Vad vore jag utan dina andetag?

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag?
___________________________
Tänker såklart på Jesus. Visst det kan vara en kärleksång till en flicka eller pojke, men det handlar om Jesus. Vad vore jag utan Jesus? Jag kan inte gå utan att han hjälper mig. Låten talar för sig, underbar text helt enkelt.
 

I Exalt Thee ~ Jesus Culture

 

I Exalt Thee ~ Jesus Culture

 

Du kan förändra!

"Hjälp, hjälp, hjälp! Jag klarar inte det här själv. Nu tar det stopp, jag klarar det inte längre. Hjälp! Nån måste väl hjälpa mig? Är världen så ond att man måste ta livet av sig? Måste världen vara så ond att inte bryr sig, inte ens sin mamma? Är världen så  grym?"
 
 Det är en del som är i denna situation. Vi ser de varje dag i skolan eller på jobbet. Kanske inte alltid så lägger man till de, men de finns där. Personer som inte får någon kärlek, inte ens från deras egna mamma eller pappa. En del av de här personerna gör så att andra inte mår bra. En del drar sig undan. En del går inte ens till skolan. En del måste byta hem. 
Vad kan vi göra åt de här personerna som inte får någon kärlek? Hur kan vi göra för att de är personerna ska få hjälp till den rätta vägen? 
Ett leende är värt en miljon! Att berätta om Jesus för de här personrna är värt till mer än en biljon! Att berätta att Jesus alltid lyssnar på den här personen. Att Jesus älskar de hur mycket som helst. Våga berätta det. Jag vågar inte alls ofta ska jag berätta, men när man vågar ta steget att berätta så kan det förändra ett helt liv! Tänk att rädda ett liv! De här personerna har det inte lätt. Till slut ger de upp. Varför leva ett liv som är värdelöst? Varför leva när man lika gärna kan vara död?
Vi måste finnas till för de här personerna. Kyrkan är inte ett museum för kristna, det är ett sjukhus för de trasiga. För de som har en trasig själ. Kyrkan finns för att välkomna de som behöver Jesus som mest. 
Tänk på killen som sitter i hörnet i skolan. I stället för att bara gå förbi som de flesta brukar göra, så stanna till. Snacka med killen. Säg hej, ge ett leende, och om du vågar, berätta om Jesus på något vis. 
Jag hade en dröm en gång. Då var det en kille som satt utanför Coop som grät och skakade. Denna killen känner jag i verkligheten. Alla gick förbi, ingen såg han. Även jag gick förbi, men sedan stannade jag upp och tänkte efter. Ska jag inte gå fram till honom? Så jag gjorde det. När jag kom fram så frågade jag vad som hade hänt. Han sa att han hade ont i sina fingrar. Jag frågade om jag fick be för honom. Men då kom massa folk, så jag blev bortträngd och fick inte be för honom. 
JAg vet inte vad denna dröm kan betyda, men det kommer helt klart från Gud. Jag kommer ihåg varje detalj i drömmen. Kanske så har den här killen ganska svårt. Innuti själen kanske han har ont. Riktigt ont. Han gråter och ingen ser honom. Alla går förbi. Kanske är jag den som ska gå fram till honom och fråga hur det är. Kanske ska jag till och med be för honom. Jag vet inte riktigt. 
Men det är jätteviktigt att vi är där för de på ett eller annat sätt! Du kan göra en förändring i en persons liv! 
 
Tack Jesus för att du hör bön. Tack Jesus för att du älskar varända person i världen. Tack för att du finns. 
 
 
 

Längst ned i livet

Jag vet inte vart du är i ditt liv. Jag vet inte om det är på topp, eller om det är där nere där man har det kämpigt. Oftast brukar livet vara lite upp och ned och det är helt normalt. Men när man väl är där nere så kan det bli ganska jobbigt. Man kan känna sig ensam, ledsen, arg, ja sådana känslor som inte är så roliga. Men man är inte ensam, även om det känns så. 
Jag har varit flera gånger i den situationen då jag är arg på Jesus. "Jesus gör något då!", "Var är du?! JESUS?!", "Finns du verkligen? Du gör ju inget..."
Jag tror de allra flesta kristna har haft detta samtal med Jesus någon gång i sitt liv. Men Jesus förstår oss, han vet att vi tvivlar, och det är helt okej att tvivla. Man får göra det. Ibland kan det till och med vara så att man kanske helt och hållet slutar tro, men då märker man när man kommer till Jesus igen. Ibland kanske man måste vara längst ned för att märka att Jesus gör faktiskt saker i ditt liv. NI vet den här mannen i bibeln som är blind och blir helad av Jesus? Bartimaios. Han är desperat av Jesus hjälp. Han vill verkligen få hjälp av Jesus, han vill bli helad! Han vill bli frisk, han vill kunna se igen. Han skrek så mycket att folket var tvungen att tysta den honom, men Bartimaios fortsatte bara att skrika tills Jesus kom. Och Jesus kom, och mannen fick synen tillbaka!
Han var desperat av hjälp. När man är längst ned i livet, då är man desperat efter något som är större. Kärlek som är större än universum och bara veta att man har en vän som aldrig överger en. Det är svårt att hitta sådana vänner. Då kanske man börjar söka efter denna kärlek. Och man hittar Jesus, och man känner att man verkligen behöver honom. När man är i topp i livet kan det ofta bli så att man tänker att man inte behöver Jesus, jag klarar det här livet själv. Men när man är längst ned och tänker tillbaka så kanske man inte riktigt klarar det själv.
Man kan likan det med Lifehouse-dramat. Flickan är först med Jesus, och har det grymt bra. Hon får vara med Jesus hela tiden. Men till slut kommer det folk emellan flickan och Jesus. Folk som tog flickan ifrån Jesus. 
Så kan det vara i livet, men man kan faktiskt välja. Vill man vara med folk som drar en bort från Jesus, eller folk som drar en närmare Jesus? Såklart behöver man inte bara vara med folk som är kristna. Men om man hänger med folk som gör att man inte mår bra, och man blir liksom fast i en ond cirkel så blir det inte bra. 
Flickan blev utsatt för fester, folk som tyckte att hon var tjock, men också döden. Jesus står och väntar på henne, att hon ska komma tillbaka. 
Nu är flickan verkligen nere, längst ner. minus, minus, minus många grader. Hon är i botten. Hon håller på att ta livet av sig. Men hon väljer att försöka komma tillbaka till Jesus. Jesus som väntar på henne, som kämpar för att få henne tillbaka. Hon är desperat efter kärleken som endast Jesus har. 
Allt det här onda är mellan Jesus och flickan fortfarande och flickan kämpar och kämpar. Men till slur orkar hon inte mer, hon tappar orken. Men då kliver Jesus fram och tar bort all ondska och ger henne frid. 
När jag gjorde detta drama så kände jag verkligen vilken frid man har hos Jesus. VI har det riktigt lyxigt.
 
Jesus älskar dig otroligt mycket! Han är där hela tiden, och han vet den rätta tiden då dina böner ska bli besvarade. Du kan alltid komma tillbaka till Jesus! Han står där med öppna armar, och när du kommer till honom så blir det fest i himlen!! 
*googlebild*
 

Courageous

 
Det här är ett citat från Legend of Zelda Twilight Princess. Nu tänker säkert ni "Vad har det här för relevans med kristen tro eller med Jesus?". Jo ser ni, man behöver mod för att kunna våga gå ut med evangeliet och berätta om Jesus. Var får man det modet ifrån? Jo från Jesus. Har man inte mycket mod så hjälper Jesus oss med det.
 
Han vill att vi ska gå ut och berätta om honom och vad han gjorde. Han vill också att vi ska göra som han gjorde. Det behöver man mod till att göra. Om mam inte har mod så har man inte lika mycket styrka i det man gör.
 
Det är oftast en av de som är tro. Ofta är kanske modet som är tron. Eftersom om man inte har tro brukar man inte heller ha lika mycket mod att göra det.
 
Texten på en låt av Casting Crowns som heter Courageous går såhär:   
 
 
We were made to be courageous
We were made to lead the way
We could be the generation
That finally breaks the chains
We were made to be courageous
We were made to be courageous
 
We were warriors on the front lines
Standing, unafraid
But now we're watchers on the sidelines
While our families slip away
Where are you, men of courage?
You were made for so much more
Let the pounding of our hearts cry
We will serve the Lord
 
We were made to be courageous
And we're taking back the fight
We were made to be courageous
And it starts with us tonight
The only way we'll ever stand
Is on our knees with lifted hands
Make us courageous
Lord, make us courageous
 
This is our resolution
Our answer to the call
We will love our wives and children
We refuse to let them fall
We will reignite the passion
That we buried deep inside
May the watchers become warriors
Let the men of God arise
 
We were made to be courageous
And we're taking back the fight
We were made to be courageous
And it starts with us tonight
The only way we'll ever stand
Is on our knees with lifted hands
Make us courageous
Lord, make us courageous
 
Seek justice Love mercy
Walk humbly with your God
In the war of the mind
I will make my stand
In the battle of the heart
And the battle of the hand
In the war of the mind
 
I will make my stand
In the battle of the heart
And the battle of the hand
 
We were made to be courageous
And we're taking back the fight
We were made to be courageous
And it starts with us tonight
The only way we'll ever stand
Is on our knees with lifted hands
Make us courageous
Lord, make us courageous
 
We were made to be courageous
Lord, make us courageous 
 

Jesus älskar er.
kram
Anna

Storm ~ Lifehouse

 
Lyssnar på texten! Lifehouse gör så underbara texter!

Everything-Lifehouse

På konfaredovisningen så hade vi ett drama som kallas för Lifehouse-dramat. Det finns massor av klipp på youtube om du söker på Lifehouse Everything skit. 
Men det är ett otroligt drama och jag blir rörd av det varje gång jag kollar på det. Den här gången fick jag turen att vara huvudpersonen. Det var jag som hade förslagit att göra detta drama. Och jag vet inte riktigt om jag ville vara huvudpersonen då. Men sedan hade jag en känsla att jag ville vara huvudpersonen. Men då tänkte jag att om jag ska vara huvudpersonen så får Gud fixa det. Så jag sa inget till ledarna. När vi fick veta rollerna så var jag huvudpersonen, och jag hade inte sagt något om att jag ville vara huvudpersonen. Men det betydde väldigt mycket för mig. När vi hade spelat upp dramat så var det många som hade blivit berörd och sa att det var starkt. Det var roligt att höra. JAg tror att Jesus var där, helt klart. 
Men det jag vill komma fram till är att denna fantastiska låt som vi gjorde dramat till har en sjukt underbar text. Denna låt är skriven av Lifehouse och heter Everything. Den låten är med på Smallville. Det har en underbar text om Jesus. Den måste vara skriven om Jesus.
  
 
Find me here, and speak to me 
I want to feel you, I need to hear you 
You are the light that's leading me to the place 
Where I find peace again 
You are the strength that keeps me walking 
You are the hope that keeps me trusting 
You are the life to my soul 
You are my purpose 
You're everything
And how can I stand here with you 
And not be moved by you
Would you tell me how could it be any better than this?

You calm the storms and you give me rest 
You hold me in your hands 
You won't let me fall 
You steal my heart and you take my breath away 
Would you take me in, take me deeper now 
And how can I stand here with you and not be moved by you
Would you tell me how could it be any better than this 
And how can I stand here with you and not be moved by you
Would you tell me how could it be any better than this 

Cause you're all I want, you're all I need 
You're everything, everything 
You're all I want 
You're all I need 
You're everything, everything 
You're all I want 
You're all I need 
You're everything, everything 
You're all I want 
You're all I need 
Everything, everything 

And how can I stand here with you and not be moved by you 
Would you tell me how could it be any better than this 
And how can I stand here with you and not be moved by you
Would you tell me how could it be any better-any better than this 
And how can I stand here with you and not be moved by you
Would you tell me how could it be any better than this 
Would you tell me how could it be any better than this
 
Och här är dramat:
 
Ni borde ta drygt 6 minuter för att se dramat. Det är väldigt starkt. Men starkare när man ser det live. 
Det handlar om en flicka som är med Jesus i början. Men efter ett tag så kommer det saker emellan henne och Jesus och de tappar kontakten. Det blir hemskare och hemskare, och ja. Ni får kolla själv.
Men en sak ska ni veta, man kan ALLTID komma tillbaka till Jesus!! 

Gör som Jesus

Heal the sick, cleanse the lepers, raise the dead, cast out devils: freely ye have received, freely give. Matthew 10:8 
 
När Jesus gick på jorden var det precis det här han gjorde. Han botade sjuka, helad/rengjorde spetälska, uppväkte döda, castade ut demoner, han gav av Guds kärlek. Han gjorde massa mäktiga saker. Och ändå sa han att vi skulle få göra större saker med den Helige anden. Alltså att han verkar genom oss.
 
Jesus vill att vi ska göra som han och följa i hans fotspår. Det är inget vi behöver prestera för att kunna följa honom. Bara säga ja till honom. När vi blir fyllda av den helige anden kan vi göra som Jesus gjorde. Allt vad vi ber om i hans namn kommer att ske. Men troligen inte som vi riktigt tror.
 
Jesu kärlek flödar ut. 
Kram
Anna

Spikarnas lovsång

 
på konfalägret pratade vi såklart om Jesus död och uppståndelse, vi fick även gå Jesusvandringen som man brukar gå på konfaläger. Eller jag tror de flesta gör det. Men det var väldigt häftigt! man har på sig ögonbindel så att man inte ser något sedan får man vara med om vaf Jesus gjorde de sista dagarna innan han dog. Till exempel den sista måltiden, men även när han dog på korset. Man fick höra hans skrik. Det går inte att beskriva. Då började jag tänka, tänk att han gjorde allt detta för mig. För just mig...! Det är helt otroligt!! Fattar du?! Han älskar just DIG och han dog för dig för att du skall få evigt liv. Sedan när vi hade gjort hela vandringen men hade fortfarande på oss ögonbindlarna sjöng de Spikarnas lovsång. Det är en underbar sång. Den handlar om Jesus död, men att han gjorde det för oss. Jag är förlåten, i Jesus namn!
 
Lyssna till sången
från Golgata,
hammarslagen ekar än idag.
En sång om befrielse,
en sång om triumf.
Min skuld är utplånad ondskan avväpnad.

Spikarna bultades genom hans kropp,
han plågades när korset restes upp.
Jag är så tacksam,
han tänkte på mig,
när Jesus dog drogs ett streck
över mon skuld.
 
Jag är förlåten
Jag är förlåten
Jag är förlåten
Jag kan gå fri!
Jag är förlåten
Jag är förlåten
Jag är förlåten
Jag kan gå fri, jag kan gå fri

Jesus slet av dödens bojor och band.
Samma kraft är verksam än idag,
en kraft till befrielse,
en kraft till triumf.
Tillsammans med Jesus,
har jag fått nytt liv.

Jag är förlåten
Jag är förlåten
Jag är förlåten
Jag kan gå fri!
Jag är förlåten
Jag är förlåten
Jag är förlåten
Jag kan gå fri, jag kan gå fri


Spikarnas lovsång genomtränger mig
Spikarnas lovsång befriar mig

Du är förlåten
Du är förlåten
Du är förlåten
Du kan gå fri, du kan gå fri!


(Text och musik: Niklas Hallman)
 
 
http://youtu.be/TPzWqWuYjaU

Jesus Ger Liv

The thief comes only to steal and kill and destroy; I have come that they may have life, and have it to the full. John 10:10 
 
Tjuvar kan liknas med djävulen och demoner. De vill tjäla från oss det vi har. De vill förstöra och döda. De vill ruinera vår tro och vårt hopp. Försöka få oss att känna oss missmodiga och dåliga. Men de är inte så bra på det alla gånger. Eftersom Jesus är starkare än de så kommer de ändå misslyckas. Och de har de redan gjort när Jesus dog på korset för våra synder. När Jesus dog var det en jordbävning i helvetet för att Jesus vann seger.
 
Jag hörde i en predikan av Hans Weichbrodt en bra grej han sa att djävulen är dödsdömd men ännu inte död. Jag kände ba: amen. Och det är därför han skickar mer hemska saker för att han vet att hans tid snart är över.
 
Jesus ger oss liv och kärlek och han ser oss för de vi är. Han vill att vi ska vara just som vi är och leva för honom. Han älskar oss så mycket att han dog för oss så att vi skulle få leva.
 
Gud välsigne er
Kram
Anna

Tänk om det var så i Sverige

 

Klockrent bönesvar

Länge sedan jag skrev här. Just nu är jag på Irland och har det bra. För en vecka sedan exakt konfirmerade jag mig och jag har haft det riktigt bra! Gud har verkligen talat till mig, och det är så mäktigt! En kvällsandakt bad jag att Gud skulle använda mig på lägret och i mitt liv. Att jg skall få be för folk. redan nästa dag fick jag bönesvar! Det var två stycken som skulle döpa si och prästen kom fram till mig innan gudstjänsten för att fråga om jag ville be för konfirmanderna som skulle döpa sig. Jag sa JA direkt och blev glad. Sedan tänkte jag tillbala till kvällen innan, riktigt hÄftigt. Jag fick lägga handen på de och be. Nästa dag på kvällsandakten könde jag att en kille behövde förbön. Oftast när jag får en sån känsla kan jag tro att jag innbillar mig. Men denna tanke släppte aldrig och jag könde hur pirret inom mig kom fram, pirrer som jag könner igen. Pirret som är lika med att Jesus talar till mig. Jag känner lugnet medan Jag könner pirret, fattar ni? I alla fall så bad jag att om denna kille behöver förbön, låt han få förbön då också. Jag kände även att jag själv behövde förbön. Jag visste inte vad vi skulle be för, men jag skulle gå dit. Så jag gick. Medans vi bad tänkte jag pp killen och tankten släppte aldrig. Aå jag berättade för förbedjaren om tanken och allt. När jag hade berättat färdigt uppmanade han mig att fråga om jag fick be för honom, alltså killen som behövde förbön. Jag kände hur pirret växte medan ett lugn kom. Men ändå en rädsla, hur skulle jag våga? Förebedjaren sa att om jag inte vågar be för killen så gör han det efter andakten. Jag gick till ljusen och tänkte ut hur jag skulle göra. Ska jag gå fram till honom bara eller? Jag tvekade, samlade mod osv. Men tankten om bönen om att jag ville be för folk kom fram hela tiden. Gud talar, och jag måste ge han lite utrymme för att han ska tala. Jag måste ha mod, ta första steget liksom! Förebedjaren kom fram till mig och frågade hur jag ska göra. då sa jag att vi kan hjälpas åt. Båda ber för honom. Det var första gången och det känns skönt med en hjälpande hand. Så efter andakten bad vi för denna kille som jag hade känt att han behövde förbön. Jag fick lägga handen och be! HÄFTIGT! Kommer ni ihåg att jag bad om två saker? 
nr 1: använd mig Gud, jag vill be för folk. 
Nr 2: låt han få förbön om han behlvder det.
märker ni att Gud talar?!
efter förbönen fick jag vittna för honom. Han frågade hur jag hade fått känslan och hur jag vet att det är Gud. Jag berättade såklart. Jag berättade att när jag får en tankte eller känsla och det aldrig släpper är det nog från Gud. Jag berättade även att jag har varit med om det förrut. Han tyckte att det var riktigt häftigt!!
TACK JESUS

Livets Berg-och dalbana

Jag har tyvärr inte kunnat va inne och skriva för att jag har varit utan internet i en vecka. Efter att jag kom hem så var jag lite borta och kunde inte komma på något alls. Men nu ska jag försöka skriva något.
 
Livet kan ibland vara lite som en berg-och dalbana. Det finns uppförsbackar och det finns nerförsbackar. När vi är i nerförsbackarna så känns det mesta lätt och roligt och kanske lite pirrigt i magen vissa gånger. Men i uppförsbackarna så känns det tungt och jobbigt.
 
När allt rullar på och vi är i en nerförsbacke kanske vi inte tänker lika mycket på att tacka eller be till Gud för att det är ofta då man tänker att det funkar som det ska, men det är lika viktigt i en bra tid som i vilken annan tid som helst att be, även om man inte har en massa böneämnen kanske man vill tacka för något. 
 
När det är tungt och vi är i en uppförsbacke, vissa gånger ganska branta backar, så kan det kännas som att Gud är långt borta och att vi är helt ensamma. Men Gud är alltid nära och bär oss genom allt. Han kommer inte överge oss när vi har tagit emot honom i våra liv. Det kanske känns som att vi är helt övergivna i vissa tider men det är vi inte. Gud älskar oss så mycket att han lät Jesus dö för oss. Vi har inte på något sätt förtjänat det eftersom vi alla är syndare. Men Gud sände Jesus till oss för att vi skulle få evigt liv med honom. Har vi tagit emot honom i våra liv så har vi allt. Men bara för att man har vänt sig till Gud betyder inte det att allt blir lätt. Utan allt fortsätter och kan bli ganska svårt ibland, men Gud hjälper oss. Vi behöver vända om till Gud flera gånger för att vi går fel när vi syndar. Men Gud fölåter oss när vi gör fel och hjälper oss rätt igen.
 
Han vill att vi ska vara med honom och han vill vara med oss. Vill du att han ska vara i ditt liv?
 
Kram
Anna
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype