Kom nämre Jesus

Hej!
Ibland kan livet vara deppigt. Man har haft en skitdag och man vill bara slänga sig i sängen och gråta. Och ibland känns det skönt. Att bara gråta ut. Vara ensam och tänka på vad som har gått snett den dagen. Men att prata med någon känns det ändå lite bättre. När man pratar med en annan person om vad som har hänt så kan man få hjälp och det känns bättre. Så är det med Jesus. När man bara vill slänga sig i sängen och gråta så kan man gråta i Jesus famn. Prata med honom! Det känns alltid bättre då. Prata om dina tankar och fråga hur du ska göra så att det ska gå bra.
Jag var på en ungdomsgudstjänst igår. OCh det var bra. Predikan handlade om möte. Möte med Gud. Att bara sätta sig ned och prata med Jesus någon minut så kommer man närme han. Det är ganska logiskt. Om man ska lära känna någon person så måste man börja prata med den personen. Så är det med Jesus också. Men man behöver inte prata hur länge som helst. Man kan bara liksom sitta där och ge han sin tid en minut. Säga "här är jag Jesus, jag lyssnar på dig." Då kommer han börja prata med dig. Du kommer att förstå mer. När du kommer nämre Jesus kommer Jesus nämre dig!
 Jesus älskar dig jättemycket, glöm inte det!

Kyrkan, rolig eller inte rolig?

Hejsansvejsan:D
Nu sitter jag på mitt golv, lyssnar på lovsång (<3) och gör inget... Väntar på en kompis men aa.
Igår hade jag mitt livs första konfaträff, wooohoo!! Taggar sjukt till sommaren:) Så nu är det att gå på kyrkan;) Där kan man ju ha olika åsikter.
På fredag ska jag på en ungdomsgudstjänst, yeah! Det ät en timme fika, en timme spex och en timme lovsång. Kommer bli kulkul;) Så taggar det också!:D
På tal om kyrkan. Vad tycker ni om kyrkan? Har du varit där förut? Tror du att det är tråkigt i kyrkan? Som sagt, man kan ha olika åsikter om kyrkan, men som jag ser på den svenska kyrkan just nu så tycker jag att den inte är så värst rolig. Andra kanske tycker att svenska kyrkan är bra och rolig, men inte jag. Man sitter där och lyssnar på en predikan, och det kan vara intressant ibland när prästen inte bara "babblar" och det faktiskt är intressant. Sedan sjunger man oftast psalmer. Vilket jag inte uppskattar jättemycket... Jag var på en konfagudstjänst med alla kofirmander i söndags. Jag trodde det skulle vara lite roligare än de vanligare gudstjänsterna. Men nä, fortfarande psalmer och en präst som bara "babblar". Det tycker jag att den svenska kyrkan kan förbättra. Jag säger inte att det är fel med den svenska kyrkan, absolut inte! Men jag tycker att de skulle kunna förbättra för ungdomar. Lite ösigare och lovsång. Kanske till och med trummor, bas, gitarr och ett piano. Det skulle vara najjs. Och sedan en intressant predikan. För jag kan faktiskt förstå att ungdomar idag tycker att kyrkan är tråkig och inte vill dit. Det förstår jag, för jag tycker också det. Mer ös och liv helt enkelt!
På denna blogg så hoppas jag att ni förstår att det jag skriver är vad jag tycker. Det jag skriver behöver inte alla tycka och tänka. Så om du tycker att den svenska kyrkan är rolig och bara bäst så är det hur bra som helst! Det jag skriver här på bloggen är vad jagtycker och tänker! Och det är ju bra att Gud har gjort oss olika;) Gud är med överallt!
Bild tagen av mig.Kyrkan: rolig eller inte rolig? Vad tycker du?

Jesus Culture Live from New York

GISSA VAD?!!?!???! Jesus Cultures nya skiva har kommit ut!!!!! Och Martin Smith (han som sjunger i Delirious?) är med i albumet!!! Måste köpas!! Här är en LÄNKsom man kan lyssna på skivan;)
*googlebild*

Vad är kristendomen?

Hellluuu alla:)
Jag vet inte vilka som är inne på min blogg och tittar hit lite då och då. Jag vet inte om de är kristna eller inte kristna. NI kanske är någon mitt emellan, ni är lite "intresserad" om kristendomen eller ni tror på en Gud men vet inte vilken osv. Men jag tänkte skriva ett blogginlägg med rubriken: Vad är kristendomen?
Egentligen vet jag inte riktigt. Jag kan rabbla upp en lång lista. Men vi kristna tror på Jesus som är Gud (Ja, svårt att förstå) och den heliga anden= den treenigheten. Det tror vi kristna på. Våran relation till Jesus är mycket viktig (i alla fall för mig). När jag tänker tex på islam och alla andra religioner som har de ganska mycket regler, i alla fall några regler. I Kristendomen har vi inte så många regler. Eller i rätta sagt, inga. Gud ställer inga krav på oss. Vi får göra som vi vill. Det ända han vill är att vi ska älska varandra lika mycket som han älskar oss. Och ja, det är svårt. Men kristendomen går inte bara ut på det. Det går inte ut på att ju fler som blir kristna desstu bättre. Visst, vi vill få fram Guds budskap och det äa viktigt. Men för mig är kristendomen också att tänka på andra. Tex genom att sätta upp komplimanger och vara snäll mot andra. Om man ska sammanfatta bibeln så handlar den mest om kärlek. Så är det bara. Om du kollar ut, vad ser du? Du ser en natur som Gud har skapat. Han älskar dig så mycket så han har givit dig denna planet att bo på! Han älskar dig så mycket så han vill att du bara ska må bra i den vackra naturen. Så att älska varandra är också med i kristendomen. Nu har jag säkert missat massor av saker som är under rubriken Vad är kristendomen?. Men Jag har nog fått fram det viktigaste, hoppas jag på.
Ha det så bra!!!

BÅTEN--------> BILDER

Jaaaaaa imorn kommer pappa hem från Nepal:) Wihoo:D
JAg har inte lagt ut nå bilder från Båten. SHiiit.... Jag tog inte bilder själv, för det första orkade jag inte bära på kameran och för den andra så var det en dålig kamera... Men här lägger jag ut lite bilder som kommer från Ny Generations Facebook:) För mer bilder får du nog kolla själv;)
Ni märker att det var ganska mycket folk (eller inte ganska, MYCKET)... Men det var sjukt kul och jag kommer minnas Båten för evigt!!! Tackar Gud för det!<3

JESUS LYSSNAR!!

Hejsansvejsan!!!!
Är det bara jag som har haft tanken "egentligen är kristendomen ganska töntig." Jag vet, det är löjligt. Men att vara kristen är inte töntigt! Det är en del som tror det. För de har en uppfattning att vi tror på en Gud som sitter på ett moln och kollar ner på alla människor. Men vi kristna (i alla fall jag) tror inte så! Gud är i himlen, ja det är han. Men han sitter inte på ett moln. Han hjälper oss i vardagen. Han lyssnar på våran böner. Inte vet jag vad han gör, men han hjälper oss att överleva. Det är ju klart att folk tycker att vi kristna är töntiga om de tror att vi tror på en Gud med långt skägg och sitter på ett moln. Det är därför vi måste visa de personerna att det inte är så! För det är inte så. Jesus har en frid som ingen annan har. Och han kan ge just dig den friden. Det är inget som han väljer ut vilka som får den friden, utan det är du själv som väljer om du vill ha den friden eller inte. Och jag kan själv säga att det är lättande att ha Jesus frid i hjärtat hela tiden. Liksom ett barn som känner tryggheten att hålla sin mammas hand så tycker jag att det är en trygghet att ha Jesus i mitt hjärta. Tryggehten finns där hela tiden. När jag går in i skolan så följer Jesus också med in. Han stannar inte utanför. Utan han är med dig! INgen kan ta ifr¨n dig Jesus, det hoppas jag att du vet! Men vi måste berätta för folk att Gud är en fantastisk människa! Så att folk inte tror att vi är töntiga. För att tro på Jesus är nog det coolaste på jorden. Eller vad tycker du? Att ha Jesus i hjärtat, då kommer inget att hända dig. Och om du dör, då kommer du till Jesus. Så vad kan hända liksom? Jesus är med dig ända in till döden och ännu längre! SÅ är det bara! Egentligen är Jesus inte min religion. Jag säger inte "jag utövar min religion när jag ber". Nä, det gör jag inte. Jesus är en del av mig. När jag ber för honom så ber jag inte en vers och så är det bra med det. Jag ber inte på ett speciellt sätt. Jag snackar med Jesus. Jag pratar som du och jag. Som när jag pratar med en kompis, så pratar jag med Jesus. Och man behöver inte be högt. Man kan be för sig själv. Liksom tänka sin bön. Han lyssnar på allt! Och om man ber för en person så lägger man iböand händerna på den man ber. Men det behöver man inte! När jag hade redovisning om kristendomen så tog jag upp helanden. Och då berättade jag en historia. En sann historia då. När jag hade berättat klart så frågade en kille: måste man lägga händerna på den man ber för? Och svaret är nej! Jesus lyssnar oavsätt om du lägger en hand på personen man ber för eller inte. Han lyssnar om du ber högt eller "tänker" din bön. JESUS LYSSNAR!!! Och man behöver inte vara kristen, han lyssnar OAVSÄTT!
EN bild från båten. Och det är inte jag som har tagit bilden, bilden är tagen från Ny Genrations facebook:)

Vi får inte ha våran grupp...

Igår hann jag inte skriva om vad som hände... Men nu såå. 
Igår hade vi NG-grupp. Ser alltid fram emot det! Och då kom våran rektor... Fick en klump i magen. Hon hade en bibel som vi hade delat ut med sig. Hon började att fråga om vad vi visste vad vi fick göra och inte göra. Vi sa att vi typ inte får göra något. Då skrattade hon lite. Sedan snackade hon på. Jag frågade om vi fick sätta up komplimanger. Nej, det får vi inte. Även om de inte är skrivna med något namn. För vi är knytna till en kristen orginisation... Och tanken med Ny Generation (som våran rektor har uppfattat det) är att ju fler personer som blir kristna blir bättre. Våran grupp står på två ben, ena benet för att vi samlas och det andra att ju fler personer som kommer desstu bättre. Men så är det inte! Vi finns för att vara ett ljus på skolan och göra alla glada! Okej, vi vill dela vår kristna tro, men det är inte det viktigaste! Och då frågade jag: vad får vi då göra? Och hon svarade "Inget". Inget... Alltså, jag fattar inte! Vi satt där en måndagseftermiddag och rektorn sa bokstavligen att vi inte får ha våran kristna skolgrupp på skolan... Kan du fatta? Sur blev jag. Vi snackade lite om det osv. Nu ska jag inte skriva så himla mycket mer. Men en sak är säker, vi kommer inte sluta. Det står att man får ha en kristen skolgrupp, så är det. Så ingen kan hindra oss. INGEN! Och dessutom har vi Jesus, så vad kan människor göra?
 

Kramar kan lysa upp en dag!

Hejsan alla glada (och ledsna)!!!! Idag har jag haft en ganska bra dag. 
Vad gör ni om ni ser en ledsen person? Jag vet inte riktigt vad jag gör. Det beror jag självklart på vem det är. Men tänk om det var en ganska nära vän? Till en person som jag bara är bekant med noterar jag att hon/han är ledsen. Men jag går liksom inte fram till den personen och ger den en kram. Men till personer som jag är ganska bra kompis med vill jag göra lite mer än att säga "hur är det?". En kram. Att ge en kram till någon är nog en ganska bra sätt att visa att man bryr sig. Nu säger jag inte att man ska gå runt och krama alla (även om man kan det), men om man ser en ledsen kompis, gå fram till den personen och ge den en kram. Den personen blir nog lite gladare bara för en enkel kram. Men det behövs inte så mycket mer. En kram kan visa tusen ord, så är det bara. Och om du kramar andra så lyser Jesus igenom det. man ser din vänskaplighet och man ser Jesus. Jesus lyser igenom!!!
Jag har redan lagt upp den här videon, men jag gör det igen. Det är så himla underbar och jag kan inte se den utan att bli glad!
 
En Ny Generationgrupp har gjort detta!!<3<3<3<3<3<3<3

How he loves us<3<3<3

Måste bara lägga ut en underbar lovsång av Jesus Culture! 
ÄLSKAR.DENNA.LÅT.!. Den är helt underbar! Den heter "How he loves us" av Jesus culture och det är Kim Walker som sjunger (och hon sjunge väldigt bra). 
HAN ÄLSKAR DIIIIIG!!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<33<3

Jesus överger dig aldrig!

Det var otroligt länge sedan jag bloggade;(
Just nu är min pappa i Nepal:) Där undervisar han pastorer som inte har någon undervisning alls. Nepal är ett Hinduistiskt eller Buddistiskt land. Jag är inte så insatt, men något sådant. Han ska vara där i 2 veckor. Förut så fick man inte vara kristen i Nepal. Men nu är det väckelse där! Och jag vill ha en sådan väckelse i Sverige! Jag bara längtar till dess! Någon gång kommer det bli väckelse! Men det kanske inte kommer vara så lätt. Men vad gör man inte? Vi som är kristna, vi vill bara vara kristna, ingen kan hindra oss! Jesus är allt för mig och jag vill inte leva utan honom! Han är en del i mitt hjärta. Och han ska vara där, så länge jag lever, och efter det. Det har jag bestämt. Det kan ingen ta ifrån mig. Om det är något som folk inte kan ta ifrån mig är det Jesus. För han finns där hela tiden, jämt. Och han överlämnar dig aldrig! Jesus finns där i ditt hjärta om du tilllåter det. Så är det bara!<3 Ingen kan ta Jesus ifrån dig om du inte vill det. Oavsätt om du är älskad eller hatad, ensam eller poppis, ledsen eller glad. Jesus överger dig aldrig. Ibland känner man sig ensam och inte alls älskad. Men det är inte sant. Du är inte ensam varken om du tror det eller inte. Klart slut.
*Googlebild*
 Jesus är med dig! Och han vill prata med dig!
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype