Frilufsliv

Hejsanhejsan!
Det har varit lite dålig updatering för jag har varit på frilufsliv. Det var askul! Ehm.. jaa, orkar inte skriva så himla mycket för jag är astrött, så nu ska jag se på film och ha det gött. Så ni får ha det så bra och sedan så glömmer  ni inte att Jesus älskar er och lyssnar på era böner!

Pernilla Wahlgrens blogginlägg

Är det någon här som har läst Pernilla Wahlgrens blogg? Någon av er kanske redan har läst det, men det är ganska intressant. Det står så här den 14 augusti 2011 på hennes blogg med rubriken "Under kan tydligen ske…!?":
"Sitter just nu på tåget hem mot Sthlm, och något MYCKET märkligt hände just i sätena bredvid mig…!!
Det sitter en ung kille bredvid en äldre dam, och jag kan inte undgå att höra hur han sitter och berättar om sin starka Gudstro för henne. Han berättar med stor inlevelse om hur han verkligen känner att Gud bor i honom och hur mycket Gud älskar alla människor. Damen i sin tur berättar om sig och bl a om sin värk i axlarna, som gör att hon har så ont att hon inte ens kan föna håret.
Plötsligt så frågar killen om han får be en bön för tanten?!
Hon svarar ja – även om jag hör på hennes röst att hon är något tveksam…
Så lägger han sina händer på hennes axlar och börjar att be.
Han ber för att hon ska känna Guds kärlek och för att hennes värk i axlarna ska försvinna.
När han är klar , frågar han om hon känner någon skillnad?!
- NU , menar du? – undrar tanten, något förbryllad.
- Ja! – säger killen. Försök att lyft armarna upp i luften nu!
Så gör hon det. Och nu kommer det märkliga.
För damen lyfter förvånat sina armar högt över huvudet, och verkar inte riktigt själv förstå hur det har gått till…?!!
- Så här högt har jag inte kunnat lyfta mina armar på flera år!! – säger hon.
Jag ville ju inte sitta och stirra , men jag måste säga att jag blev väldigt fascinerad av hela scenariot som utspelades bredvid mig..!
Efter en stund så reste sig killen upp ur sätet och erbjöd ALLA i vagnen som kände sig sjuka eller hade ont nånstans, att han kunde be för dom – eftersom han kände att det ”stack i hans fingrar” , och det var tydligen ett tecken från Gud på att det fanns någon i vagnen som behövde hjälp…
Men tydligen var det ingen som var kroniskt sjuk i den här tågvagnen. Eller så var det helt enkelt så att ingen vågade eller ville…
Vi är ju lite rädda för allt ”kristet” i det här landet – eller hur…?!
Hade han erbjudit samma sak i en tågvagn i USA , så hade säkert många ställt sig på kö och hoppats på att ett under skulle ske!
Vi svenskar är alldeles för fega för att ens våga chansa, tror jag.
Hade JAG verkligen lidit av värk eller nån annan sjukdom , så hade jag lätt låtit honom få be för mig! Vad har man att förlora liksom?! Det var en fin bön han bad, och han talade inte i tungor eller var hysterisk, som man sett på TV nån gång när dom gör sån där handpåläggning och samtidigt skriker så folk faller i backen. DET hade jag inte velat testa!!
Men den här killen var lugnet själv, glad, positiv och hade en stark tro att han kunde bota människor ( vilket han också tydligen kunde?!) och ville bara sträcka ut en hand till oss i vagnen , om någon ville ta den.
Den lilla tanten vågade. Men ingen annan.
Så nu är frågan. Vad hade NI gjort….?!
Tror ni på att under faktiskt kan ske…?"
.
Tänk nu också på att det är PERNIALLA WAHLGRENS blogg detta inlägget skrevs på! Hon skriver om mode och sverige läser hennes blogg! Och de har antagligen läst detta då! Ni kan själv läsa det HÄR
Ha det gött! Jesus lyssnar på böner, glöm inte det!<3

Hamnis:P

Hejhej!
Igår var jag på en ungdomskväll på Hamnis:D Det var väll kul:P Nä, man hade hoppats på fler och kanske lite bättre lovsång (och en predikan). Men annars var det bra:) Alltså egentligen så behöver det ju inte vara hur bra som helst för det viktigaste var Jesus och mötet med han! Och det fick jag! Och plötsligt så fick jag en magkänsla. En sådan där härlig magkänsla! Det var en person där som heter Joel. Han var med på KingdomCamp. Så jag visste ju vem det var. Och han är en sådan där person som är frimodig och går på stan och ber för folk och har MASSOR av Jesushistorier! Men jag fick en tanke att jag skulle gå till han (magkänslan) och fråga om han kunde be för mig och en kompis som jag har en känsla att han kommer att bli kristen. Så då gjorde jag det! OCh det var helt fantastiskt! En sådan känsla! Man verkligen kända att Jesus rörde vid mig! Vi bad en stund och efter det var jag bara med Gud! Jag kommer nog aldrig att släppa den där känslan när man får en magkänsla att man ska gå fram till en person och fråga om han kan be för en! Sedan fick jag en till magkänsla-Jesus talar med mig! Magkänslan/tanken visade att denna kille som vi bad om kommer att bli frälst, eller jag får leda han till tro snart! Kanske inte i veckan, men snart. Vet inte när, men det gör mig glad att veta att det kommer att hända saker på MIN SKOLA! Nu ska vi fortsätta att be och vara ett ljus på skolan! JESUS ÄR SÅ BRA! (känner mig speedad och framför allt GLAD!) Så snälla be en liten kort bön för våran grupp på Sjöfruskolan att vi ska vara frimodiga och våga att stå för våran grupp och vara ett ljus på våran skola! Tack på förhand! 
 

Video från BÅTEN!

Hejsan! 
Orkar inte skriva så himla mycket, men jag bjuder på en video från BÅTEN! 
 
Ni ser ju att det verkligen var FEST! (Inte jag som filmar!) 
Ha det gött!

Gud är GOD!

Hejsansvejsan!
Idag har jag inte gjort så himla mycket. Vi skulle ha frilufsdag men den blev inställd för att det skulle bli dåligt väder. MEN! jag har fått BÖNESVAR!  Igår så kollade vi på prognosen, det skulle spöregna idag, så jag bad att det skulel blir bättre väder. MEN. Det blev inställt som sagt igår för att det skulle bli dåligt väder enligt yr.no och smhi. MEN. det blev bra ÄNDÅ! Det har varit så bra väder idag så att det skulle ha varit perfa att ha frilufdagen idag! Men den blev insätlld och vi ska ha den i stället nästa vecka. Men jag ska fortsätta att be så att det blir bra väder nästa vecka också!:D
GUD ÄR GOD!
Kanske inte så här bra väder var det idag. Men hoppas att det blir så nästa vecka!
Ha det gött och glöm itne att GUD ÄR GOD!

Lovsång:D

Nu ska jag sätta in lite grym lovsång här, känns som att det behöves:)
 
Det här var temalåten från BÅTEN:D väcker många minnen och är en favorit;) Den heter "We are the free" av Matt Redman.
 
"I lift my hands" - Chris Tomlin. Den här lyssnade jag på först idag, nyss. Tyckte att det var en bra låt:D
 
"Let it rain" - Jesus Culture. Åhhhh, älskar denna låt! Vi körde den på båten, Planetshakers spelade den och då lyfte man upp armarna och blundade och prisade bara Gud. Det är så HÄRLIGT!
 
"Our God reigns" - Delirious? Också en sådan låt som man bara vill lyfta armarna och tillbe Gud. Väldigt bra låt!
 
"Come to Jesus" - Planetshakers. Det blir många lugna låtar, en fin låt:D Synd bara att de inte spelade den här på båten...:( 
 
"Rain down"- Delirious? Sjukt bra låt! FARTIG! hahah:D Men den är bra och värd att lyssna på!

Bibeln är det bästa man kan ge!

HEj du som leder eller är med i en kristen skolgrupp!
I min kristna skolgrupp har vi börjat att diskutera om vi ska dela ut Biblar eller inte. Vi har liksom inte riktigt vågat och jag vet inte om det skulle bli så bra, tänk om folk bara slänger biblarna och det blir bara bortkastade pengar. Men på Båten så sa de att dela ut biblar är den bästa satsningen man kan göra. Folk ser det som en present, och vem vill inte ha en present? Man kanske inte behöver dela ut biblar till hela skolan, men till de man tror kan behöva en bibel. För man kan läsa bibeln hur många gånger som helst och man hittar nya saker. Jag tror att man tror att folk inte blir glada eller tacksamma för en bibel,så därför delar man inte ut biblar. Men det är oftast tvärtom det jag har hört. Folk blir glada och går med ett leende resten av dagen. Man kanske inte riktigt har vågat att ta steget att läsa bibeln eller att köpa/låna en bibel. Så om man får en bibel så kan det leda till frälsning!
Så jag vill bara uppmuntra att ta steget att ge en bibel till din kompis eller kanske till en lärare? Bara till en som behöver en bibel, det är ju faktiskt Guds ord, eller hur?! 
Man kan "låtsas" att glömma en bibel! Eller fråga om man får skänka en bibel till biblioteket! Eller kanske ge religionsläraren en bibel? Tänk på att BIBELN ÄR DET BÄSTA MAN KAN GE!

BÅTEN=HUR KUL SOM HELST!

Hejsansvejsan!
Ja, som sagt så har det inte varit mycket uppdatering på denna blogg för jag har varit på BÅTEN:D OCH DET HAR VARIT GRYMT! Nu ska jag läska er lite... haha;)
Första dagen så var jag och min kompis i Stockholm och var där. På kvällen så drog vi till Värtsahamnen för att går på båten:D Vi fick vänta i 1 1/2 timme för att gå på resan. Och när vi var på båten så var det middag. Asgod mat var det där! Riktigt god och supermat! Sedan var det frösta mötet. Det var bra. Det brukar de vara. Jag gillar Joakim Lunqvist predikningar. Han står inte bara där och babblar som en del andra präster gör, utan man förstår verkligen vad han säger och menar. Lovsången var riktigt bra! Vi hade en temalåt som heter "We are the free" av Matt Redman. Något att lägga på minnet! När vi sjöng den var det verkligen FEST! Alla hoppade och bara prisade Gud;) 
Sedan så var det Planetshakers! Oj,oj,oj! Det var helt.. ASKUUL! Man kände igen låtarna (och det var tur det) och alla dansade och hade kuul:D Vi sjöng "Let it rain" av Jesus Culture och det är helt magiskt! Älskar den låten!<3 Sedan så la jag mig och sov, för jag var så trött och det var inte så många fler band som var så bra som Planetshakers. Så då sov jag i 4 timmar:D Och efter det var det frukost, god frukost:) Efter det var det möte. Bra som vanligt!;) Lovsången bra, temalåten BRA. Efter det mötet var det seminarie. Vilket jag fick nytta av;) Och efter det var det stora Ny Generationsmötet Som också var bra! Det kom sju talare från olika samfund och talade i 6 minuter och sedan fick man personlig förbön. OCh då blev det typ kaous. Eftersom att vi var 2000 ungdomar och alla skulle få förbön, men det gick:D OCh sedan sjöng vi temalåten en sista gång och då var det VERKLIGEN Fest! Alla gick längst fram vid scenen och hoppade och ropade och skrattade och skuttade och hade HUR KUL SOM HELST! Temalåten kommer jag sakna;) VArje gång jag hör den blir jag jätte glad:) 
Ja, nu fick ni lite fakta om hur det har varit. Jag tog lite bilder, men de är mobilbilder=kassa bilder. Men här kommer det ett litet bildspel från Youtube:)
 
Och där hör ni också den grymma TEMALÅTEN:D

Gud jobbar när man får motstånd!

Oj, oj, oj... Denna blogg står still, jag börjar alltid med att skriva att jag inte har bloggat, shiiit!:/ aja, nu sitter jag här i alla fall;)
Om EN, TVÅ OCH TRE dagar drar jag med flyget till Stockholm!!!:D Åhhh vad jag lääängtar! Det kommer att bli ASKUUL! Ni kan följa mig på insagram: Hoolmeen heter jag:D Där kommer jag antagligen att lägga upp bilder:D Kul,kul;)
Nu är jag förskyld och jag skämpar för att bli frisk inför helgen. Hoppas jag lyckas:P
Nu ska jag skriva något roligt, men jag vet inte vad. jag vet aldrig vad jag ska skriva... Men nu fick jag en ide!
Som ni kanske redan vet så har jag startat en kristen skolgrupp som vi kallar JLY-gruppen (J:sus L:oves Y:ou) och vi har det ganska skämit med den. Våran rektor är lite... ja, inte sammarbetsvillig i alla fall. Men när jag kom hem en dag och var helt förtvivlad sa pappa så här till mig "det vore konstigt om hon inte skulle gå emot er" sedan sa han 
"Om man får motstånd jobbar Gud." Och det vill säga: Det skulle vara konstigt om hon inte skulle gå emot oss. Hon går emot oss för att hon vet inte riktigt hur hon ska ta det. Hon vet inte hur hon ska jobba med situationen. Gud jobbar med våran grupp, han jobbar med rektorn  OCH HAN JOBBAR MED VÅRAN SKOLA! 
Det blev inte så långt inlägg, men det är något att fundera på! Ge inte upp, BE TILL JESUS OCH HA DET GÖTT!
 
 

Genom Jesus kärlek kommer folk att bli frälsta!!!

I helgen så var jag på EFS-konferansen i Umeå, någon som var där? 
Men i alla fall så sa prästen när hon predikade "Folk kommer bli frälsta genom Guds kärlek!" 
Jag har alltid tänkt att om bara folk kunde se när folk blir helade så skulle de bli frälsta! Men nu har jag bytt tanke. För om en som inte är troende skulle se ett helande eller vara med om ett skulle den kanske bara tänkt "Okej, jag blev helad, och sedan?" och sedan går den personen bara vidare i livet och inte alls tänkte på vad egentligen som hände. Visst finns det folk som blir frälsta genom ett helande. MEn jag tror att de flästa blir frälsta genom Jesus kärlek. För folk vill veta vad detta är. 
Idag hade vi JLY-guppen. Och den här gruppen ska vara ett ljus på skolan. Vi ska inte bara sitta där i grupprummet och be och läsa bibeln. Visst ska vi ha våra samlingar. Men vi ska också  göra något på skolan. Tillexempel be i korridorerna, sätta upp lappar på skåpen när den personen har namsdag eller födelsedag, eller sätta upp hjärtan på skåpen på alla hjärtans dag tex. på så sätt undrar folk vilka vi egentligen är och vi är kärlek på skolan. I bibeln står det är kärleken är det viktigaste. Och det är det verkligen! GENOM JESUS KÄRLEK KOMMER FOLK BLI FRÄLSTA!!<33 det är så härligt att tänka på den tanken tycker jag!:D 
Så, man ska be för sjuka och fortsätta med att be för helanden. Men framför allt GE FOLKET KÄRLEK, LÅT DE FÖRSTÅ JESUS KÄRLEK!!!<33
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype