Fokusera på Jesus

Hej!
I helgen har jag varit med och lett lovsång med några kompisar. Jag var väldigt nervös och hade ont i magen några dagar innan. Men jag visste att det var fienden. Han vet att jag har en orolig mage och om jag blir nervös så påverkar det hela min kropp. Han vet exakt var han ska sätta in spiken. 
När vi står längst fram i Guds rike, när vi verkligen lever ut vår tro, då sätter fienden in spiken. Jag har varit med om det ett flertal gånger. 
Till exempel på konfaredovisningen skulle jag vara huvudpersonen i ett drama. Detta drama berör mig väldigt mycket, och det berör andra också. Jag var så nervös inför detta att jag knappt fick i mig frukost morgonen innan redovisningen. 
Jaa blev sur på Gud "Hallå, vad är det egentligen du vill? Ska jag inte vara med på dramat?" Men jag visste att det var Guds vilja, för jag hade bett innan ledarna hade bestämt roller "Gud om jag ska vara huvudpersonen så får du fixa det" och jag sa inget till ledarna. Såklart stod mitt namn vid huvudpersonen:)
Så jag visste att det var Guds vilja. 
Men när jag stor där på scenen släppte allt. Allt bara släppte. Jag kände Guds närvaro och jag körde. Efteråt var det många som tackade mig och att det hade berört otroligt mycket. Då blev jag glad.
Det är fienden som är ute och härjar. Jag har nästan lärt mig när han slår till. Det är när jag står ute på spetsen och för ut Jesu kärlek. Jag måste lära mig att stå emot detta, och det gör man genom Jesus. 
Vi har ju Jesus! Om du har fokus på honom så kommer det gå jättebra! 
Jag har nästa lärt mig hur fienden slår till. Jag blir supernervös och blir tveksam att göra det. Men jag gör det ändå, och det känns superbra!
Just lovsången gick hur bra som helst! 
Jag ledde lovsång med några killar som jag bara var bekant med. De är äldre och är bättre på musik än vad jag är. Men jag harju Jesus, det gjorde inget. Det behövs ingen prestation. Det är ingen show. Jag sa det till dem också, och de höll med. Det känns otroligt bra! 
Så var inte rädd när fienden sätter in spiken! Fokusera på Jesus så kommer det gå hur bra som helst! 

Jesus is ALIVE!!

JESUS LEVER!!! YESYESYES!!!
För många år sedan, eller väldigt många år sedan, var det en man som dog för din och min skull. Han blev piskad, misshandlad och upphängd på ett kors för vår skull. Han gav sitt liv för att vi ska slippa döden. Inga ord kan beskriva denna enorma kärlek. Tänk att Jesus gjorde det för mig?! WOW! Han som har skapat jorden, och han vill ha en personlig relation med mig? Som är så liten? JA! Han står med utsträckta armar och vill bara svepa in dig i en enorm kram. Det är aldrig för sent att komma till Honom, han står alltid där och väntar. Han knackar på ditt hjärtna, han vill komma in. Det är han som vill snacka med dig, han vill ha en relation med just dig! Just nu!
Och tänk att han uppstod! HAN LEVER! Han gör det NU! Han vill prata med dig just nu. Han älskar dig JUST NU! Inget kan hindra hans kärlek!
TACKTACKJESUS!! 
Kolla denna finfina video! Den är ganska lång, men ge den en chans, den berör verkligen!
 

Tänk om....

I helgen var jag på Fire, i år igen! Det var himla bra, som vanligt! 
En predikan handlade om tänk-om-situationer. Så jag fick lite inspiration.
Alla har varit med om denna situation. Speciellt i kristna sammanhang, i alla fall vi som är kristna. När vi lägger handen på den sjuka och ska be så flyger det säkert en tanke som säger "tänk om Gud inte helar denna person?" Samma sak hände nog med Mose när han lyfte sin stav och skulle dela havet "tänk om Gud inte klyver havet? Tänk om det här är en helt vanlig stav?" eller när Daniel var i lejongropen "tänk om lejonen är väldigt hungriga?". Alla har tänkt den tanken, till och med de personer som det står om i bibeln. 
Men i stället för att denna tanke ska styra våra liv, tänk i stället "tänk om Gud faktiskt gör det han har sagt?" Låt den tanken vinna! Det gjorde Mose och Daniel, de lät den tanken vinna och litade på Gud. Jag tror det är ganska viktigt, för om vi inte tänker på det sätter kommer vi inte våga lägga våra händer på den sjuke, eller våga berätta om Jesus. Vi dras tillbaka, och det vill inte Jesus!
Det står i bibeln att vi skall be för sjuka, det står att vi kan lita på Gud, det står att vi inte behöver vara rädda. Ska vi inte lita på detta? 
Låt tanken "tänk om Gud faktiskt hör mina böner?" vinna! För han hör ju dina böner, våga också lita på det! 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype