Kärleken

Love is patient, love is kind and is not jealous; love does not brag and is not arrogant, does not act unbecomingly; it does not seek its own, is not provoked, does not take into account a wrong suffered, does not rejoice in unrighteousness, but rejoices with the truth; bears all things, believes all things, hopes all things, endures all things. 1 Corinthians 13:4-7 
(Om du vill kolla det på svenska 1a Korinterbrevet 13:4-7)
 
Ja kärleken är tålmodig, och sann. Ibland kanske man tror att man har funnit någon som är den rätta när man är väldigt ung kanske i tonåren för att båda verkar seriösa, men det är ofta som det inte är så. Tyvärr tar många sådana förhållanden ofta slut inom en viss tid, och en eller båda blir sårad. Och ofta bryts deras kontakt, vilket kan vara synd, för att det är jobbigt att förlora vänner. Det finns vissa få som klarar det livet ut med kärleken med en man träffade som ungdom. Det kan ibland vara bra att vänta med ett förhållande så att man inte bara rusar in i ett för att man inte vill vara en av de som är ensam. Många unga tror att det är coolt att ha varit tillsammans med många.
 
Men Gud har en plan, en som det är meningen att vi ska träffa och bli kär i. Men vi kan behöva vänta. Det spelar inge  roll om man har varit ihop med noll eller flera stycken som tonåring. När man blir lite äldre så kommer man se vad Gud har för plan. Vissa gifter sig fel med någon som inte är bra för de, eller av fel anledning och då kan deras äktenskap bli svårare att ha kvar. Jag tycker att det är synd att det händer. Och många skiljer sig av ibland fel anledning. Gud vill att vi ska ha ett äktenskap livet ut. Med en som man älskar som älskar en tillbaka. Kärleken måste vara tålmodig. Vissa gånger känns det tungt. Men vi behöver kämpa vidare och ge det ny näring och ge det tid. Det är inte meningen att man bara ska gifta sig och va med om de bra stunderna. När man gifter sig så är det både i det lätta och det svåra, hälsa och sjukdom. Så man ska inte ge upp hoppet när det känns som allt går åt skogen. Enda gången jag tycker att man kan skilja sig är om man blir misshandlad eller har någon riktigt elaking till partner. Men Gud vill att vi ska vänta på den han har valt ut så behöver det inte bli så.
 
Jesus älskar er och vill erat bästa.
Kram Anna











Kom ihåg mig?
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro,lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype