Gör det NU

Hejhej!
Har varit sjuk hela veckan därför har jag inte orkat blogga... 
I helgen har det varit Fire här i stan:D kunde inte gå i fredags eftersom att jag var sjuk, men igår så gick jag dit ävan fast jag var lite sjuk fortfarande xD Underbart var det! Fick verkligen ett möte med Gud! Prediningen handlade om uppdrag i Jesu namn. Man kan få en tanke av Gud, det kan vara att man ska snacka med en person. Först när man får den tanken kanske man tvekar. Men sedan säger man ja till Jesus. Och när man har sagt ja till Jesus så ska man göra det där uppdraget på en gång, Nu! Ibland kan det vara att man säger ja till Jesus, men jag gör det om några år. Och sedan skjuter man på det där man ska göra hela tiden, och så får man inte det gjort. Därför ska man göra det på en gång! Jesus är med dig, så du behöver inte vara rädd!!! 

Jesus kan flytta bergen!

 
humor kallas det xD

Glad alla hjärtans dag!

Idag satte vi upp hjärtan på skåpen, även fast vi inte fick det, hehe xD Men vi satt inte hos rektorn, trodde vi skulle göra det... Alla blev glada i alla fall:D
Bild från instaaa

Den kristna skolgruppen som är förbjuden

Hejhej!
Jag tänkte skriva hur det går för våran kristna skolgrupp. Jag kan skriva vår "berättelse"...
Mars 2012 startade jag en kristen skolgrupp på konferansen Fire i Umeå. Ny Generation var på den konferansen och en kvinna som jobbade där frågade om jag ville starta en grupp och jag sa ja på en gång. Jag fick skriva under några papper, och sedan fick jag ångest. Vad hade jag gjort liksom? Jag kom hem och berättade för mamma och pappa och de blev jätteglade. Så då visste jag att jag inte hade gjort något dumt xD
Vi hade tänkt att ha den här skolgruppen då elevrådet har råden, men det fick vi inte. Det var för att det var på lektionstid, och det kan vi förstå. Hon sa att vi skulle kunna ha skolgruppen på rasterna. Vi började annonsera lite här och var i skolan och märkte att affischerna togs ned. Men vi satte tillbaka dem. En dag i matsalen kom rektorn fram till mig. MIn kompis var sjuk så hon var inte där. Rektorn sa att vi inte fick sätta upp affischerna i skolan. Det fick vi ändast göra på allmänna anslagstavlan. Hon sa att jag var tvungen att plocka ned annonserna direkt. Sedan frågade jag henne om vi fick ha våran grupp på rasterna, och då sa hon NEJ. "Skolan får inte rikta in sig på en religion". Jag ringde min kompis direkt med gråten i halsen och berättade om vad som hade hänt. Jag tog även ner annonserna. 
Vi fortsatte i alla fall och hade våra möten. 7:an gick och jag började 8:an. Jag var mycket taggad på det nya året med gruppen. Vi delade ut biblar och satte upp lappar på toaletterna. När vi samlades en dag kom rektorn. Jag fick en klump i magen, för jag visste att det inte var något positivt med att hon var där. Hon hade även med sig en bibel av de biblarna vi hade delat ut. Hon började och undrade om vi visste vad vi fick och inte göra. Vi sa att vi typ inte fick göra något. Hon skrattade till lite, sedan sa att vi hade ungefär rätt. Hon sa att man inte får samlas efter skoltid och så vidare. Sedan sa hon att vi inte fick samlas i skolans lokaler. Vi blev utkastade. Vi fick 15 minture att släppa in informationen vi nyss hade fått och tänka över det. Vi fick inte ha våran grupp. Vi fick inte be, samtala, läsa bibeln, sjunga och allt tillsammans. Vi blev utkastade från vår egen skola. 
Jag grät den kvällen. Jag fattade fortfarande inte varför. Varför liksom? Varför gör Gud så här? Det skulle ju vara enkelt! 
Men vi fortsatte att kämpa. Mamma och pappa var hos rektorn i går och pratade med henne, men hon säger fortfarande nej. Just nu sitter vi i kyrkhörnan, det är inte skolans lokaler, utan en kyrka i närheten. Den är i samma byggnad som skolan. 
Min kompis som är muslim får en lokal att be i varje dag. De har frågat samma rektor som vi gjorde och hon sa ja till muslimerna. Det som är annorlunda är att muslimer ber individuellt och det gör inte vi kristna. Därför får vi ingen lokal...
Vi vet att rektorn strider mot grundlagen. Grundlagen står över skollagen, och det finns inget som säger att man inte får ha en kristen skolgrupp. VI har till och med haft kontakt med skolverket och de har inte sagt att man inte får ha en kristen skolgrupp. VI har även haft kontakt med en jurist, hon säger att inget hindrar oss. Så vi förstår inte riktigt hur långt vi måste gå innan rektorerna fattar. Jag hoppas att detta ska få ett slut snart. Men som sagt: if God brings you to it, he will bring you through it! 
 

Bilder

Ibland kollar jag på bilder som kan ge en hopp i olika situationer. Det finns många kristna facebooksidor och så. Men här har ni några;

Yolo? Eller inte...

Hittade den här bilden för ett tag sedan:
Tyckte den var rolig, hihi:P Men det är ju sann! Med Jesus så lever vi inte bara en gång. Vi lever för evigt. När vi dör träffar vi Jesus och lever där:) Najjs, najjs:D

Kristna skolgruppen

Hejhej!
Idag har vi gruppen, även fast vi inte får ha den. Har jag berättat det?
Det är så här att vi får inte ha våran kristna skolgrupp på skolan, och fråga mig inte varför. Rektorerna gillar det inte. Men vi fortsätter att kämpa. Gud är med oss och jag vet att det kommer att gå bra. Det kommer att lösa sig. Men vi måste kämpa för det. Jag tror att det kommer att hända något otroligt snart. Jag vet inte vad, men något. Och att bara ha den tanken är en sådan känsla!
Det skulle uppskattas en liten bön om gruppen. 
Men nu börjar jag tyskan, så ha det så bra!!!

Jesus Culture Encounter

För ett tag sedan kunde man streema jesus culture encounter, en konferans i USA. Jag hade tänkt att göra det, men kom på sedan att det är en annan tid i USA, så det skulle ha blivit mitt i natten... Men nu har någon plublicerat hela konferansen på yourtube! Så här är dem:
 
 
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype