Helad!

Idag hade vi Followers, kul! Plötsligt var det en kille som fick ont i hans knä. Han haltade och hade värsta blåmärket. Vi frågade honom om vi fick be för honom, han sa ja. När vi hade bett så haltade han inte längre och han är bra! Inte helt bra, men bättre än vad det var förut! Det var också en tjej som hade ont i båda sina fötter. Efter en bön blev hon också bra! TACK JESUS! Det är så underbart! 

Jesus hälsning till dig

En man skrev detta på "Ge och du ska få"-gruppen på facebook:
JESUS har en hälsning till Dig....
JAG bereder alltid en utväg för dig ...
kom till MIG.... låt ditt innersta ..dina tankar... dina känslor få komma fram...
tillåt dig själv... vara den du är... 
JAG dömer Dig inte...
JAG vill juh hjälpa dig...
för JAG älskar dig för den Du är....
JAG har juh skapat dig sådan...
Du är så älskad...så dyrbar i MINA ögon.....
Du är juh mitt älskade barn....
Det är Du och JAG emot världen....
JAG tror på dig...stöttar dig...hjälper Dig...
JAG bereder alltid ...alltid...alltid en utväg....
Så kom till mig...in i min famn....
JAG vill visa Dig....
JAG älskar Dig...

Var inte rädda!

Jesaja 55:10, 11 
Liksom regn och snö faller från himlen och inte vänder tillbaka dit utan vattnar jorden, får den att grönska och bära frukt, och ger säd att så och bröd att äta, så är det med ordet som kommer från min mun: det vänder inte fruktlöst tillbaka utan gör det jag vill och utför mitt uppdrag. 
 
Detta innebär att när du pratar om Jesus så kommer inte hans ord som talas genom dig försvinna utan att ha berört någon. Det är ganska lättande att veta. Men vi vet inte när de här orden kommer att beröra. Det kanske inte händer på en gång, det kanske inte ens händer inom en månad. Det kanske tar år. Det vet man inte, men vi vet att Gud är med oss och att det kommer att beröra. Jag tycker att vi kristna ska bli modigare och snacka om Jesus för våra kompisar och bekanta. Folk behöver få lära känna Jesus, så är det bara! Så här står det också:
 
Hebreerbrevet 13:5, 6
Lev inte för pengar; nöj er med vad ni har. Gud själv har sagt: Jag skall aldrig svika dig, aldrig överge dig, och därför kan vi tryggt säga: Herren är min hjälpare, jag skall aldrig frukta. Vad kan en människa göra mig? 
 
Vi behöver inte vara rädda! Jesus är med oss! Han överger oss aldrig, aldrig, aldrig! Och det är så himla härligt att veta! Vi kan stå där och göra bort oss men Jesus är på vår sida och inget behöver hända! Skit i de som skrattar. Vi gör det för Jesus, och han finns där för dig. Han ser dig mitt i det mörker eller ljus du är i just nu, han ser dig i ditt liv. Han söker ditt hjärta. Han söker dig, just dig. Han vill vara med dig. Han dog för dig, han älskar dig så! 
Gud har gjort allt detta för oss. Kolla bara ut, sommarvärme, naturen, allt. Han har gjort allt för dig! Så klart alla måste få veta det då! Det är vårt uppdrag, göra alla till lärjungar. I en början kan det kännas konstigt, pinsamt och skämmigt. Men när man har gjort det en del gånger, då vänjer man sig. Det behövs träning! Börja med dina vänner:D
 
Jesus älskar er så himla mycket! 
Hittade en underbar lovsång av Hillsong!

LoveNepal

Hej!
I helgen har jag varit på en rörande "föreläsning". Egentligen kan man inte kalla det föreläsning... Det är säkert några fler som har varit på samma "föreläsning". 
Det handlade om en sexslavs historia. Fem flickor från Nepal, 16 till 20 år som har varit prosituerade ett längre tid i sitt liv. De har arbetat i bordeller och en av dem har gjort det i 11 år om jag inte minns helt fel. Det var rörande när en flicka kom fram och berättade hur hon blev tillfångatagen. Det är så hemskt att folk kan köpa sex!
Men det finns en räddning; LoveNepla! En kristen orginisation som hjälper unga prosituerade flickor. De har flera hem i Nepal och hjälper dem med skola och annat. Där är de trygga! De har även skolor där killar får lära sig hur man uppför sig som en riktig man. 
De här fem flickorna har varit i Sverige i två veckor nu och far hem till Nepal idag. Jag fick träffa dem och de är så trevliga och glada. De satt på knä på varandra. De var glada och lyckliga. De var precis som en helt vanlig ungdom! Det är tack vare denna orginisation som de här flickorna har en framtid! Tack LoveNepal och Jesus! Det var Jesus som satte igång en tanke i en pastor att rädda de här stackars flickorna.
Vill du vara med och hjälpa, bidra, bil fadder? Kolla in deras hemsida! HÄR
Här är också några artiklar om detta:
http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article16755729.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16723092.ab  

Inte en Gud på ett moln

Jag tror att det är ganska många personer som tänker att kristna tror på en Gud som sitter på ett moln och kollar ner på oss människor. Men ett svar till er som tror det, svaret är nej, förstås. Men jag kan förstå att man tror det. Folk har växt upp med att Gud är sådan. En gubbe med grått skägg. Det är så vi "målar" Gud. När jag gick i fyran fick vi en uppgift på religionen, vi skulle rita Gud. Alla ritade en gubbe med grått skägg och han satt på ett moln. Jag ritade en grön kulle, och på kullen satt Jesus. Runt Jesus fanns det massor av barn. 
Så tror jag att Gud är. Gud är en som inte vill sitta på ett moln och bara kollar på. Gud vill vara där människorna är, där hans barn är. Han vill krama om oss. Jag tror att han har värsta leendet och när vi får träffa honom så öppnar han upp sin stora famn och vi får bara vira in oss. 
När jag gav uppgiften till min lärare sa hon "Men ni skulle ju rita Gud, inte Jesus..." 
Vi kristna tror på att Gud och Jesus är samma person, ändå är Jesus Guds son. Ja, jag vet, det är svårt att förstå. Men jag hade ritat Jesus. Jag har en helt annan syn på Gud än vad personer som inte är kristna. 
En gång på religionen, typ ett år sedan, så hade vi judendom. Min so:lärare snackade om Abraham. Plötsligt suckade en av eleverna Hur kan man vara så puckad att man tror att man får svar av Gud? Jag satt där och log för mig själv. Själv har jag fått många svar av Gud. Man kanske inte märker det på en gång, men med tiden. 
 
Men vi måste ändra på hur folk ser på Gud. Han är inte en som bara sitter på ett moln. Han är här!! I ditt rum, eller vars du nu sitter, och han är där just nu! 
NOPE, GUD ÄR INTE SÅDAN!
SÅ ÄR GUD!

Motivation i livet

Tänk över de här bilderna. Kanske kan ge lite motivation i livet.
 
Känslan

Hej alla fina! 
Jag lägger upp mycket lovsång på denna blogg. Men lovsång tilltalar mig så! Att känna Guds närvaro och lyfta sina armar och bara släppa loss. BAra stå och gunga. Att lägga allt i Guds händer är en sådan häftig känsla! Men att bara se folk lyfta sina händer är en sådan häftig känsla! Tänk att det inte bara är jag som får del av denna häftiga känsla. Tänk att det är fler i världen som känner precis likadant. Sedan när man är tillbaka till verkligheten vill man bara dela vidare denna känsla till dem som inte har upplevt den. Men det är så svårt! Man säger tills sig: Nu ska det ske!!! Sedan när man är på skolan nästa dag vågar man inte. Har varit med om det flertal gånger. Men Jesus är ju med en, så vad är det svåra egentligen?
Men tillbaka till lovsången. 
Lovsång kan man säga är en bön och att man uttrycker kärlek och prisning till Jesus. Men man kan även dansa lovsång, man kan sjunga, man kan viska, man kan ropa. Egentligen kan man inte beskriva lovsång. Det är svårt. Men oftast är det att man sjunger till Jesus. Det är inte psalmer. Jag brukar tänka att psalmer (det finns undantag) är en sång om Jesus. Lovsång är en sång, eller vad det man gör, men det är till Jesus. Ser ni skillnaden?
Lovsång är en häftig känsla helt enkelt. Att stå där i "publiken" och se alla sträckta armar och man ler för sig själv och tänker Det är inte bara jag som får del av Jesus, alla här känner hans närvora också. Det är en sådan häftig känsla när det är ungdomar också! Ungdomar är liksom får framtid. Ungdomar har lärt sig att växa upp med att man ska ta avstånd från kristendomen på något sätt. Därför stänger dem dörrarna direkt när det kommer till kristendomen. Därför är det så roligt att se så många ungdomar som tillber Jesus. Oavsett om man har vuxit upp i en kristen familj eller inte. 
Här är lite lovsångsband: 
Jesus Culture
Delirious? 
Martin Smith (Han är med i Delirious?)
Hillsong United
Planetshakers
Newsboys
Tenth avenue north
Bethel Music
Bengt Johanson
 
Men det finns så många fler! 
 
Jesus Culture:
 
Delirious? 
 
Martin Smith:
 
 
Hillsong United:
 
Planetshakers: 
 
Bless you all!!! 

Älskad oavsett

Hej alla!!
idag har jag gjort så mycket! Men en sak jag har gjort är att vara på en ungdomsgrupp som heter Followers. På den pratade vi om att Jesus bryr sig om alla männsikor. Även om man är ful, vacker, snygh, opoppis eller populär. Jesus bryr sig som inte. Han älskar oss alla oavsett! När jag gråter tröstar han mig. Han finns där hela tiden! När jag skrattar, skrattar han med mig. Han är en bästa vän som aldrig överger en. Vilken Lättnad! Tänk dig en vän som alltid kan lyssna på en! En vän som inte bryr sig om hur man ser ut, en sådan vän är Jesus. Han älskar dig precis som du är! 
Om du har en kompis som är skitsnygg och du också vill vara skitsnygg för att få fler kompisar. Men vad är det för kompisar som vill bli kompis med en bara för att man är skitsnygg? Om du hoppar över att bry dig om sånt så kommer du få älta vänner. Så är Jesus, han bryr sig inte om du har ful eller snygg klädstil, han gillar dig ändå!!
Ha det gött, Jesus älskar just dig!!
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype