Musik

Hejsansvejsan!
Så här är det att jag ska fara bort i imorgon. Och jag vet inte när jag kommer hem, nästa vecka i alla fall. Jag ska fara till några vänner. Men det kommer inte bli så mycket uppdatering med andra ord. 
Jag har i alla fall hittat nya lovsånger! Kanske känner ni igen någon av de?:)
Denna låt är av Misty Edwards.
 
Och denna är av Kristene Mueller.  De är ganska bra ju! Ha det gött!

Hur läser man bibeln?

Nu vet jag inte vilka som kollar in på min blogg lite då och då. Men jag hade täkt att ha en lite "lektion" hur man slår upp en bibel:)
I en bibel finns det böcker, kapitel och verser som ni ser på bilden. Gamla testamentet (GT) består av 39 böcker och Ny testamentet (NT) består av 27 böcker. Alla böcker har förkortningar. Jag orkar inte skriva alla förkortningar så kolla HÄR. Ibland kan det stå 2 pet 3:8. 2=Andra, pet=Petrus brev och 3:8=3:an är kapitel tre, 8:an är vers åtta. Egentligen är det inte så svårt!:) Försök! Jag brukar inte sätta mig och tänka "Nu ska jag läsa bibeln!" för då går det inge vidare. Utan om jag ser en bibel kan jag bara bläddra och då stöter jag på något intressant! I början eller slutet i biblar brukar det ibland stå viktiga bibelord, så man kan kolla där med! Tänk på att det inte är en vanlig bok, det är Gud som talar genom den! Det är hans ord! Be till Gud att han ska visa dig vad han menar med de bibeltexterna du läser. Ha det gött!
*Googlebild*

Första Korinthierbrevet 13

Hejsan alla glada!
Har haft det lugnt och skönt denna dag! Jesus är med oss! I förrgår kollade jag lite i bibeln. Där hittade jag ganska bra  bibelord. I första korinthierbrevet 13 står det om kristen kärlek. Så här står det:
 
"Vägen framför andra: kärleken
13. Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.
 
Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.
 
Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. Ty vår kunskap är begränsad, och den profetiska gåvan är begränsad. 10 Men när det fullkomliga kommer skall det begränsade förgå.
 
11 När jag var barn talade jag som ett barn, förstod som ett barn och tänkte som ett barn. Men sedan jag blev vuxen har jag lagt bort det barnsliga. 12 Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränsad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig.
 
13 Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken."
 

Kärleken är störst av allt och alla! Kärlek behöver vi för att överleva!
Jag har en bibel där det står i början ganska viktiga bibelord i svåra situationer. Detta bibelordet är under rubriken "Kristen Kärlek" som jag skrev där uppe. Så jag tror jag skriver fler sådana här bibelord som jag tycker är ganska bra att komma ihåg! Ha det gött! Kärlek är det största du kan få. Och kärleken frpg Jesus till dig är störren än vad en människa här på jorden kan ana! Jesus kärlek överger dig aldrig!
 
Googlebild.

Tipsa mig!

Hejsan alla! 
Hur är det med er? Och juste, ha en så bra sommar, och hoppas ni hade en bra midsommar! Det hade jag i alla fall;) 
Jag har en ide! Eftersom jag inte riktigt alltid har något att skriva om, så skulle inte ni kunna tipsa mig om saker jag kan skriva om? Jag menar, frågor ni har. Eller någon vittnesbörd (man har varit med om något och vill berätta det, ganska svårt att beskriva...) eller något åt det hållet. Ni kanske har ett bra bibelord eller ett bönesvar eller böneämne? (böneämne=Något man vill att man ska be för) Var inte rädda att tipsa mig genom att kommentera! Jag kollar kommentarerna innan de publiceras, så om du inte vill att andra ska se det, så är det bara att skriva det i din kommentar. Då ser bara jag det och jag publicerar det inte;) Men det skulle bli jättekul om ni ville det! Och då skriver jag det som ett vanligt inlägg, men jag skriver vem som har tipsat mig om det. Vore jättekul! 
Jesus älskar dig! Han är med dig! Han väntar på dig att du ska prata med honom!
Googlebild.

jag älskar dig!

Googlebild. Älskar dig, Jesus! Och han Älskar dig! Och nu äntligen fick jag till profilen!;)

Profil

Hej!
Nu har jag ny design, vad tycker ni? Själv blev jag ganska nöjd (om det inte syns, tryck f5;)) Men jag får inte till det med profilen där det ska stå om mig. Så tills jag får till det så har jag skapat en ny kategori som heter "Om mig". Där skriver jag helt enkelt om mig;) Men jag får ta och fixa till det med profilen... Ha det så gött!!

Härliga lovsånger!

Tänkte lägga upp en lovsånger nu igen;) Men de är så himla härliga! Vet inte riktigt om jag redan har lagt upp de, men de är värda att lyssna på ändå!
 
"How great is our God"? Ja, hur stor är inte han?! Denna verson är av Chris Tomlin. Vet inte riktigt om det är han som har gjort orginalet, men hans verson är super!
 
"Here I am to worship". Hillsong har gjort denna verson, men jag tror att det är Chris Tomlin som har gjort orginalet. Vet inte riktigt... Men Lovsång är så himla härligt!<3

JESUS ÄLSKAR DIG!!!

Alltså jag har avrit ganska dålig att blogga... Men men ...
Det här skriver jag till dig som inte är riktigt nöjd med dig själv. Jag kan slå vad om att varje männsika inte är nöjd med något på sin kropp. Näsan, amrmen, ansiktet osv. Eller så tycker man inte om hur man beter sig eller så. Men varför ska man inte tycka om sig? Jesus älskar dig just som du är! Han vill inte att du ska tycka illa om dig! Det finns personer som är ganska ensama. De har knappt några vänner. Alla hatar han/hon för att den personen har gjort någon tidigare. Men glöm det förflutna, de är idag vi lever! Inte för ett år sedan! Idag lever du! Det finns personer som inte gilalr sig själv. Som inte alls gillar sig själv. Den personen vill kanske inte ens leva. Men Jesus finns för dig! Han älskar dig! Du kanske har det jobbigt, men ett hjälprop till Gud behövs bara. Han förstår och det kommer att hända något! Om du ber kommer det att häda saker! Kanske inte på en gång. Man måste ha lite tålamod. Så är det med Jesus. Men det kommer i alla fall att hända saker hur som helst! En del personer är så ensama att de inte ens tror att det finns någon mening i livet. Jag berättade för en person som inte har det nå vidare. Jag berättade att Jesus älskar den personen. personen är inte ensam! Jesus finns där! Och det gör han för oss alla! Det lovar jag! Så alla som har det inte så lätt. Be till Gud om hjölp så kommer det att hända saker!

mobilinlägg

Hej!!!
idag har jag varit på konfirmation, Emma har konfat sig;) hargivit henne en present som jg är asnöjd med;) men set blev tg snabbt mobilinlägg;) gud välsignade dig!

Trailer

Hej!
Tänkte lägga upp en "Trailer" på Båten jag ska till i september! Båten är som sagt ett läger som Ny Generation håller i. De fyller 10 år och firar det med 2000 ungdomar på en stor, grym båt! LÄÄÄNGTAR!!!!!
Bless you!!!

Gåvor

Hej igen!
En tanke som kom upp;) Tror du att universum är en slump? Tror du att DU är en slump? Det tror inte jag. Du är en speciell person! Ditt liv har en mening! Inte bara sitta vid datan och tv. Utan alla människor har fått en gåva av Gud tror jag! En del kanske har gåvan att be (alla kan ju be, men de som vill ha det lilla extra;)), andra kanske vill leda lovsång eller bli präst. Det vet inte jag. En del kanske har uppdraget att missionera (prata om Jesus). Jag tror att jag har antingen uppdraget att missionera, jag älskar att göra det! Och leda lovsång. Jag verkligen ÄLSKAR att sjunga lovsång! Det är så himla härligt! Musik står väldigt nära hjärtat!<3 Men om man har ett uppdrag att tex be. Då måste man träna på det också. Kanske inte bara ligga i sängen och be, utan högt kasnke, eller be för någon annan person som kanske är sjuk eller något. Inte vet jag? Men det kan kännas läskigt först, men ju mer man tränar, dessto bättre blir det! Man kan även be om vad man vill ha för "uppdrag". Kanske vill du missionera, men vågar inte, be för det då! Då kommer Jesus att hjälpa dig!!!<3
Du kommer att få hjälp, jag lovar dig! Jesus känner dig och han vet ditt bästa! Ha det gött och sköt om dig!<3
Googlebild.

Ord kan rädda dagen, eller livet!

Hejhej!
Har du tänkt på en grej? Sådana som är taskiga mot andra. Folk som mobbar andra, kan då må bra av det? Det tror inte jag. Själv är jag ganska glad när jag träffar mina kompisar. Försöker att vara trevlig och snäll mot andra också. Men en del är inte riktigt sådana. De kan inte ha det bra hemma, eller kompisar osv. Den personen måste ha hjälp. På ett eller ett annat vis. Den personen kanske inte riktigt vågar vara sig själv, man skämms för mycket. Den behöver kärlek.  Sådana här personer ska man be för. Var inte rädda. Jesus lyssnar! Och det är får sådana personer som behöver möta Jesus. Eller egentligen borde alla det, men de BEHÖVER verkligen det! De kanske tycker att det är skönt att göra någon annan illa, för att man själv blir illa behandlad. Men det går inte bar på längden. Men bara ett ord till de, tex ett glatt hej eller till och med ett leende skulle få deras dag att  bli bättre! De är kanske ensama. De kanske har kompisar, men inte några man kan gråta hos. Inte vet jag? Jag har läst i en Ny Generationstidning en berättelse, en sann. Det var om en NG-grupp. De satte upp hjärtan på skåpen där det stof tex: Jesus älskar dig eller Ditt liv är värdelfullt. Eller något åt det hållet. Det de inte visste var en tjej som fick ett hjärta på skåpet och där stod det "Ditt liv har en mening!" och den tjejen skulle begå självmord senare på dagen. Men det gjorde hon inte! Och efter några veckor blev hon frälst. Du som inte vet vad frälst betyder, frälst betyder att man har beslutat att följa Jesus! Så de räddade hennes liv helt enkelt;) Helt otroligt, och det var bara några ord! Tänk på det!!!
Be nu för de som har det svårt!!<3 Jesus lyssnar!!
En bild som tog huuuundra år att göra<3

Bönesvar!!!!!!!

Haha, bloggar lite igen;)
Idag har jag fått bönesvar!!!!! Kanske inte så stort men, men...;) Men jag och min klass skulle till en sjö. VI skulle ha klassensdag. Och när jag vaknade var det målningt och kallt. Så jag bad att det skulle bli bättre väder. Jag stack till skolan och näsr vi skulle cykla till sjön, då var det soligt och varmt! Bytte till och med till shorts!!! Så himla härligt! En del badade, och solade. När vi cyklade hem kom det lite måln. Men jag tackade Gud! Det ska man komma ihåg! Tacka Gud! Det känns skönt!
Jesus lyssnar på alla böner!! Oavsätt om du inte är kristen eller kristen, eller du är mobbad eller poppis. Oavsätt om det är en bön om vädret eller om en döende person! Jesus lyssnar på allt!

soul survivor-lägret!!!!!!

Hejsan alla igen!
Har haft det grymt i Stockholm! Fast tyvärr blev det ingen Hillsong:/ Vi bodde i skärgården och vi ville vara med släkten på söndagen, så ingen Hillsong:( Men, men. Det kommer fler gånger att gå på det! Men ett annat läger jag är taggad på är en i London. Nu tycker jag att jag är lite liten för att gå på det, men jag vill gå på det när jag är äldre. Det är ett läger som heter soul survivor. Någon kanske har varit på det, eller? Men jag vill himla gärna gå på det! Det är ett läger med massa lovsång, undervisning och det som man vill göra. Det är massa ungdomar på det. Men jag vet inte så mycket om det... Men det värkar asroligt!;) Men det är ju i England, så de snackar ju engelska. Så man måste ju kunna det;) Men här är en liten "trailer" om det lägret!!!!:)
Vill diiit!!!!!!!!!!!!
Ha det gött! Jesus loves you!!!!!!<3

Stockholm

Jag är inte så duktig på att uppdatera...:/ Men kul att ni kolla ändå in då och då. Man kan ju kolla gamla inlägg också;) Men i helgen sticker jag till Stockholm... ASSKUUUL!!!! ska på bröllop och på söndagen kanske vi ska på Hillsong! De ha ju en hillsong-kyrka där. Så det kommer blir bra lovsång hopppas man ju;) Men det kanske vi ska göra, hoppas det i alla fall. Men måste packa... Men kommer hem på måndag och då blir det lite uppdatering. Kanske bli något till ikväll också, vem vet?
Lite Hillsong-musik. Jesus är med dig var du än är!!!!

Prata med Jesus!

Igår så hade vi vår JLY-grupp! Vi var bara jag och Emma som vanligt. Men vi håller på som om vi var 10 st;) Men vi snackade läääänge. Om tron, livet, osv. Det som är viktigt helt enkelt;) Sedan bad vi! Det är så härligt att be! Vi bad om våran skola och så. Vill inte gå in på det så mycket, kan vara lite privat också ni vet;) Men vi bad i alla fall, och det är väldigt nice! Ni borde testa ni som inte har provat! Det är den mysigaste man kan göra! Snacka på bara, mer begär inte Gud! Snacka på bara! Han kanske inte svarar på en gång. Men man måste öppna ypp ögonen och öronen och kolla lite. Han kanske inte svarar med hans egna röst. Han kanske svarar genom tiden. Eller en tanke, vem vet? Och Jesus vill inte att man ska ha det jobbigt när man ber. Utan det kan man bara göra för att koppla av! Man kanske har haft en toppendag, men säg tack till Jesus då! Eller så har du haft en superdålig dag. Men be för det, då blir det bättre! Man ska bara koppla av hos Jesus.
Kom ihåg att ditt liv är värdefullt!

JLY

Hejhej!
Nu har jag skrivit inbjudan till JLY.gruppen på FB! Så till alla sjöfruare, checka, checka!!!! Kommer bli nice imorgon när vi ska samlas. läängtar!!<3 Kanske också ska snacka med rektorn. Om rasterna. Hon säger att vi abolut inte får ha samlingarna på rastera, men jag har kollat upp det. och egentligen får vi det! Så jag hopppas, och hoppas! Så ja, det ska typ hända imorgon. Vi ska be och kanske sjunga en sång, det får vi se!<3 kanske tar med mig någon gitarr, vem vet?! Så det kommer bli härligt. Kanske lite lovsång också. Men vi ska också läsa bibeln tror jag. ska ta med mig den. Är inte hur bra som helst att läsa bibeln. Men jag ska i alla fall försöka!;)
Hejdå alla! Be till Gud! Be för det som tynger dig!

Stugan

Hehe, jag har varit i min stuga, så jag har inte uppdaterat... Men jag ska göra det lite senare, är lite trött-.-
Jesus loves u!!<33

Båten: Lovsång;)

Nu blir det lite lovsång!!<3 Tänkte lägga upp de banden som ska vara med på Båten. Det lägret jag ska till i September. Taggar asmycket!!!<3
Först lite Planetshakers! Ett band som kommer från Australien och ska spela på båten. Sjukt duktiga!
Haha det kom med spansk text!;)
Sedan lite Empire Nation. Bandet kommer från England tror jag.
Och sist, men inte minst Indevotion. Bandet kommer faktiskt från Svergie!
Mmm, TAGGGAR TAGGAR BÅÅÅTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hej! Jag är en tjej på 18 år som älskar Jesus och vill se hans rike spridas i Sverige! Jag skriver om min tro, lovsång och annat som snurrar i mina tankar! Blessings!

HannaVic logotype