så tänkte jag "vad har jag givit in mig på?". 
Vi skulle till de Brustnas Camping. Det är en camping för de som har varit i missbruk av droger eller på något annat sätt. De har helt enkelt varit utfrysta ur samhället. Men sedan har de mött Jesus. 
Så detta camping var för de och var ett sammarbete med Oas, om jag förstod det rätt. Verkligen bra tycker jag! 
Och oj, jag fick verkligen med  mig mycket från det mötet! Först var det lovsång, sedan en minipredikan. Efter det var det praktisering. Eftersom att vi inte var så många deltagare, kanske 20-30 stycken, så kunde vi alla be för en och samma person. Så den som ville ha förbön gick fram och de som ville lägga händerna på personen fick det. Osv. Och vi andra bad också! Det blir en så himla härlig stämning när man gör så! Till slut hade nästan alla fått förbön. Folk sa "men, nu när vi ändå är igång kan väl jag också gå fram och få lite bön!" Snacka om en skön atmosfär! 
Även jag fick förbön. Efter den bönen så kände jag mig helt fri från det som vi bad för! En sådan frid fick jag i hjärtat! Jag fick bilder och ord från folk. Jag var så berörd! 
När vi bad för några personer så kände jag att Gud ville säga något. Så jag sa "Jesus. Tala till mig!" Så även jag fick dela en bild och den stämde! Coolt! 
Jag var helt fylld av den Helige anden när jag gick därifrån! 
Kvällsmötena var helbra! Talarna, lovsången! Alla kvällar så var det evangelisation i Kungälv. Alltså att de som ville från Ungdomsoas fick gå ut och berätta om Jesus. Så efter kvällsmötena samlades ett gäng ungdomar + en ledare och vi delades upp i grupper. Ca 2-4 i varje grupp. Sedan gick vi ut! 
Jag tänker skriva mer om evangelisation senare. 
Dag två får ni höra om senare! 
Ha det bra tills vidare! 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype